
KAYGUSUZ “TPİC'TE ÇALIŞMA KOŞULLARI DÜZELTİLMELİ”
KAYGUSUZ “TPİC'TE ÇALIŞMA KOŞULLARI DÜZELTİLMELİ”
Petrol-İş Sendikası Batman Şube Başkanı Şehmus Kaygusuz, 2020 yılında öncelikli hedeflerinin kök ücretlerini artırmak olduğu söyledi. Başkan Kaygusuz, TPİC'teki çalışma koşullarının iyileştirilmesi için de petrol emekçilerinin sigortalı olmasının gerektiğini söyledi.
“TPAO'DA SKALA ŞART”
2020 Yılına yeni umutlarla girdiklerini belirten Petrol-İş Sendikası Batman Şube Başkanı Şehmus Kaygusuz, TPAO'da çalışan petrol emekçilerinin düşük kök ücretlerinin artırılmasına yönelik çalışmaları hızlandıracaklarını kaydetti. TPAO Genel Müdürü Melih Han Bilgin’in de kök ücretlerinin artırılmasına sıcak baktığı ifade eden Petrol-İş Sendikası Şube Başkanı Kaygusuz: "Yeni yıla umutla giriyoruz. 2020'nin herkese barış, huzur ve sağlık getirmesini istiyoruz. TPAO'da kök ücretlerinde ciddi bir sıkıntı söz konusu. Son yıllarda petrol üretimini artıran ve kar oranını yükselten TPAO'da artık çalışanlarının kök ücretleri iyileştirilmeli. TPAO'da petrol emekçisinin aldığı ücret çok düşük. Bunu birçok kesim de kabul ediyor. Petrol-İş Sendikası Genel Başkanı sayın Süleyman Akyüz ile birlikte yeni yılda bürokrasiye yönelik görüşmelerimizi diğer şube başkanlarımızla birlikte hızlandıracağız. 2020'nin TPAO işçileri için skala’da düzenleme yılı olacağına inanıyorum" dedi.
“TPİC'TE ÇALIŞMA KOŞULLARI DÜZELTİLMELİ”
TPAO'nun yan kolu konumundaki TPİC'te de çalışma koşullarının düzenlenmesinin kaçınılmaz olduğunu söyleyen Petrol-İş Sendikası Şube Başkanı Kaygusuz, şunları kaydetti: "TPİC'te iş güvenliğine yönelik şartlar maalesef yetersiz. Sermayesi % 100 devlet güvencesindeki bir şirkette Petrol-İş Sendikası’nın artık TPİC'te olması gerekiyor. TPİC'te yeni bir yönetim oluşuyor. Maalesef TPİC'te istihdam daralttırılmak isteniliyor. Bu kuruluşta yıllarca emek veren petrol emekçilerine yeni maddeler dayatılıyor. Ağır ve tehlikeli bir iş kolu olan TPİC'te vasıfsız işçilere öncelik veriliyor. Artık bu kurumda çalışanlarını hayatını riske edecek çalışma koşullarının ortadan kaldırılmasını istiyoruz. 2015 yılında iş akitleri feshedilen ve davayı kazanmalarına rağmen hala işlerine dönemeyen 200 civarında petrol emekçisi arkadaşımız var. 2020'de hedefimiz TPİC'teki çalışanların tamamını sendikalı yapmaktır.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01“BATMAN BASINI KIYMETLİ BİR GÖREV ÜSTLENİYOR”
- 02ÖĞRENEN MAHALLELER, BİLİNÇLİ AİLELER PROJESİ SÜRÜYOR
- 0360 SU KUYUSUNDA BAKIM VE VERİMLİLİK ÇALIŞMASI
- 04SEMT PAZARLARI DENETLENİYOR
- 05“TARAFSIZ VE ÖZGÜR BASIN, GÜÇLÜ DEMOKRASİLERİN TEMELİDİR”
- 06GENÇ ASKON’DAN BASIN BAYRAMI BULUŞMASI
- 07BGYC’DEN 24 TEMMUZ MESAJI
- 08ATAY “BASIN, DEMOKRASİNİN GÜVENCESİDİR”
- 09BASIN BAYRAMI ACI BİR TABLONUN GÖLGESİNDE KUTLANIYOR
- 10BAB-GED’den "24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı" mesajı
- 11BBD BAŞKANI UYANIK “YEREL BASINA DESTEK ŞART, SANSÜR HALA SÜRÜYOR”
- 12MÜFTÜ DURMUŞ’TAN YAZ KUR’AN KURSU ZİYARETİ
- 13“ETKİSİZ YETKİLİ DEĞİL, YÜREKLERDE ETKİLİ SENDİKAYIZ”
- 14BAMED’DEN KRİTİK ÇAĞRI
- 15HATIRA ORMANINDA AÇILIŞ PROGRAMI GERÇEKLEŞTİRİLECEK
Henüz Yorum yok