Yürüme zorluğu yaşayan genç kız yardım bekliyor
Batman'ın Sağlık Mahallesi'nde ikamet eden Alay ailesinin 17 yaşındaki kızı Latife Alay, sağ ayağında damar eksikliği nedeniyle yürüme zorluğu çekiyor. Topuğuna basamayıp ayak parmakları üzerinde yürümek zorunda kalan Alay, hastanede tedavi olabilmek için yetkililerin ve hayırseverlerin yardımlarını bekliyor.
İşsiz olan Ahmet Alay ile ev hanımı Ayşe Alay çiftinin 4 çocuğundan biri olan ve ayağındaki ana damar eksikliği nedeniyle doğuştan topuğu üzerinde yürüyememe hastalığına yakalanan Latife Alay'ın yürüyebilmesi için tedavi olması gerekiyor. Yaşadıkları maddi imkânsızlık nedeniyle çocuklarını tedavi ettiremeyen Alay ailesi, kızlarının da yaşıtları gibi sağlıklı bir şekilde yürümesini istiyor.
Gittikleri çoğu hastaneden şu ana kadar bir çözüm bulamadıklarını söyleyen Ayşe Alay, kızının tedavisinin Ankara ve Antalya'da olabileceğini belirtti.
Tedavi masrafının yaklaşık 45 bin TL olduğunu ve maddi imkânları olmadığı için kızlarını tedavi ettiremediklerini dile getiren Alay, "Kızımın ayağı doğuştan sakattır. Damar eksikliği var. Eşim çalışmıyor, ben de bazen tandır yaparak ve evlerde merdivenleri yıkayarak geçimimizi sağlıyoruz. Eşim daha önce İŞKUR'da çalışıyordu, şimdi çalışmıyor. Zor şartlarda geçimimizi sağlıyoruz. Kızımızın tedavisi için paramız yok. Hayırseverlerden kızımın tedavisi için yardım bekliyorum." dedi.
"Arkadaşlarım gibi yürümek istiyorum"
Parmakları üzerinde 15 dakika yürüdüğü zaman yarım saat dinlenmek zorunda kaldığını bildiren Latife Alay, yaşıtları gibi yürümek istediğini ifade etti.
Yaşadığı sıkıntı yüzünden ortaokuldan sonra okulunu terk etmek zorunda kaldığını belirten Alay, "Arkadaşlarım gibi yürümek istiyorum. Sıkıntım vardı diye okulumu da bıraktım. Ayağımda damar eksikliği olduğu için çok fazla yürüyemiyorum. Yürüdüğüm zaman nefesim kesiliyor, kalbim sıkışıyor. 15 dakika yürüdüğümde yarım saat dinlenmek zorunda kalıyorum. Tedavim var ama yapamıyorum. Hayırseverlerden yardım istiyorum." şeklinde konuştu.
"Eğer ameliyat olursam okuluma devam edebileceğim"
Şu ana kadar gittiği bütün hastanelerde hastalığına çare bulunamadığını sözlerine ekleyen Alay, sözlerini şöyle tamamladı: "Tıp geliştiği için damar nakli oluyor, ben de bunu istiyorum. Damar nakli olursam iyileşir ve düzgün yürüyebilirim. Ben de artık herkes gibi yürümek istiyorum. Sağlık Bakanlığına sesleniyorum: Benim kız arkadaşlarım nasıl yürüyorsa ben de onlar gibi yürümek istiyorum. Yürümekte zorlanıyorum. Tek istediğim bu. Eğer ameliyat olursam okuluma da devam edebileceğim. Bu sıkıntı yüzünden okulumu da bıraktım."
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02Murat Çiçek ile röportaj:
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Ziver Özdemir ile Röportaj
- 09Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BAKAN BAK “BARIŞ İÇİNDE YAŞAMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
- 02YAZ SPOR OKULLARINDA YÜZME HEYECANI
- 03DEM PARTİ'DEN ŞİDDETE KARŞI YÜRÜYÜŞ”
- 04AK PARTİ’DEN COŞKULU DANIŞMA MECLİSİ TOPLANTISI
- 05HÜDA PAR’DAN KARMA EĞİTİME İLİŞKİN KANUN TEKLİFİ
- 06BAĞIMSIZ BATMAN GAZETESİ 2. YILINI KUTLADI
- 07FİRARİ HÜKÜMLÜ YOLCU MİNİBÜSÜNDE YAKALANDI
- 08ŞEYH HEVİNDA ZİYARETGÂHI RESTORE EDİLİYOR
- 09Bakan Bak, Batman'da Külliye ve Kütüphanede İncelemelerde Bulundu
- 10Kardelen Mahallesi'nde Korkutan Yangın
- 11Batman'da Motosiklet ile Bisiklet Çarpıştı: 2 Yaralı
- 12BAKAN BAK, BATMAN’A GELİYOR
- 13“BATMAN ŞEHİR HASTANESİ’NE DE ÖDENEK BULUNMALIDIR”
- 14EKİNCİ “SORUNLARIMIZIN ÇÖZÜM İÇİN KÖPRÜ OLACAĞIZ”
- 15235 ASANSÖR MÜHÜRLENEREK KULLANIMA KAPATILDI




Henüz Yorum yok