
Batman’da "Görme Engelliler Sınıfı" açıldı
Dünya Engelliler Dünü dolayısıyla MÜSİAD Batman Şubesi ve Batman Valiliğinin destekleriyle görme engellilerin eğitimleri için özel olarak oluşturulan sınıfın açılış töreni yapıldı.
15 Temmuz Şehitleri İlköğretim Okulunda düzenlenen törene; Vali Ahmet Deniz, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, MÜSİAD Şube Başkanı Suad Özdemir ve öğretmenler katıldı.
Görme engelli sınıfının kurdele kesiminin ardından Vali Ahmet Deniz, engelli öğrencilerle yakından ilgilenip, kendileriyle bir süre sohbet etti. Daha sonra açıklamalarda bulunan Deniz, açılan sınıfta 10 görme engelli öğrencinin eğitim göreceğini söyledi.
Engelliler için teknolojik sınıf açtıklarını belirten Deniz, “Burada MÜSİAD’ın güzel bir desteği oldu. Öğrenciler adına kendilerine teşekkür ediyorum. Bu sınıfın maliyeti son model teknolojinin olduğu bilgisayarlarla, tabletleriyle yaklaşık 70 bin liraya oldu. Bu çocuklarımızın yüzleri gülsün istiyoruz. Her çocuğumuz bizim için kıymetli, değerlidir. Çünkü geleceğimiz onlardır. Onlara fırsat tanıyalım. Geçen sene 5 ana dalda Türkiye birincisi üniversite sınavında bir görme engelli kızımızdı. Demek ki imkân ve fırsat verildiği zaman çocuklarımız çok daha güzel yerde olacaklar. Bize de düşen onlara yardımcı, destek olmaktır.” dedi.
Konuyla ilgili açıklama yapan MÜSİAD Şube Başkanı Suad Özdemir, “Dün dünya engelliler günüydü. Bunun farkındalığını anlatmak adına bugün bir sınıf açma girişimimiz oldu. Bizim ve Valiliğimizin desteğiyle yaptığımız bir sınıf. Bu anlamda sanaldan çıkıp biraz da gerçek hayatın kendisine odaklanmayı düşündük. MÜSİAD olarak da böyle bir görme engelli sınıfı oluşturma kararı aldık. İnşallah diğer sivil toplum örgütlerine de örnek olmuş oluruz. 'Dünya Engelliler Günü'n sadece sözde kutlu olması anlamında değil de, somut bir şeylerle kutlamak istedik. İlk etap da 10 öğrenci eğitim görecek. Bundan sonra çabalarımız sürecek.” diye konuştu.
Kendilerine yönelik açılan sınıfın sevindirici olduğunu dile getiren engelli öğrenciler de engellilerin sadece bir gün değil her zaman hatırlanması gerektiğini kaydetti.
Daha sonra Vali Deniz, okulda bir kütüphanenin de açılışını gerçekleştirdi. Burada okumanın önemine dikkat çeken Deniz, köyler dahil olmak üzere Batman’da kütüphanesiz ve kitapsız asla bir okul bırakmayacaklarını vurguladı. Deniz, “Çünkü okumadan olmuyor. Batman bölgenin en çok okuyan ilidir. Bu da çok güzel bir şeydir.” ifadelerini kullandı.
Kütüphane açılışının ardından Deniz, okulu öğretmenleriyle bir araya geldi. Öğretmenlerden öğrencilere 15 Temmuz’u anlatmalarını isteyen Deniz, şunları söyledi: “Milli ve manevi değerlerine sahip çıkan bir gençlik yetiştirmemiz lazım. Akademik başarı zaten olmazsa olmaz. Ama onunla birlikte insani değerlere sahip, paylaşımcı, merhametli, haramı, helali bilen iyi bir insan yetiştirmek her şeyden daha kıymetli ve önemlidir. İnşallah hep beraber bunu yapacağız. Biz de bütün imkânları eğitime seferber etmeye çalışıyoruz.
Yazarlar
- 01Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01“SU KESİNTİLERİ YAŞAM HAKKINI İHLAL EDİYOR”
- 02Batman’da ambulans uçak 19 Aylık Bebek ve 20 yaşındaki genç için havalandı
- 03VALİLİK'TEN 'SAHTE PARSEL SATIŞI' UYARISI
- 04Türkiye’de Bir İlk: Batman’da Sürücü Akademisi Hizmete Girdi
- 05YETERSİZ TEKLİFE HAYIR! SAĞLIK-SEN MEYDANLARDA
- 06Memur-Sen’den Batman’da “Adil Teklif” Çağrısı
- 07EKMEN, “KOMİSYON ODAĞINI KAYBETMEDEN HER KESİMİ KUCAKLAMALI”
- 08AK Parti’den Kozluk ve Sason’da yoğun teşkilat mesaisi
- 09TPAO Bölge Müdürü Karataş’tan Tarım Müdürü Tuncer’e ziyaret
- 10ASFALT HEDEFİNDE YÜZDE 64 TAMAMLANDI
- 11YETENEKLER TUVALE YANSIYOR
- 12Milletvekili Nasıroğlu’ndan Batman’a sağlıkta büyük müjde
- 13DEVA Partili Ekmen’den “Sahte Akademik Unvan” Soruları
- 14Bağımsız Öz Belediye-İş Sendikası’ndan Batmanlı İşçilere Çağrı
- 15BATSO VE DİKA’DAN YATIRIMCILARA TEŞVİK TANITIMI
Henüz Yorum yok