
Batman'da deprem paniği
Irak Kürdistanı'nın Süleymaniye kentinde meydana gelen 7,2 büyüklüğündeki deprem, Türkiye'nin birçok ilinde olduğu gibi Batman'da da hissedildi. Deprem paniği yaşayan vatandaşlar, soluğu dışarıda aldılar.
Saat 21.30 sıralarında meydana gelen deprem nedeniyle büyük panik yaşayan vatandaşlar, kendilerini evlerinden dışarı attılar.
Saatlerce dışarıda bekleyen vatandaşlar, çocuklarıyla birlikte bekleyişlerini sürdürürken, bazı yaşlıların, evlerinin önünde üzerlerine battaniye örtüp, sandalyelerde oturdukları gözlendi.
Ayrıca, depremi bildirmek amacıyla bazı kişilerin havaya silahla ateş ettikleri görüldü.
Deprem nedeniyle yaşadıkları korku dolu anları anlatan vatandaşlar, Batman'da uzun zamandır ilk kez böylesi bir depremle karşılaştıklarını söylediler.
Depremi hissettikleri gibi çocuklarını da yanına alarak dışarı çıktıklarını belirten Sait Göçkar, "Deprem olduğu sırada uykudaydım. Çocuklar, 'Deprem oldu.' deyip beni kaldırdılar. Bir anda avizeye baktım, avizenin çok sallandığını gördüm ve kendimizi dışarıya attık. Ne yapacağımızı bilemiyoruz. Dışarıda bekliyoruz. Allah muhafaza etsin. Daha önce de deprem yaşadık ama bunun gibi hissetmemiştim. Bu sefer Batman çok fazla sallandı. Bu soğukta dışarıda bekliyoruz." dedi.
Deprem olduğu sırada büyük panik yaşadıklarını dile getiren M. Ali Göçkar, "Deprem oldu, dışarı kaçmak zorunda kaldık. Halkın evlerinden çıkması için vatandaşlar havaya ateş ediyorlar. 30 yıl önce bir kere bir deprem olmuştu ve caminin minaresinin sallandığını görmüştüm ama bu seferki çok fazla şiddetliydi." şeklinde konuştu.
Deprem esnasında abdest aldığını ve depremi hissettiği gibi dışarıya çıkmak zorunda kaldıklarını bildiren Hatice Göçkar, şunları söyledi: "Allah bize rahmet etsin. Birkaç kez daha deprem görmüştüm ama bu hepsinden daha fazla şiddetliydi. Korkudan evlerimize de gidemiyoruz."
Yazarlar
- 01Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01AK Parti’den Kozluk ve Sason’da yoğun teşkilat mesaisi
- 02TPAO Bölge Müdürü Karataş’tan Tarım Müdürü Tuncer’e ziyaret
- 03ASFALT HEDEFİNDE YÜZDE 64 TAMAMLANDI
- 04YETENEKLER TUVALE YANSIYOR
- 05Milletvekili Nasıroğlu’ndan Batman’a sağlıkta büyük müjde
- 06DEVA Partili Ekmen’den “Sahte Akademik Unvan” Soruları
- 07Bağımsız Öz Belediye-İş Sendikası’ndan Batmanlı İşçilere Çağrı
- 08BATSO VE DİKA’DAN YATIRIMCILARA TEŞVİK TANITIMI
- 09HENTBOL KIZ TAKIMINDAN TÜRKİYE ŞAMPİYONLUĞU
- 10‘KOMŞUM’ PROJESİYLE HEDEF 300 AİLEYE 10 BİN YEMEK
- 11İl Başkanı Gençlikle Kızılcahamam’da Geleceği Konuşuyor
- 12İLUH BULVARI AÇILIŞA HAZIR
- 13VALİ CANALP’TEN BAKAN ŞİMŞEK’E TAZİYE MESAJI
- 14ÜCRETSİZ Wİ-Fİ HİZMETİNE GENÇLERDEN YOĞUN İLGİ
- 15MÜZE MÜDÜRÜ ALPER’İN AİLESİNE ANLAMLI ZİYARET
Henüz Yorum yok