Batman Üniversitesi Öğrencileri Festivale Katıldı
Batman Üniversitesi, 13-14 Ekim 2018 tarihinde gerçekleştirilen 1. Uluslararası Midyat Kültür ve Sanat Festivali’ne Merkez Kampüs ve Batı Raman Kampüslerinden 600 öğrenciyi Midyat’a götürerek yörenin kültür ve sanatını yakından tanıma fırsatı oluşturdu.
Midyat Merkezde düzenlenen yerli ve yabancı pek çok katılımcının yer aldığı festival, Batman Üniversitesi öğrencilerinin katılımıyla renkli görüntülere sahne oldu.
Öğrencilerimizi davul zurna ve kemençelerle karışlayan Festival, Batman Üniversitesi öğrencilerinin Rektörümüz Prof. Dr. Aydın Durmuş’un katılımıyla çektikleri halayla renkli görüntülere sahne oldu.
Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, öğrencilerimizin yörenin kadim tarihini, kültürünü ve sanatını tanıması için program düzenlediklerini, ayrıca Midyat Kaymakamlığı’nın düzenlediği bu organizasyona katkı sağlamak amacıyla geldiklerini söyledi.
Mardin Valisi Mustafa Yaman ve Kaymakam Hüseyin Tekin Batman Üniversitesine ve Rektörümüz Prof. Dr. Aydın Durmuş’a katkılarından dolayı teşekkür etti.
Rektörümüz Durmuş, festivale katılan yörenin kültürünü ve sanatını yaşatan sanatkârların stantlarını ziyaret ederek, ürünlerini inceledi, festival etkinliklerini izledi.
Açılışın ardından caz sanatçısı Melis Sökmen'in konseriyle devam eden festival, Ata Saylık'ın şiir dinletisinin ardından Marev Musiki Korosu konser verdi.
Festivalde, Midyat Reyhani Grubu, Mehteran Grubu, Mardin Dinler ve Diller Korosu, Mahmut Mardinli ve Bedri Ayseli de sahne aldı.
Festivalde, gümüş ve taş zanaatkârların hünerlerini sergiledikleri stantlar, Işıklar Mahallesi otogar alanında saat 20.00'ye kadar ziyaretçilerini ağırladı.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04Murat Çiçek ile röportaj:
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01TIMOKLULAR DERNEĞİ’NDEN TOPLUMU BİLİNÇLENDİRME ŞÖLENİ
- 02GÖÇER HAYVANCILIK İÇİN ORTAK AKIL BULUŞMASI
- 03BATMAN'A KÖFTE İSTASYONU
- 04PETROLSPOR 1. LİG’E DEMİR ATTI
- 05BATMANDA TEFECİLERE OPERASYON: 8 KİŞİ GÖZ ALTINA ALINDI
- 06ZEHİR TACİRLERİ BATMAN'A GİRMEDEN YAKAYI ELE VERDİ
- 07BATMAN PETROL SPOR MAÇI MEYDANDA CANLI İZLENECEK
- 08BATMAN'DA ASAYİŞ OLAYLARINDA DÜŞÜŞ
- 09TRAFİKTE DÜZEN VE GÜVENLİK İÇİN ORTAK ÇALIŞMA
- 10BATMAN MERKEZLİ 6 İLDE DÜZENLENEN ORGANİZE YASA DIŞI BAHİS OPERASYONUNDA 16 ŞÜPHELİNİN TAMAMI TUTUKLANDI
- 11HASANKEYF KÖYLERİNE İKİNCİ TUR ZİYARET
- 12BAŞKAN ŞANSİ’DEN PETROLSPOR’A GÜÇLÜ DESTEK
- 13İş İnsanı Ferdi Kurt’tan Petrolspor tribünlerine 500 bayrak desteği
- 14TÜZÜN'DEN PETROLSPOR'A DESTEK ÇAĞRISI
- 15BASKİ’DEN YOĞUN MESAİ




Henüz Yorum yok