BELEDİYE KENTSEL DÖNÜŞÜM YIKIMLARINA BAŞLADI
Batman Belediyesi kentsel dönüşüm yıkımlarına başladı
Batman Belediyesi ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca yürütülen İluh Deresi Kentsel Dönüşümü çalışmaları kapsamında yapılan yıkım çalışmalarına 25 Kasım 2024 tarih itibariyle devam edildi.
İluh Deresi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında; Hürriyet ve Akyürek mahallelerinde mesken terki yapılarak yıkım çalışmaları çevrede alınan güvenlik önlemlerinin ardından tekrar başladı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca onaylanan Akyürek ve Hürriyet Mahallelerinin bir kısmını içine alan rezerv yapı alanında yıkım sürecine girilmişti. İlk etapta kamulaştırmanın yapıldığı İluh Deresi çevresinde 74 binanın yıkımı gerçekleştirilmişti. Kalan 17 binanın yıkım işlemi ise 25 Kasım 2024 tarihinde başladı.
Belediye Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü: “Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca ‘’Rezerv Yapı Alanı’’ olarak ilan edilen Akyürek, Karşıyaka ve Hürriyet mahallelerini kapsayan alanın kentsel dönüşümü devam ediyor. İluh Deresi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında bugüne kadar 74 bina ve 210 bağımsız birimin kamulaştırma işlemleri tamamlanmış olup, yıkım işlemleri Kentsel Dönüşüm Müdürlüğümüz tarafından gerçekleştirilmiştir. Rezerv Yapı Alanı sınırı içerisinde kalan Hürriyet ve akyürek Mahallesinde bulunan binaların kamulaştırma işlemleri sonuçlanmış olup, Kentsel Dönüşüm Müdürlüğümüzce maliklerin yapıları tahliye etmeleri için hak sahiplerine tebligat gönderilmiş olup 15 günlük yasal süre tanınmıştır. Bu sürenin sonunda tahliyesi gerçekleştirilen yapıların yıkımları gerçekleştirilmeye başlandı”
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 06Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Batman’da Okullar Pazartesi Gününe Hazır
- 02YEMEK MİKTARI YÜZDE 50 ARTIRILDI
- 03504 PERSONEL İLE MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRÜYORUZ
- 04ESNAF72.COM – BATMAN ALIŞVERİŞ PLATFORMU
- 05Şansi: Batman’da 3 Bin 810 Aile İçin Kura Günü 7 Ocak
- 06KÖY YOLLARINDA KARLA MÜCADELE SÜRÜYOR
- 07Başkan Kaplan’dan İş Yeri Mülkiyet Sahiplerine Çağrı. Yeni Yılda Kira Artışları Makul Düzeyde Yapılsın.
- 08KENT GENELİNDE BUZ SARKITLARINA MÜDAHALE
- 09ZİNCİRLER SAHNEDE KIRILACAK
- 10KARLA MÜCADELE KAPSAMINDA YABAN HAYATINA YEM DESTEĞİ
- 11HARÇLIKLARINI UMUDA DÖNÜŞTÜRDÜLER
- 12KAYIP YAKINLARI 718. HAFTADA YİNE AYNI TALEPTE
- 13Fırat, “Saadet Partisi son 6 ayda 67 bin yeni üye kazandı”
- 14KIŞLAK KÖYÜ YOLUNDA KARLA MÜCADELE EKİPLERİNE ZİYARET
- 15BATMAN’DA 2025’TE EN FAZLA EVLİLİK ARALIK AYINDA YAPILDI




Henüz Yorum yok