Çocuğunu okula göndermeyen velilere ceza uygulanacak
Batman Valisi Ahmet Deniz, Batman’ın Beşiri İlçesine bağlı Beşpınar ve Doğanpazarı köylerini ziyareti ederek incelemelerde bulundu.
Köy ziyaretleri sırasında Vali Deniz’e, Beşiri Kaymakamı Mustafa Maslak, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Mustafa Bakçepınar, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdulkadir Özer ve İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran eşlik etti.
Köy halkı tarafından karşılanan Vali Deniz, köyde görev yapan öğretmenlerle bir araya gelerek, eğitim-öğretim faaliyetleri hakkında bilgi aldı.
Öğretmenliğin onurlu bir meslek olduğunu vurgulayan Deniz, çocukların daha iyi yetişmeleri için akademik eğitimin yanında milli ve manevi değerlerin de verilmesi gerektiğini söyledi.
Öğretmenlere sık sık aile ziyaretleri gerçekleştirmeleri isteğinde bulunan Vali Deniz, bir öğretmenin toplumda çok şeyi değiştirebileceğini belirterek, aileye ve çocuğuna değer verildiğinin hissettirilmesi gerektiğini, birlik ve beraberliğin öneminin en iyi şekilde anlatılması gerektiğini ifade etti.
"Okuryazarlık Seferberliği” kampanyasına değinen Deniz, kampanya çalışmalarının amacına ulaşması için özelikle köy öğretmenlerinin bu konuda daha fazla çalışmaları gerektiğini belirtti.
“Okul çağındaki her çocuk okula gelmeli”
Ardından Beşpınar İlkokulunu, Ortaokulunu ve Anaokulunu ziyaret eden Vali Deniz, öğrencilerle bir süre sohbet ederek kendilerine kitap hediye etti.
Burada köy halkıyla da bir araya gelen Deniz, vatandaşların sorun ve taleplerini dinleyerek köyün eğitim, sağlık ve alt yapı sorunlarının giderilmesi konusunda gerekli çalışmaların devam ettiğini, Aile Sağlık Merkezi binasının ihale aşamasında olduğunu, köye yeni bir okul binası yapılması için çalışmalara başlanacağını kaydetti.
Öğrencilerin devamsızlıkları konusunda velileri uyaran Deniz, “Çocuklar bizim geleceğimiz. Çocuklar karne alana kadar okula devam etmek zorundalar. Okul çağındaki her çocuk okula gelmeli. Çocuğunu okula göndermeyen veli hakkında gerekli idari para cezası uygulanacaktır.” diye konuştu.
Türkiye’yi daha güzel yerlere taşımak için herkese önemli görevler düştüğünü ifade eden Vali Deniz, son yıllarda ülkeye yönelik çeşitli saldırıların olduğunu vurgulayarak, “PKK, DAİŞ ve FETÖ gibi terör örgütleri dış güçlerin birer oyunu. Biz hep beraber bu oyunları bozuyoruz. Biz biriz, beraberiz ve kardeşiz, birbirimize kenetleneceğiz.” dedi.
Ardından köyde ikamet eden ve 2011 yılında PKK’lilerce yapılan silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden güvenlik korucusu İzzettin Özdemir ve 1998 yılında mayına basması sonucu hayatını kaybeden güvenlik korucusu Cemal Erkin’in ailelerini ziyaret eden Vali Deniz ve beraberindekiler, ailelerle bir süre sohbet ederek, sorun ve taleplerini dinledi.
Daha sonra İl Özel İdaresi tarafından asfaltlanan Doğanpazarı grup köy yolunda incelemelerde bulunan Deniz, yetkililerden yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Yol incelemesinin ardından Beşiri ilçesine bağlı Doğanpazarı köyünü ziyaret eden Deniz, köy okulunda incelemelerde bulunarak öğrencilerle yakından ilgilendi, kendilerine kitap hediye etti ve köy halkıyla bir araya gelerek, sorun ve taleplerini dinledi.
Vali Deniz, inceleme ve ziyaretlerin ardından köyden ayrıldı.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02Murat Çiçek ile röportaj:
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Ziver Özdemir ile Röportaj
- 09Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BAKAN BAK “BARIŞ İÇİNDE YAŞAMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
- 02YAZ SPOR OKULLARINDA YÜZME HEYECANI
- 03DEM PARTİ'DEN ŞİDDETE KARŞI YÜRÜYÜŞ”
- 04AK PARTİ’DEN COŞKULU DANIŞMA MECLİSİ TOPLANTISI
- 05HÜDA PAR’DAN KARMA EĞİTİME İLİŞKİN KANUN TEKLİFİ
- 06BAĞIMSIZ BATMAN GAZETESİ 2. YILINI KUTLADI
- 07FİRARİ HÜKÜMLÜ YOLCU MİNİBÜSÜNDE YAKALANDI
- 08ŞEYH HEVİNDA ZİYARETGÂHI RESTORE EDİLİYOR
- 09Bakan Bak, Batman'da Külliye ve Kütüphanede İncelemelerde Bulundu
- 10Kardelen Mahallesi'nde Korkutan Yangın
- 11Batman'da Motosiklet ile Bisiklet Çarpıştı: 2 Yaralı
- 12BAKAN BAK, BATMAN’A GELİYOR
- 13“BATMAN ŞEHİR HASTANESİ’NE DE ÖDENEK BULUNMALIDIR”
- 14EKİNCİ “SORUNLARIMIZIN ÇÖZÜM İÇİN KÖPRÜ OLACAĞIZ”
- 15235 ASANSÖR MÜHÜRLENEREK KULLANIMA KAPATILDI




Henüz Yorum yok