Eşbaşkanlar; “Hizmet etme gayretindeyiz”
Eşbaşkanlar; “Hizmet etme gayretindeyiz”
31 Mart 2019 yerel seçimleri sonrası görevi devralan Halkların Demokratik Partisi Eş Başkanları Dr. Mehmet Demir ve Songül Korkmaz, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri ile yerel ve ulusal basın temsilcilerine yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.
YENİ ULAŞIM SİSTEMİ TANITILDI
Batman Belediyesi İşletme ve İştirakler Müdürlüğü'ne bağlı ulaşım hizmetleriyle ilgili kentin dinamikleri ile bir araya gelerek 1,5 aylık bir çalışmanın gerçekleştirildiği yeni ulaşım sisteminde otobüs sayısının artmasıyla birlikte ulaşımda büyük rahatlama sağlanacağı belirtildi. Eş Başkan Demir, “Makro düzeyde yapılan çalışmalarda mikro düzeyde ufak tefek aksaklıklar olabilecektir. Şehrin yaklaşık yüzde 40’ına otobüs gitmiyordu. Kilometre bazında yol uzun olmasına rağmen günlük 23 bin yolcu taşınırken, şu anda 31 bin yolcu taşıyoruz. Bu da 8 bin yolcu fazla taşındığını gösteriyor. Bunun içinde ücretsiz olarak taşıdıklarımız hariç. Günde 1000 litre daha az yakıt harcayıp, günlük 6 bin TL'lik bir tasarruf sağladık. Otobüslerimizin sayı bazında eksikliğinin olduğu doğrudur. Yeni otobüsler alınarak bu sorunu da bir nebze olsun azaltmayı düşünüyoruz.
YEŞİL ALANI KİŞİ BAŞINA 10 METREKAREYE ÇIKARACAĞIZ
Batman’da kişi başına düşen yeşil alanın 2,8 metrekare dolayında olduğunu ve bunu arttırmak için çalışma yaptıklarını belirten Eş Başkan Demir, “Bizler hizmet etmenin gayreti içerisindeyiz. Hedefimiz Batman'da olması gereken kişi başına düşen yeşil alan miktarını 2,8 metrekareden 10 metrekareye çıkarmaktır” ifadelerinde bulundu.
DEDAŞ’A BAĞIMLILIĞIMIZI MİNİMUMA İNDİRECEĞİZ
Geçtiğimiz günlerde DEDAŞ ile yaşanılan elektrik borcu sorunu sonrası bir dizi önlem alma çalışması başlattıklarını belirten Eş Başkan Demir, “Batman Belediyesi’nin DEDAŞ’a olan bağımlılığını minimum seviyeye indirmek için 10 bin kilowat saat güneş enerjisi projesi, 4 bin 500 kilowat saat atık enerjisi ile doğalgazdan elektrik üretimini hizmete sunmayı planlıyoruz” dedi.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04Murat Çiçek ile röportaj:
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01VALİ CANALP “TURİZMDE HAK ETTİĞİ NOKTAYA ULAŞACAĞIZ”
- 02İLUH DERESİ’NDE KAPSAMLI TEMİZLİK ÇALIŞMASI
- 03242 PROJEYE 33,157 MİLYAR TL’LİK YATIRIM
- 043 FİRARİ HÜKÜMLÜ YAKALANDI
- 05AMATÖRDE PLAY-OFF HEYECANI BAŞLADI
- 06HASTANE KAFETERYA VE BÜFELERE SIKI DENETİM
- 07NARKOTİKTEN NOKTA OPERASYON
- 08ÖN KULUÇKA PROGRAMI BAŞLADI
- 09AMATÖR KULÜPLERE 6,6 MİLYON TL DESTEK
- 10EKMEN’DEN MECLİS’TE ÇAĞRI
- 11KENTİN ÇEHRESİ AĞAÇLARLA DEĞİŞİYOR
- 12TIMOKLULAR DERNEĞİ’NDEN TOPLUMU BİLİNÇLENDİRME ŞÖLENİ
- 13GÖÇER HAYVANCILIK İÇİN ORTAK AKIL BULUŞMASI
- 14BATMAN'A KÖFTE İSTASYONU
- 15PETROLSPOR 1. LİG’E DEMİR ATTI




Henüz Yorum yok