Batman sağlıklı yaşam için pedal çeviriyor
Batman sağlıklı yaşam için pedal çeviriyor
Batman Belediyesi, sağlıklı yaşam ve alternatif ulaşım imkanı sağlamak amacıyla Akıllı Bisiklet Projesi’ni halkın hizmetine sundu.
Batman Belediyesi, sağlıklı yaşam ve alternatif ulaşım imkanı sağlamak, bisiklet kullanımını teşvik etmek amacıyla geliştirdiği Akıllı Bisiklet Projesi’ni tamamladı. Gültepe Mahallesi Su Parkı, Batman Bölge Devlet Hastanesi Otobüs Durağı, Batman Park AVM önü, Atatürk Parkı, 8 Mart Kadınlar Parkı ve belediye hizmet binası arkasında kurulan 6 istasyonda 96 bisiklet dubası bulunuyor. Başlatılan proje ile 55 bisiklet vatandaşlara hizmet verecek.
1 SAATİ 1 TL’YE
Bisiklet sürmek isteyen vatandaşlar, Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü'ne başvurarak, "Batman Belediyesi Akıllı Bisikletim (BATBİS)” kartını alıyor. Kart ücreti ve depozito ücreti 20 TL olarak belirlenirken, alınan kartla bisiklet istasyonlarından kart okuma veya telefon uygulaması ile şifre girildikten sonra bisiklet kiralanabiliyor. Bisikletin 60 dakikası 1 TL olan olarak belirlenirken, uygulamada yaşanacak kaza, çalınma veya herhangi bir sorunda ise belediyenin destek ekipleri devreye giriyor. Bisiklet kullanımı için şu ana kadar 200 kişinin başvurusu olduğu ifade edilirken, başvurucuların yüzde 60'nın kadın olduğu kaydedildi. Taleplerin artması durumunda bisiklet sayısı da artırılacak.
'AMAÇ SAĞLIKLI YAŞAM'
Batman Belediyesi çalışanı ve projenin koordinatörü Mustafa Elibol, proje yeni olmasına rağmen yoğun bir ilgi gördüğünü vurgulayarak, amaçlarının sağlıklı bir yaşam ve alternatif ulaşım imkanı sağlamak olduğunu etti. Elibol, "Batman kenti bisiklet kullanımına uygun bir kenttir. Halktan rağbet gördükçe ve sahiplenildikçe Bağlar, Petrolkent, Cudi, Pazaryeri ve diğer mahallelere de istasyonları kurmayı hedefliyoruz" dedi.
Etiketler : #Batman sağlıklı yaşam için pedal çeviriyor,
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 06İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Kur'an kurslarında 2026 Yılı Yaz Kur'an Kursları bugün itibarıyla başladı
- 02Batman Çayı'nda kaybolan balıkçının cansız bedenine ulaşıldı
- 03HİLAL MAHALLESİ’NDE SİLAHLI SALDIRI: 70 YAŞINDAKİ YAŞLI ADAM VURULDU!
- 04AKGEYİK VE KOZAK AİLESİNİN ANKARA'DA MUTLU GÜNÜ!
- 05MAHALLELERDE TEMİZLİK SEFERBERLİĞİ
- 06SU KAYIPLARINA BÜYÜK DARBE
- 07İL BAŞKANI ŞAHİN “GAZZE’DEKİ İNSANİ KRİZİN HER GEÇEN GÜN DERİNLEŞİYOR”
- 08GÖKMEN BEBEK, 62 GÜNLÜK YAŞAM MÜCADELESİNİ KAZANDI
- 09İL BAŞKANI ÇETİN’DEN BAŞSAVCI ARIDURU’YA HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ
- 10Batman’da Kadın İstihdamına Güç Katacak Destek
- 11MAİLO, UYUŞTURUCUNUN KOKUSUNU ALDI
- 12GİRİŞİMCİLİK AKADEMİSİ İLK ZİYARETÇİLERİNİ AĞIRLADI
- 13ORYANTİRİNG’TE BÜYÜK BAŞARI: 3 TAKIM TÜRKİYE FİNALLERİNDE
- 14STK TEMSİLCİLERİNE GÖĞÜS HASTALIKLARI EĞİTİMİ
- 15YENİ KENT MEZARLIK BAĞLANTI YOLU ASFALTLANDI




Henüz Yorum yok