MÜJDECİ “İŞÇİLER YOKLUĞA MAHKUM EDİLİYOR”
MÜJDECİ “İŞÇİLER YOKLUĞA MAHKUM EDİLİYOR”
Milli Eğitim Bakanlığı’nda görevli olan on binlerce taşeron işçinin 9-10 ay maaş alıp, 2-3 ay maaş alamadığına dikkat çeken DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci, söz konusu çalışanların bu süreçte yokluğa mahkûm edildiğini belirtti.
Taşeron işçilerin yapılan düzenlemeler ile kadroya alınmalarına rağmen statülerinde hiçbir değişiklik olmadığını belirten DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci “Milli Eğitim Bakanlığı’nda taşeron işçi olarak çalışanlar eğitim ve öğretim hayatının sorunsuz ve verimli bir şekilde sürdürülmesi için çok önemli görevler üstleniyor. Ancak taşeron statüsünden kadroya alınmalarına rağmen halen taşeron işçi haklarından fazlasına sahip değiller. Özellikle 9-10 ay çalıştırıp, 2-3 ay boyunca maaş alamamaları nedeniyle bu süreçte ciddi mağduriyetler yaşıyorlar.
Üstelik ikramiye ve tediye ödemeleri de 9-10 ay üzerinden hesaplanıyor. Dolayısıyla daha geç emekli oluyorlar ve maaşları da oldukça düşük oluyor. Başta gıda olmak üzere, iğneden ipliğe gelen zamlar nedeniyle Türk Lirası’nın alım gücünün bunca düştüğü bir ortamda zaten yoksulluk yaşayan vatandaşlarımız bir de 2-3 ay maaş alamıyor. Bu insanlar 2-3 ay için nasıl iş bulacaklar?
Ailelerini nasıl geçindirecekler? Mevcut maaşlar ile bir ay geçinmek mümkün değilken; 10 ay maaş alıp 12 ay nasıl geçinecekler? Mevcut uygulama hakkaniyete, vicdana ve hukuka kesinlikle uygun değildir. Bir an önce çalışanlar arasında eşitlik sağlanmak üzere; 12 aylık çalışma sistemine geçilmeli ve kadro statüsünün tanıdığı tüm haklara erişmelidirler” ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01PETROLSPOR’DAN ŞAMPİYONLUK YÜRÜYÜŞÜ 2-0
- 02KATAR VE HOLLANDA’DAN SERA OTB’YE STRATEJİK İLGİ
- 031,5 MİLYONLUK DOLANDIRICILIK ÇÖKERTİLDİ
- 04BAĞIMLILIĞA KARŞI İŞ BİRLİĞİ ÇAĞRISI
- 05Belediyeden çölyak hastası çocuklara özel sinema etkinliği
- 061955 Batman Belediyespor’dan 5 Gollü Galibiyet
- 07FEN İŞLERİ EKİPLERİ SAHADA!
- 08ANAVATAN PARTİSİ MYK TOPLANTISI TAMAMLANDI
- 09ADALET TALEBİ 723 HAFTADIR SÜRÜYOR
- 10JANDARMADAN KAÇAK SİGARA ÜRETİMİNE BÜYÜK DARBE
- 11EMNİYET’TEN ÇEVRE YOLU’NDA GECE DENETİMİ
- 12ARGUNAĞA , “BATMAN İÇİN DEPREM ÖNLEMLERİ ERTELENMEMELİ”
- 13KUYUMCU SOYGUNUNU YAPAN ŞÜPHELİLER YAKALANDI
- 14Batman’da kuyumcu soygunu : Maskeli şahıslar altınlarla kaçtı
- 15TİCARET BORSASI ULUSLARARASI FORUMDA BATMAN’I TEMSİL ETTİ




Henüz Yorum yok