NASIROĞLU “20 YILI PLANLAYARAK HAREKET ETMEMİZ GEREKİYOR”
Batman’da, kamu alımları süreçlerinde yerel firmaların etkinliğinin artırılması ve markalaşma bilincinin geliştirilmesi amacıyla ‘Kamu Tedarik Pazarına Erişim ve Markalaşma Paneli’ düzenlendi.
Hatice Nasıroğlu Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen panel öncesinde Batman’ın tescilli ve coğrafi işaretli ürünleri stantlarda sergilendi.
Panelde konuşan Devlet Malzeme Ofisi Genel Müdürü Şinasi Candan, Batman’ın sahip olduğu üretim gücü, genç nüfusu ve girişimcilik potansiyeliyle bölgenin önemli merkezlerinden biri olduğunu söyledi.
Kamu alımlarında yerli üretimin desteklenmesine önem verdiklerini belirten Genel Müdür Candan, kamu ile özel sektör arasında kurulacak iş birliklerinin bölgesel kalkınmaya katkı sunacağını ifade etti.
Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Muhammed Zeki Durak ise markalaşmanın ve fikri mülkiyet haklarının ekonomik kalkınmadaki rolüne dikkat çekti.
Durak, patent, marka ve tasarımların günümüzde şirketlerin en önemli değerleri arasında yer aldığını belirterek, güçlü markaların yüksek katma değer oluşturduğunu kaydetti.
Batman’ın coğrafi işaret potansiyelinin her geçen gün arttığını vurgulayan Durak, kentin sahip olduğu zenginliklerin markalaşma yoluyla ekonomik değere dönüştürülmesinin önem taşıdığını dile getirdi.
Panelde konuşan Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu da Batman’ın üretim ve girişimcilik açısından önemli bir potansiyele sahip olduğunu belirtti.
Markalaşmanın ekonomik büyümenin temel unsurlarından biri olduğunu ifade eden Milletvekili Nasıroğlu “Güçlü ve güvenilir markalar oluşturduğumuzda daha yüksek katma değerli ürünler üretebiliriz. Yatırım yaparken kısa vadeli değil, 10 yılı, 20 yılı planlayarak hareket etmemiz gerekiyor” dedi.
Sanayicilerin ve yatırımcıların doğru planlama ve profesyonel danışmanlık desteğiyle daha hızlı büyüyebileceğini belirten Milletvekili Nasıroğlu, Batman’ın gelecekte Türkiye’nin parlayan şehirlerinden biri olacağına inandığını kaydetti.
Batman Valisi Ekrem Canalp ise üretimin yanı sıra markalaşmanın da ekonomik kalkınma açısından büyük önem taşıdığını söyledi. Vali Canalp, üretimden elde edilen katma değerin artırılabilmesi için yerel markaların oluşturulması gerektiğini belirterek “Daha fazla üretim yapmak kadar, ürettiğimiz ürünlerin marka değerini de oluşturmak zorundayız. Katma değeri oluşturan unsur markadır” ifadelerini kullandı.
Panele kamu kurumlarının temsilcileri, sanayiciler, iş insanları ve girişimciler katıldı.
.jpg)
.jpg)
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 06İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01MÜDÜR CİĞER, PİKTES ÖĞRETMENLERİYLE BULUŞTU
- 02VALİ CANALP’A ÖZEL GÜVENLİK HAFTASI ZİYARETİ
- 03TRAFİK KOMUTA VE KONTROL MERKEZİ HİZMETE AÇILDI
- 04PORTEKİZLİ BENNY, PETROLSPOR’A İMZA ATTI!
- 05BATMAN’DA ÖĞRENCİLER KARNELERİNİ ALDI, YAZ TATİLİ BAŞLADI
- 06KALDIRIMLARDA YENİLEME ÇALIŞMASI BAŞLADI
- 07MÜDÜR CİĞER, OKUL İNŞAATLARINI İNCELEDİ
- 08ESAT EKREMOĞLU, MHP LİDERİ DEVLET BAHÇELI’Yİ MAKAMINDA ZİYARET ETTİ
- 09Temizlik Ekipleri Sahada Çalışmalarına Devam Ediyor
- 10UYUŞTURUCU OPERASYONU
- 11Batman Çayı’nda mahsur kalan 5 kişi kurtarıldı
- 12Batman Çayı’na düşen vatandaş kurtarıldı
- 13EBRUYA GÖNÜL VERENLERİN ESERLERİ SANATSEVERLERLE BULUŞTU
- 14Batman’da Zabıta Ekiplerinden Kaldırım ve Yol İşgallerine Müdahale
- 15Batman’da Sıcaklıklar Artıyor, Vatandaşlar Gölgelik Alanlara Yöneldi




Henüz Yorum yok