ÖNLÜ, ''OKULLARIN İHTİYACI HEMEN KARŞILANMALI''
Memur Sen İl Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen Batman Şube Başkanı Şehmuz Önlü, yüz yüze eğitimin 1 Eylül Pazartesi günü başlamasıyla beraber okullarda güvenlik, temizlik görevlisi ve hijyen konularında ihtiyaçların ortaya çıkacağını belirterek okullarda hizmetli personel sayılarının yetersiz kalacağını söyledi.
Kurumlarda bulunan birçok hizmetli personelin bugüne kadar İş-Kur tarafından sağlanan TYP çalışanları aracılığıyla karşılandığını ifade eden Önlü, “Bu yıl okullarda hizmet vermesi için TYP çalışanlarının göreve başlamadığı gibi, okulların açılmasına kısa bir süre kalmasına rağmen, temizlik ve güvenlik personeli alım ilanın olmaması eğitim yöneticilerini endişeye sevk ediyor.
Bu durum okullarımız yüz yüze eğitimin tam zamanlı sürdürülmesinde sarf ettiği gayreti boşa çıkarmakta, temizlik ve güvenlik hizmetlerinin sağlanmasında aksaklıklara neden olmaktadır” dedi. Batman genelinde 685’in üzerinde okul bulunduğunu, yapılan planlama ile okulların büyük bir kısmının hizmetli personelden yoksun kalacağını dile getiren ÖNLÜ, “Bu sorun Sayın Valimizin inisiyatifi ve İl Özel İdaresinin katkılarıyla ek bir bütçe ayrılarak alınacak güvenlik ve TYP çalışanı sayesinde giderilebilir. Bu sayede okul bütçesinden yoksun Okul Müdürlerimizin endişeleri giderilmiş olacak, sağlıklı bir eğitim öğretim ortamının sağlanması kolaylaşacaktır. Aksi takdirde temizlik ve güvenlik noktasında okullarımızın telafisi mümkün olmayan durumlarla karşılaşması muhtemeldir” şeklinde konuştu.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 09DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 017 SÜRÜCÜYE 35 BİN TL’Yİ AŞAN CEZA
- 02“BU DAVADA ESKİ-YENİ YOK, EMEK VE VEFA VAR”
- 03POS KOMİSYON ÜCRETLERİ MAKUL SEVİYEYE ÇEKİLMELİ
- 04UYUŞTURUCU OPERASYONU: 5 ŞAHIS TUTUKLANDI
- 05Milletvekili Nasıroğlu, "Asaletimiz en büyük gücümüz"
- 06BAYAR VE DEMİR AİLELERİNİN GÖRKEMLİ DÜĞÜNÜ
- 07Başkan Şansi, “Batman Petrolspor taraftarına yönelik saldırı kabul edilemez”
- 08HÜDA PAR’DAN KÜRT SORUNU VE SURİYE ÇAĞRISI
- 09"Irkçı saldırılara karşı sessiz kalmayacağız"
- 10KAPLAN’DAN ESNAF İÇİN FAİZSİZ KREDİ ÇAĞRISI
- 11İPRAGAZ CAMİİ İBADETE AÇILDI
- 12ŞEYH SÜLEYMAN'E ŞABE VEFAT ETTİ
- 13EKMEN:BATMAN'A LONDRA AKTARMALI UCUZ BİLET ALABİLİRSİNİZ
- 14ARANAN 37 ŞAHIS YAKALANDI
- 15Batman Çevre Gönüllüleri’nden ağaç kesimlerine tepki




Henüz Yorum yok