Yaşlı Afgan boyacılık yaparak ailesinin geçimini sağlıyor
Afganistan’daki iç savaştan kaçarak Batman’a sığınan 61 yaşındaki Afgan, hayat mücadelesi örneklik teşkil ediyor. Kentin caddelerinde ayakkabı boyacılığı yaparak 5 kişilik ailesine bakmaya çalışan yaşlı adam, kazandığı cüzi parayla yaşam mücadelesi veriyor.
Afganistan’ın Başkenti Kabil'de yaşanan iç savaşta yakınlarını kaybetmesinin ardından memleketini terk etmek zorunda kalan Muhammed Arif Abbasi, eşi ve 3 çocuğuyla birlikte yaklaşık 8 yıl önce Batman’a gelerek kiralık bir eve yerleşti.
Her gün kentin işlek yeri olan çarşı merkezindeki eski hale gelerek sırtında taşıdığı boya kutusunu mesken edindiği bir çayhanenin önüne koyan Abbasi, burada ayakkabı boyacılığı yapıyor.
Ayakkabı boyacılığından günde yaklaşık 20-30 TL para kazandığını belirten Abbasi, 5 nüfusluk ailesinin geçimini kazandığı para sayesinde sağlıyor.
Abbasi, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan herhangi bir yardım almadığını, sadece ayakkabı boyacılığından elde ettiği gelirle ailesinin geçimini sağlamak zorunda kaldığını dile getirdi.
Kabil’deyken terzilik yaptığını belirten Abbasi, ABD’nin sivil yerleşim yerlerine yönelik gerçekleştirdiği hava saldırısında sol ayağının sakatlandığını, vücudundaki bazı yaraların ise halen ağrıdığını ifade etti.
“Kazandığım parayla ailemin geçimini sağlıyorum”
Sıcak, soğuk demeden rızkını kazanmaya çalıştığını vurgulayan Abbasi, “Her gün ailemin geçimini sağlamak için ayakkabı boyacılığı yapmak zorunda kalıyorum. Günde yaklaşık 12 saat işimle uğraşıyorum. 3-4 yıldır bu işle uğraşıyorum. Başka da çarem yok. 5 kişilik bir aileyiz ve kirada kalıyoruz. Ailede benden başka çalışan kimse de yok. Günde ortalama 20-30 TL kazanıyorum. Sadece kazandığım parayla ailemin geçimini sağlıyorum. Herhangi bir yerden yardım almıyorum.” diye konuştu.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02Murat Çiçek ile röportaj:
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Ziver Özdemir ile Röportaj
- 09Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01PETROLSPOR, PENDİKSPOR’A HAZIRLIK MAÇINDA MAĞLUP
- 02BATMANLI ANTRENÖR ABDULLAH BAYRAM’A MİLLİ GÖREV
- 03HAVALİMANINDA İKLİMLENDİRME SİSTEMİ YENİLENDİ
- 04“DEVLETİN DİREĞİ MEMURDUR, EMEĞİMİZİ HEDEF ALANLAR HADDİNİ BİLSİN”
- 0529 BİN 797 İŞARETLEME UYGULAMASI YAPILDI
- 06BATSO'DA ADAY SAYISI ARTIYOR
- 07YOLLARDA YOĞUN MESAİ
- 08ODUNCU'DAN HUKUKÇULARA DESTEK
- 09NECAT NASIROĞLU BULVARI’NDA YAĞMUR SUYU HAT ÇALIŞMASI
- 10“ŞEHİRLER OTELLERLE DEĞİL, HİKÂYELERİYLE HATIRLANIR”
- 11ŞANSİ, TÜGVA YAZ OKULU ÖĞRENCİLERİYLE BULUŞTU
- 12RAMANLI: YURT DIŞI UÇUŞLAR BAŞLAMALI
- 13GENEL BAŞKAN SERT’TEN BATMAN’DA YOĞUN TEMAS
- 14ÇETİN: DEVLETİMİZİN BEKASI HER TÜRLÜ HESABIN ÜZERİNDEDİR
- 15EKMEN: ADLİ TATİL, ADALETİN DE TATİLE ÇIKMASI ANLAMINA GELMEMELİ




Henüz Yorum yok