
DÜNYA İNSAN HAKLARI GÜNÜ’NDE, YAŞAM HASTANESİ IRKÇILIĞA “HAYIR DEDİ”
ÖZEL BATMAN YAŞAM HASTANESİ 10 ARALIK DÜNYA İNSAN HAKLARI GÜNÜ’NDE
IRKÇILIĞA “HAYIR DEDİ”
Özel Batman Yaşam Hastanesi, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nde ırkçılığa “hayır dedi”. Hastanede dünyanın farklı ülkelerinde yaşayan insanların katılımıyla yapılan açıklamada insanlık suçu olan ırkçılığa karşı farklı dillerde “Irkçılığa Hayır” mesajı verildi.
Hastane genel müdürü Burhan Dinç, “Hastanemizde 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü münasebetiyle dünyanın farklı ülkelerinde yaşayan kardeşlerimizin de katılımıyla hep beraber ırkçılığa hayır diyoruz. Kendisi ile başkası arasında ayrım yapmak ve bunu meşrulaştırmak insanlar arasında kin, nefret ve düşmanlık duygularını yerleştirir.
Tüm insanların, renk, dil, din ayrımı olmaksızın ırkçılığa karşı güçlü bir duruşa sahip olması gerekmektedir. Geçtiğimiz günlerde Medipol Başakşehir ve Paris Saint Germain maçında temsilcimiz Medipol Başakşehir’in yardımcı antrenörü Pierre Webo’ya karşı maçın dördüncü hakeminin sarf ettiği ırkçı söylemi toplum olarak kınadık. İnsanların renklerine bakılmaksızın tüm insanlara saygı duyulmalıdır. Hastane olarak hep beraber şimdi bir kez daha 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nde insan haklarını ihlal eden ırkçılığa hayır, ırkçılığa karşı insan sevgisi diyoruz.” açıklamasında bulundu.

Irkçılığın toplumsal sonuçlarına değinen Sosyolog Taner Günce, “Irkçılığın temelinde insanları bedensel, tarihsel, kültürel ve dinsel olarak yapay hiyerarşik sınıflara ayırmak, kendilerini başka insanlardan üstün görme anlayışı vardır. Toplumsal huzurun, tesis edilmesi önündeki en büyük engellerden birisi de bizden olmayanı dışlamak, onu belirli yapay kalıplar içerisine hapsetmektir. İnsan onurunu tehdit eden ırkçılığa karşı bilinçlendirme çalışmaları karşılıklı saygı ve sevgi duygularının oluşmasına katkı sağlayacaktır. Çünkü ön yargılar, ırkçılığı tetiklemektedir. Kültürlerarası iletişimin sağlanması, toplumların farklı üyelerinin birbirleriyle yakın ilişkisi, ön yargıların ortadan kaldırılmasında büyük bir işleve sahiptir.” ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 0124 Temmuz Basın Bayramı Kutlu Olsun
- 02BAMMED: GAZETECİLİK HALKIN SESİ, VİCDANIN KALEMİDİR
- 03“BATMAN BASINI KIYMETLİ BİR GÖREV ÜSTLENİYOR”
- 04ÖĞRENEN MAHALLELER, BİLİNÇLİ AİLELER PROJESİ SÜRÜYOR
- 0560 SU KUYUSUNDA BAKIM VE VERİMLİLİK ÇALIŞMASI
- 06SEMT PAZARLARI DENETLENİYOR
- 07“TARAFSIZ VE ÖZGÜR BASIN, GÜÇLÜ DEMOKRASİLERİN TEMELİDİR”
- 08GENÇ ASKON’DAN BASIN BAYRAMI BULUŞMASI
- 09BGYC’DEN 24 TEMMUZ MESAJI
- 10ATAY “BASIN, DEMOKRASİNİN GÜVENCESİDİR”
- 11BASIN BAYRAMI ACI BİR TABLONUN GÖLGESİNDE KUTLANIYOR
- 12BAB-GED’den "24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı" mesajı
- 13BBD BAŞKANI UYANIK “YEREL BASINA DESTEK ŞART, SANSÜR HALA SÜRÜYOR”
- 14MÜFTÜ DURMUŞ’TAN YAZ KUR’AN KURSU ZİYARETİ
- 15“ETKİSİZ YETKİLİ DEĞİL, YÜREKLERDE ETKİLİ SENDİKAYIZ”
Henüz Yorum yok