
ASANSÖR MUAYENESİNİN YILDA 1 KEZ YAPTIRILMASI ZORUNLU
ASANSÖR MUAYENESİNİN YILDA 1 KEZ YAPTIRILMASI ZORUNLU
Batman Belediyesi, kent merkezinde asansörlü binaların rutin kontrolünü yıl boyunca aralıksız gerçekleştiriyor.
Belediye Yapı Kontrol Müdürlüğü, asansörleri güvenlik seviyesine göre renkli etiket yapıştırarak, bina yönetimini gerekli tedbirleri almaları konusunda uyarıyor.
Yılda 1 defa yaptırılmasının zorunlu olduğu asansör muayenesinin vatandaşın can ve mal güvenliği açısından oldukça önemli olduğunu belirten yetkililer, 4 ayrı rengin açıklamasını da vatandaşlarla paylaştı.
Konu hakkında bilgi veren Yapı Kontrol Müdürlüğü: “Batman kent genelinde 3 binin üzerinde asansörlü bina var. Olası can ve mal kaybının önüne geçmek için sıkı denetimlerimizi sürdürmekteyiz. Asansörlerde yaptığımız periyodik kontrollerde; apartman yönetici ve sakinlerine rapor sunarak gerekli eksiklik ve arızaların giderilmesini sağlıyoruz. Denetimlerimizle, asansör firmaları ve yetkili asansör muayene kuruluşlarını da özverili çalışmasını sağlayıp, olası kazaları önüne geçmeyi hedefliyoruz” değerlendirmesinde bulundu.
Hali hazırda kırmızı etiket bulunan asansörlerin kullanılmaması gerektiğinin altını çizen Belediye Yapı Kontrol Müdürlüğü, bina sakinlerinin, asansör firmaları ile iletişime geçerek varsa aksaklıkların giderilmesi ve ardından etiket renklerinin mavi veya yeşil renge dönüştürülmesi için can ve mal güvenlikleri açısından önem arz ettiğini hatırlattı.
ASANSÖRLERE YAPIŞTIRILAN RENKLER NE ANLAMA GELİYOR?
YEŞİL ETİKET: Kontrolü yapılan asansörün kullanım açısından herhangi bir risk taşımadığı ve güvenli olduğunu ifade eder. Asansör can ve mal güvenliği açısından herhangi bir risk taşımamaktadır.
MAVİ ETİKET: Hafif riskli olarak değerlendirilmiştir. Kullanımda herhangi bir kısıtlama yoktur.
SARI ETİKET: Asansörün kabul edilebilir risk seviyesinde olduğunu belirtir. Belirlenen aksaklıkların giderilmesi gerekmektedir.
KIRMIZI ETİKET: Asansörün kullanım açısından yüksek riskli olduğunu belirten etikettir. Kontrol mühendisleri tarafından yapılan denetimde asansör kırmızı etiket aldıysa, asansörün kullanımı can ve mal güvenliği açısından uygun değildir ve kesinlikle kullanılmaması gerekir.
Yazarlar
- 01Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01178 TON TIBBİ ATIK BERTARAF EDİLDİ
- 02ZEHİR TACİRLERİNE BÜYÜK DARBE: 8 TUTUKLAMA
- 03Sason’da ikinci tur köy ziyaretleri
- 04Vali Canalp, Sason Cobet Yaylasında ilk bal sağımına katıldı
- 05Hasankeyf Kaymakamı İmrak, 100'ncü hane ziyaretini gerçekleştirdi
- 06Belediye, Kentsel Dönüşüm Projesi için geri sayımı başlattı
- 07Belediye itfaiyesinden yangınlara karşı hayat kurtaran uyarılar
- 08Batman Üniversitesi’nde bu yıl 2602 yeni öğrenci kontenjanı
- 09BATMAN’DA MEZARLIK HİZMETLERİ ARALIKSIZ SÜRÜYOR
- 10BATMANLI GENÇ İŞ İNSANI SERHAT AKSOY'UN LONDRA’DAKi BAŞARISI
- 11VALİ CANALP, MÜDÜRLERİ MAKAMINDA KABUL ETTİ
- 12BATMANLI HEMŞEHRİMİZE ÖNEMLİ GÖREV
- 13ETİKET VE FİYAT DENETİMİ YAPILDI
- 14KAÇAK SİGARA OPERASYONU: 8.940 PAKET ELE GEÇİRİLDİ
- 15BAKAN MEMİŞOĞLU’NDAN BATMAN’A TEŞEKKÜR BELGESİ
Henüz Yorum yok