
Ilısu Barajı’ndan etkilenenler için toplantı yapıldı
BATMAN /2016-07-13 13:41:37
Batman Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Hasankeyf Kaymakamlığı toplantı salonunda yeni Hasankeyf yerleşim yeri hak sahiplerine bilgilendirmelerde bulunmak üzere toplantı düzenledi.
Toplantı; “Ilısu Barajı ve HES Projesinden Etkilenen Ailelerin Yeni Yerleşim Alanına Nakilleri, Hak Sahiplikleri ve Borçlandırmalarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkındaki Kararlar” ile yapılan değişiklikler hakkında yapıldı.
Bilgilendirme toplantısına; Hasankeyf Kaymakamı Faruk Bülent Baygüven, Hasankeyf Belediye Başkanı Abdulvahap Kusen, Çevre ve Şehirçilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdür Yardımcısı Feriha Koç, İskân Dairesi Başkan Vekili M. Ali Nakiboğlu, İskân Dairesi Borçlandırma Şube Müdürü Banu Akkan ve İskân Dairesi Devlet Eliyle İskân Şubesinden Canan Dinler, DSİ Genel Müdür Yardımcısı Ergün Üzücek ve Batman Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Tarık Yaşar katıldı.
Toplantıda, Hasankeyf Kaymakamı Faruk Bülent Baygüven ile Belediye Başkanı Abdulvahap Kusen birer konuşma yaptı.
Daha sonra kürsüye çıkan DSİ Genel Müdür Yardımcısı Ergün Üzücek, yeni Hasankeyf’in hak sahipliliği için Bakanlar Kurulu tarafından üçüncü kez toplantı kararı aldığını ve bu alınan son toplantı kararının olduğunu belirtti.
Üzücek, bu karardan sonra Bakanlar Kurulundan Hasankeyfliler için başka bir karar alma şanslarının olmadığını ifade ederek, önümüzdeki günlerde askıya çıkacak kararın 15 gün askıda kalacağını sözlerine ekledi.
Üzücek, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Geldiğimiz süreçte 15 gün askıda kalacak başvurularınızı yapacaksınız. Bundan sonra bizim Bakanlar Kurulundan böyle bir şey yapma şansımız yok. Bu arada çok şey yaptık. 58 tane konut diktik. Diğer yaptığımız örnek daireler var. Şimdi 350 konut yapıyoruz. Bundan vazgeçmiş değiliz. Ancak eğer bir başvuru olmaz ise Bakanlar Kurulunun maddesi nettir. Biz bunu hazineye devredeceğiz. Biz bunu sizler için yapıyoruz. Eğer bunu kabul etmeseniz bizim zorla verme şansımız yok. Bunun için bu yasal süreci takip edin.”
Toplantı soru ve cevap kısmının ardından son buldu.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BAŞKAN ÇİFTÇİ’DEN BASIN BAYRAMI MESAJI
- 02Fırat: “Basının Susturulması, Bir Ülkenin Geleceğini Karartır”
- 03ÇAMLITEPE MEZRASI MODERN YOLA KAVUŞUYOR
- 04Asma’dan 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı Mesajı
- 05BASIN, DEMOKRASİNİN TEMEL TAŞIDIR
- 06“BASIN, HAKİKATİ ULAŞTIRMA VAZİFESİNİ ÜSTLENİYOR”
- 0724 Temmuz Basın Bayramı Kutlu Olsun
- 08BAMMED: GAZETECİLİK HALKIN SESİ, VİCDANIN KALEMİDİR
- 09“BATMAN BASINI KIYMETLİ BİR GÖREV ÜSTLENİYOR”
- 10ÖĞRENEN MAHALLELER, BİLİNÇLİ AİLELER PROJESİ SÜRÜYOR
- 1160 SU KUYUSUNDA BAKIM VE VERİMLİLİK ÇALIŞMASI
- 12SEMT PAZARLARI DENETLENİYOR
- 13“TARAFSIZ VE ÖZGÜR BASIN, GÜÇLÜ DEMOKRASİLERİN TEMELİDİR”
- 14GENÇ ASKON’DAN BASIN BAYRAMI BULUŞMASI
- 15BGYC’DEN 24 TEMMUZ MESAJI
Henüz Yorum yok