
MÜJDECİ’DEN SERT TEPKİ
MÜJDECİ’DEN SERT TEPKİ
Batman’da 1500 öğrencinin taşımalı eğitim hakkının iptal edilmek istenmesine DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci’den sert tepki geldi.
Zorköy, Segırka, Bıçakçı, Binatlı, Güvercin, Karayün, Akça, Tılmıs, Çarıklı, Kuyubaşı, Okçu, Kantar gibi birçok köy ve mezrada alınmak istenen karardan derhal geri dönülmesi çağrısında bulunan DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci, “Artan hayat pahalılığı nedeniyle çocuklarını okula göndermekte büyük sorunlar yaşayan köydeki vatandaşlarımızın, çocuklarını eğitim sistemine dahil etmek için önemli araç olan taşımalı sistemin bu yıl iptal edilmek istendiğine yönelik duyum aldık. Bu anayasadaki eğitim hakkının tamamen yok sayılmasından başka bir şey değildir. Çocuklarına doğru dürüst elbise, ayakkabı alamayan ve harçlık veremeyen ailelerimize şimdi de ulaşım masrafını çıkartarak adeta onlara “çocuklarınızı okula göndermeyin” demek isteyen bir iktidar ve kurumları ile karşı karşıya kaldık.
Kimse çocukların eğitim hakkı üzerinden tasarruf yapmaya çalışmasın. Kendi odalarını döşerken hiçbir masraftan kaçınmayan kurum yöneticileri, köydeki çocukların eğitim hakkını elinden alarak ne amaçlıyor? Güneydoğu Anadolu bölgesi ile batıdaki şehirler arasında okullaşma oranı makasının hızla arttığı bir dönemde, kimsenin; bu topraklardaki çocukları, eğitimsiz bırakmaya hakkı yoktur. Bu karardan derhal geri dönülmeli ve yarınlarımızın teminatı olan çocuklarımızın okula katılımı için tüm imkanlar seferber edilmelidir” dedi.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01ESNAF ODASI'NDAN "TEKSTİL FUARI" ÇAĞRISI
- 022.600 TON HAFRİYAT BERTARAF EDİLDİ
- 03Eğitim-Bir-Sen Batman Şubesi İl Divan Toplantısı Yapıldı
- 04Batman Belediyesi’nden hijyen çalışması
- 05Batman’dan Gazze’ye “Sumud Filosu” Desteği
- 06BATSO’DAN MADDE BAĞIMLILIĞINA SAVAŞ İLANI
- 07Yağlık ayçiçeği tarlasında ‘tarla günü etkinliği’ düzenlendi
- 08BATMAN’DA HER YIL 9 BİN KİŞİ EHLİYET BAŞVURUSU YAPIYOR
- 09İL BAŞKANI ÇETİN’DEN KIBRIS GAZİSİNE ZİYARET
- 10Kayıp yakınları Abdullah Tarım'ın akıbetini sordu
- 11MİLLETVEKİLİ RAMANLI “HALKIMIZIN SESİ OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
- 12BATMAN KÜTÜPHANELERİ 62 BİN KİŞİYİ AĞIRLADI
- 13GENİŞ KAPSAMLI ELEKTRİK KESİNTİSİ
- 14İSTANBUL’DA BATMANLILAR VAKFI İÇİN ÖNEMLİ ADIM
- 152 OLAN ŞERİT 3’E ÇIKARILIYOR
Henüz Yorum yok