Veteriner, hayvanlar için sarp kayalıkları geçiyor
Batman’ın Sason ilçesinde Veteriner Leyla Batıt, hayvanların bakım ve tedavilerini yapabilmek için 3 bin rakımlı Mereto Dağı’ndaki köy ve mezralara çıkıyor. Sarp kayalıklardan geçen Batık, zorlu arazi ve iklim koşullarına hayvanlar için göğüs geriyor.
Sason’da görev yapan 2 çocuk annesi Veteriner Leyla Batıt, ilçe kırsalındaki hayvanların bakım ve tedavileri için yoğun çaba gösteriyor. Zorlu arazi ile yağmur, çamur, kar, dolu ve fırtına gibi durumlara göğüs geren Batıt, 3 bin rakımlı Mereto Dağı’ndaki köy ve mezralardan vatandaşların hayvanları için yaptıkları talepleri geri çevirmiyor. İlçeye bağlı tüm köy ve mezralara giden Batıt’ın çabası, yöre halkının takdirini topluyor.
Mareto Dağı’nda bulunan Çakırpınar köyünde 20 yıldır keçi besiciliği yapan Ali Vural, veteriner Batıt’ın yaptığı hizmetlerden bütün köylünün memnun olduğunu belirterek, hayvanları hastalandığında anında onu arayarak yardım talebinde bulunduklarını ifade etti. “Veteriner hekimimiz kar kış demeden daima hastalanan hayvanlarımızın imdadına koşuyor. Veterinerimizin hayvanları çok sevdiğini biliyoruz. Bütün azmi ve gücünü köylüleri memnun etmek için harcıyor. Bazen sabah erken saatlerde köyümüze gelerek akşam geç saatlere kadar çalışıyor. Onun için mesai saati diye bir şey yok. Köyümüzün arazi yapısı çok zor. Erkeklerin bile geçmekten korktuğu kayalıklardan geçerek bütün evlere ulaşıyor. Hasta hayvanlarımızı tedavi ediyor, hayvanlarımızı kayıt altına alarak desteleme almamızı sağlıyor. Bu yardımlarından dolayı kendisine ve devletimize çok teşekkür ediyoruz” dedi.
5 yıldır Sason’da görev yapan Batıt ise, görevini severek yaptığı için zorlukların üstesinden geldiğini anlatarak, her türlü arazi şartlarına rağmen köylülerden gelen yardım talebine yetişmek için canla başla çalıştığını ifade etti.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02Murat Çiçek ile röportaj:
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Ziver Özdemir ile Röportaj
- 09Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BAKAN BAK “BARIŞ İÇİNDE YAŞAMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
- 02YAZ SPOR OKULLARINDA YÜZME HEYECANI
- 03DEM PARTİ'DEN ŞİDDETE KARŞI YÜRÜYÜŞ”
- 04AK PARTİ’DEN COŞKULU DANIŞMA MECLİSİ TOPLANTISI
- 05HÜDA PAR’DAN KARMA EĞİTİME İLİŞKİN KANUN TEKLİFİ
- 06BAĞIMSIZ BATMAN GAZETESİ 2. YILINI KUTLADI
- 07FİRARİ HÜKÜMLÜ YOLCU MİNİBÜSÜNDE YAKALANDI
- 08ŞEYH HEVİNDA ZİYARETGÂHI RESTORE EDİLİYOR
- 09Bakan Bak, Batman'da Külliye ve Kütüphanede İncelemelerde Bulundu
- 10Kardelen Mahallesi'nde Korkutan Yangın
- 11Batman'da Motosiklet ile Bisiklet Çarpıştı: 2 Yaralı
- 12BAKAN BAK, BATMAN’A GELİYOR
- 13“BATMAN ŞEHİR HASTANESİ’NE DE ÖDENEK BULUNMALIDIR”
- 14EKİNCİ “SORUNLARIMIZIN ÇÖZÜM İÇİN KÖPRÜ OLACAĞIZ”
- 15235 ASANSÖR MÜHÜRLENEREK KULLANIMA KAPATILDI




Henüz Yorum yok