
Çocukları engelli olan Suriyeli aile yardım bekliyor
Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Batman'a yerleşen Suriyeliler, kendi imkânlarıyla kiraladıkları derme çatma evlerde kıt kanaat geçiniyorlar.
Haseke kentinden kaçarak eşi ve 4 çocuğuyla birlikte yaklaşık bir yıldır Batman'a sığınan İdris Abdi, bir lokantada yevmiye usulüyle çalışarak, hayatta kalma mücadelesi veriyor.
Eşi ve çocuklarıyla birlikte Bahçelievler Mahallesi 1643 Sokak'ta kiralık bir evde oturan Abdi, ayda yaklaşık 400 TL kira, elektrik ve su borcunu yatırdığını söyledi.
Hayatlarını zor şartlarda sürdürdüklerini belirten Abdi, tek isteklerinin sara ve zihinsel engelli 2'si kız 3 çocuğu için yardım yapılması olduğunu ifade etti.
Maddi gücünün olmadığını ve kıt kanaat geçimlerini sağladıklarını dile getiren Abdi, "Yaklaşık bir yıldır Suriye'nin Haseke şehrinden buraya geldik. 3 çocuğum hasta ve 3'ü de konuşamıyor. Onların bu durumuyla çok zorluk çekiyoruz. Çok zor şartlarda geçiniyoruz. Lokantada günde 10 saat çalışıyorum. Maaşımın yarısı kira, elektrik, su parasına gidiyor. İsteğim çocuklarıma bir maaş bağlanmasıdır. Belki o zaman biraz rahatlarız. Kendi başlarına yemek yiyemiyorlar. Bizler onlara yediriyoruz. Hiçbir ihtiyaçlarını karşılayamıyorlar." dedi.
Yazarlar
- 01Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01UYUŞTURUCUYA KARŞI ORTAK MÜCADELE ÇAĞRISI
- 02HÜDA PAR'DAN ÇÖP AKTARMA TESİSİNE VETO
- 03KAPLAN, “YÜKSEK KİRALAR ESNAFI ZORLUYOR”
- 04ÇÖLYAK HASTALARINA GLÜTENSİZ DESTEK SÜRÜYOR
- 05BÖLGENİN AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI ÜSSÜ OLACAK
- 06SIFIR ATIK UYGULAMASI ARALIKSIZ SÜRÜYOR
- 07BELEDİYEDEN FIRINLARA SIKI DENETİM
- 08Çevrecilerden Diyarbakır Caddesi düzenleme projesine tepki
- 09HAZIRLIK MAÇINDA FARKLI GALİBİYET
- 10Vali Canalp, "Batman’da kaçak yapılaşma dönemi kapandı!''
- 11HASANKEYF'TE TARİHE IŞIK TUTULUYOR
- 12TÜNELDE KORKUTAN KAZA
- 13Eğitim-Bir-Sen’den Medeniyet Yolculuğu : Roma’dan Kurtuba’ya
- 14Kaymakam Başar, hane ziyaretlerine devam ediyor
- 15Başkan Şansi’den 500 kişiye istihdam müjdesi
Henüz Yorum yok