
EĞİTİM-BİR-SEN BATMAN ŞUBESİ BAŞKANLARI TOPLANDI
EĞİTİM-BİR-SEN BATMAN ŞUBESİ BAŞKANLAR KURULU TOPLANTISI
Eğitim-Bir-Sen Batman Şubesi Nisan Ayı Başkanlar Kurulu Toplantısı yapıldı.
Memur-Sen ve Eğitim-Bir Sen Batman İl Başkanı Şehmus Önlü Başkanlığında yapılan Toplantıya Şube Yönetim Kurulu Üyeleri, İlçe Başkanları, Üniversite ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü temsilcisi katıldı. Sendikal çalışmaların değerlendirildiği, eğitim çalışanlarının sorunlarının ve sorunların çözümüne ilişkin önerilerin görüşüldüğü, istişarelerin yapıldığı toplantıda şu kararlar alındı:
"-Ekonomik alanda gerçekleşen daralma, artan fiyatlar, açıklanan enflasyon oranları ve piyasalardaki somut gerçeklikler dikkate alındığında, sabit gelire sahip kamu görevlilerinin alım gücünün düştüğü net bir şekilde görülmektedir. Kamu görevlilerinin ücretlerinde oluşan kayıpları, enflasyon karşısında düşen alım güçlerini telafi edecek adımlar atılmalıdır.
-Kariyer ve liyakat ilkesinin zorunlu bir gereği olan görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavları, kurumların takdirine ve yöneticilerin keyfî kararlarına bırakılmamalıdır. Görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavları tüm kamu kurumlarında periyodik bir şekilde yapılmalıdır.
-Eğitim hizmetinin eksiksiz ve amaca uygun yürütülebilmesinin, yönetici-öğretmen-idari personel sacayağı üzerinde mümkün olduğu bilinmeli; hizmetli, memur, şeflerimiz başta olmak üzere, genel idare hizmetleri ve yardımcı hizmetler sınıfı personelinin alın terinin karşılığı olarak mali ve özlük haklarında iyileştirmeler yapılarak görevde yükselme, unvan değişikliği ve yer değişikliği talepleri karşılanmalıdır.
-Alan değişikliği konusunda öğretmenlerimizin taleplerinin karşılandığı bir süreç bir an önce işletilmeli, alan değişikliği kalıcı bir usul ve esasa bağlanarak belirsizlik giderilmelidir.
-Eğitim uzmanı ve araştırmacı kadrolarına atanan kamu personelinin mesleki ilerleme ve özlük haklarını geliştirme hakları ellerinden alınmamalı, mali hak kayıplarını telafi edecek adımlar atılmalıdır.
-Kamu personeli rejiminde kademe/derece ilerlemesi ile ek göstergeyi irtibatlandıran bir süreç hayata geçirilmeli, her bir kadro unvanının birinci dereceye kadar inebilmesi sağlanarak birinci dereceye erişen kamu görevlilerinin ek göstergeleri en az 3600 olmalıdır.
-Kurum maaş ödeme anlaşmaları ve banka promosyonları sürekli bir tartışma konusu olmaktan çıkarılmalı, bakanlık ve üniversiteler eliyle bütün personeli kapsayacak şekilde tek bir anlaşma yapılmalıdır."
.jpg)
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BAMMED: GAZETECİLİK HALKIN SESİ, VİCDANIN KALEMİDİR
- 02“BATMAN BASINI KIYMETLİ BİR GÖREV ÜSTLENİYOR”
- 03ÖĞRENEN MAHALLELER, BİLİNÇLİ AİLELER PROJESİ SÜRÜYOR
- 0460 SU KUYUSUNDA BAKIM VE VERİMLİLİK ÇALIŞMASI
- 05SEMT PAZARLARI DENETLENİYOR
- 06“TARAFSIZ VE ÖZGÜR BASIN, GÜÇLÜ DEMOKRASİLERİN TEMELİDİR”
- 07GENÇ ASKON’DAN BASIN BAYRAMI BULUŞMASI
- 08BGYC’DEN 24 TEMMUZ MESAJI
- 09ATAY “BASIN, DEMOKRASİNİN GÜVENCESİDİR”
- 10BASIN BAYRAMI ACI BİR TABLONUN GÖLGESİNDE KUTLANIYOR
- 11BAB-GED’den "24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı" mesajı
- 12BBD BAŞKANI UYANIK “YEREL BASINA DESTEK ŞART, SANSÜR HALA SÜRÜYOR”
- 13MÜFTÜ DURMUŞ’TAN YAZ KUR’AN KURSU ZİYARETİ
- 14“ETKİSİZ YETKİLİ DEĞİL, YÜREKLERDE ETKİLİ SENDİKAYIZ”
- 15BAMED’DEN KRİTİK ÇAĞRI
Henüz Yorum yok