
Girişimci kadınlara eğitim verildi
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının 2017 yılında uygulamaya koyduğu, "Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi Programı" kapsamında 75 kadın çiftçiye 3 ayrı grup halinde eğitim faaliyetleri başladı.
"Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi Programı" ile 2017 yılında Batman, Kahramanmaraş, Afyonkarahisar, Bursa, Amasya, Çorum, Aydın, Erzincan, Giresun, Kars, Manisa, Mersin, Niğde, Osmaniye, Samsun ve Tokat olmak üzere toplam 16 il pilot il olarak seçildi. Her bir il için en az 75 kadın çiftçi İŞKUR işbirliği ile istihdama yönelik sertifikalı 32 saat süreli "Uygulamalı Girişimcili Eğitimleri" verilecek.
Eğitim faaliyetlerinin açılış programına Batman Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nurettin Kiyas, Batman İŞKUR İl Müdürü Besin Eviz, Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş, Ziraat Mühendisleri Odası Batman Şube Başkanı Ebubekir Doğan ve kadın girişimciler katıldı.
Açılış konuşması yapan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nurettin Kiyas, yapılan programla, üretici ve girişimci ruha sahip kadınları bilgilendirmek ve uygulanabilecek projelerinin hayata geçirilmesinde etkinliklerini artırarak tarımda kadın girişimciliğini en üst seviyeye çıkarmanın amaçlandığını söyledi.
Tarımın değişik alanlarda faaliyet gösteren, yenilikçi, yatırımcı, kaynakları etkin ve sürdürülebilir olduğunu ifade eden Kiyas, "2017 yılında 'Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi Programı' kapsamında 'Tarımda Genç Girişimci Kadınlar Güçleniyor' ile kırsal alanda yaşayan ve yoğun olarak tarımın içinde yer alan 18-40 yaş genç kadınlara yönelik faaliyet gösterecektir. Program ile kırsal alanda genç kadınlara yönelik sürdürülebilir iş olanaklarının yaratılması, mevcut istihdam olanaklarının korunması, bu sayede kırsal alanların ekonomik faaliyet düzeylerinin artırılması, kırsal nüfusun azalmasının önlenmesine katkıda bulunulması ve farkındalık yaratılması amaçlanmıştır." dedi.
Yapılan açılış konuşmasının ardından Siirt Valiliği Proje Koordinatörü Eğitmen Erol Avcı ile Siirt'in Kurtalan ilçe Kaymakamlığına Bağlı Görevli Proje Uzmanı Şengül Yavuz tarafından girişimci kadınlara eğitim verildi.
Yazarlar
- 01Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01UYUŞTURUCUYA KARŞI ORTAK MÜCADELE ÇAĞRISI
- 02HÜDA PAR'DAN ÇÖP AKTARMA TESİSİNE VETO
- 03KAPLAN, “YÜKSEK KİRALAR ESNAFI ZORLUYOR”
- 04ÇÖLYAK HASTALARINA GLÜTENSİZ DESTEK SÜRÜYOR
- 05BÖLGENİN AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI ÜSSÜ OLACAK
- 06SIFIR ATIK UYGULAMASI ARALIKSIZ SÜRÜYOR
- 07BELEDİYEDEN FIRINLARA SIKI DENETİM
- 08Çevrecilerden Diyarbakır Caddesi düzenleme projesine tepki
- 09HAZIRLIK MAÇINDA FARKLI GALİBİYET
- 10Vali Canalp, "Batman’da kaçak yapılaşma dönemi kapandı!''
- 11HASANKEYF'TE TARİHE IŞIK TUTULUYOR
- 12TÜNELDE KORKUTAN KAZA
- 13Eğitim-Bir-Sen’den Medeniyet Yolculuğu : Roma’dan Kurtuba’ya
- 14Kaymakam Başar, hane ziyaretlerine devam ediyor
- 15Başkan Şansi’den 500 kişiye istihdam müjdesi
Henüz Yorum yok