Halktan Dicle EDAŞ’a elektrik protestosu
Batman’ın Kozluk ve Sason ilçelerine bağlı yaklaşık 150 köy ve mezrada yaşayanlar, günlerdir elektrik sıkıntısı yaşadıkları gerekçesiyle kalabalık bir grupla Dicle EDAŞ İl Müdürlüğü önüne geldi.
Elektrik kesintileri nedeniyle Dicle EDAŞ’ı protesto eden Batmanlılar, yetkililerle görüşmek istediler. 6 köy muhtarı ve köylerin ileri gelenlerinden bir kişi, Dicle EDAŞ İl Müdürü Faruk İşler’le yaklaşık bir saat görüşme yaptı.
Elektriklerinin günlerdir kesik olması nedeniyle mağdur edildiklerini söyleyen vatandaşlar, yetkililere çağrıda bulunarak sorunlarının giderilmesini istediler.
Konu ile ilgili valilikle görüştüklerini ancak olumlu bir sonuç alamadıklarını dile getiren Yenidoğan köyü muhtarı Mehmet Zeki Kanaş, “Bütün Bekirhan bölgesinde yaklaşık 150 köy geceleyin karanlıktadır. Sanki o topraklarda insan yokmuş gibi davranıyorlar. Bu konuyla ilgili olarak valilikten bakanlığa kadar gittik ama hiçbir çare bulunamadı.” dedi.
Köylerin ileri gelenlerinden İbrahim Çelik ise “Suçsuz hatasız Kaletepe köyünde muhtarla beraber 6 kişi yakalanmış. Yaklaşık 70 köy elektriksiz. Gece gündüz zor durumdayız ve mağduruz. Hastalarımız var. Bu yapılanlar hakarettir, haksızlıktır. DEDAŞ Müdürü ile görüştük son karar onun vicdanına kalmış. Bize elektrik verileceği konusunda umutluyuz, son karar ellerindedir.” ifadelerini kullandı.
Grup, görüşmenin ardından sessiz bir şekilde dağıldı
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 01“Halk otobüs sayımızı artırıyoruz”
- 02KAPLAN’DAN ÇARŞI ESNAFINA ZİYARET
- 03RİSKLİ YAPILARDA YIKIM VE RUHSAT SÜREÇLERİ TİTİZLİKLE YÜRÜTÜLÜYOR
- 04NASIROĞLU’NDAN DUHOK’TA BÖLGESEL BARIŞ MESAJI
- 05AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI HASTANESİNE ZİYARET
- 06“KÜRTLERİN ONURU KORUNMALI VE TÜRKLERİN KAYGILARI GİDERİLMELİ”
- 07BELEDİYEDEN AMATÖR KULÜPLERE BÜYÜK DESTEK
- 08ÇOCUKLAR HEM ÖĞRENDİ HEM EĞLENDİ
- 09DİYARBAKIR YOLUNDA YAPIM ÇALIŞMASI VE SİS UYARISI
- 10DÜNYA ÇOCUK HAKLARI GÜNÜ'NDE ANLAMLI ZİYARET
- 11EKİM AYI KAYMAKAMLAR TOPLANTISI YAPILDI
- 12DEM PARTİLİ ODUNCU, "İŞÇİ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ TEHLİKEDE"
- 13SONBAHAR'DA BUDAMA ÇALIŞMALARI BAŞLADI
- 14BELEDİYE TRAFİK İŞARET VE İŞARETLEMELERİNE AĞIRLIK VERDİ
- 15NASIROĞLU, STRATEJİ VE BÜTÇE BAŞKANI ŞENEL’İ ZİYARET ETTİ




Henüz Yorum yok