
GÜLTEPE ADEM, HİZMETE AÇILDI
Anneler Günü etkinlikleri kapsamında, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) bünyesinde Gültepe Mahallesi’nde yapımı tamamlanan Aile Destek Merkezi (ADEM), Vali Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp’in katılımıyla hizmete açıldı.
Açılış kurdelesini kursiyerlerle birlikte kesen Vali Ekrem Canalp, Anneler Günü dolayısıyla kursiyerlere gül takdim etti. Kursiyerlerle bir araya gelerek sohbet eden Vali Canalp, ADEM’lerin kadınlar için hem bir sosyalleşme hem de eğitim ve öğretim alanı olduğuna dikkat çekti. Bazı kadınların burada aldıkları eğitimler sayesinde iş hayatına atıldığını vurgulayan Vali Canalp, bu gelişmenin toplumun genel refahına da katkı sağladığını ifade etti.

Kadınların aile ekonomilerine destek olmaları ve meslek edinmeleri amacıyla şehrin farklı mahallelerinde hizmet veren ADEM’ler, kadınların kişisel, mesleki ve sosyo-kültürel gelişimlerine önemli katkılar sunuyor. ADEM’leri ikinci evleri olarak gören kadınlar, katıldıkları kurslar sayesinde büyük başarılar elde ediyor.
Gültepe ADEM’de şu anda; Kur’an-ı Kerim, Okuma-Yazma, Müzik, 4-6 Yaş Kur’an-ı Kerim, 3-6 Yaş Oyun Odası, Aşçılık ve Pasta Yapımı, Bilgisayar, El Sanatları ve Kuaförlük olmak üzere toplam 8 alanda 108 kursiyer eğitim alıyor. İhtiyaca göre merkezde farklı meslek edindirme ve kişisel gelişim kurslarının da açılması planlanıyor.
Açılış törenine; Vali Canalp’ın yanı sıra Vali Yardımcıları Murtaza Ersöz, Muhammed Taha Canpolat, kamu kurum müdürleri, vakıf çalışanları ile kursiyerler katıldı.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BATI ÇEVREYOLUNDA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
- 02AYDINKONAK TRAFO MERKEZİ İNCELENDİ
- 03BATMAN TEKNOKENT’TEN 3 MİLYON DOLARLIK İHRACAT
- 04BANKA MÜDÜRLERİYLE NEFES KREDİSİ TOPLANTISI
- 05TARIMA DAYALI SERA OSB’NİN KURULUŞ SÜRECİ TAMAMLANMAK ÜZERE
- 06Başkan Kaplan’dan barış sürecine destek çağrısı
- 07KUZEYBATI ÇEVRE YOLUNA MODERN DOKUNUŞ
- 08KAÇAK TELEFON VE SİGARALARA EL KONULDU
- 09BAYINDIR’A ALTERNATİF YOLLAR!
- 10“İSLAM ÜLKELERİ DERHAL HAREKETE GEÇMELİ”
- 11160 Kur’an Kursu öğrencisine teknoloji bağımlılığı eğitimi
- 12“20 Serakent kurulmazsa ahım üstünüzde”
- 13BATMAN BAĞIMSIZ GAZETESİ'NİN 1. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLANDI
- 14İREM YİĞİT BALKAN İKİNCİSİ OLDU
- 15GAZETECİ UĞUR KAPUCİ BEŞTEPE VE TBMM'DEYDİ
Henüz Yorum yok