
Kanaldan su alamayan çiftçiler yetkililere seslendi
Batman merkeze bağlı Kuyubaşı köyündeki çiftçiler, Sol Sahil Sulama Kanalı'ndan faydalanamadıklarını ve kurumak üzere olan tarlalarını kendi imkânlarıyla suladıklarını belirterek, yaşadıkları soruna çözüm bekliyor.
Sol Sahil Sulama Kanalı'ndan akan sudan hiçbir fayda görmediklerini ve bu nedenle tarlaları kurumasın diye 24 saat nöbet tutarak, kendi imkânlarıyla traktörle kanaldan su çektiklerini belirten çiftçiler, yetkililere seslenerek, sorunlarının çözülmesini istediler.
Yaşadıkları mağduriyeti anlatan çiftçiler, sorunlarını defalarca basın yoluyla ve yetkilileri arayarak bildirmelerine rağmen kimsenin herhangi bir çözüm bulmadığını ifade ettiler.
Tarlalarının altından geçen su kanalının havuzlarına vana vurulmadığı için sudan yararlanamadıklarını, bu nedenle yüzlerce dönüm mısır tarlası kurumasın diye traktörle 24 saat nöbet tutarak tarlasını suladığını belirten çiftçilerden Mehmet Nurullah Gönülaçar, yetkililerin soruna el atmasını istedi.
DSİ’nin kendilerine kazandırdığı bu projenin hizmetini yüklenen firmaların işlerini yapmaması nedeniyle su alamadıklarını ifade eden Gönülaçar, sulama birliğinin işini yapmadığını ileri sürerek, kendilerinden yapılmayan hizmetin parasını da istediklerini söyledi.
Çiftçiler için yapılan su kanalından yararlanamamanın sıkıntısını yaşayan Gönülaçar, “Kanaldan su alamıyorum. Suyun kanaldan gelmesi gerekirken, kendi imkânlarımla 4 gündür günde 250 TL mazot parası ödeyerek mısırımı suluyorum. Kanaldan su alacağıma yaptığım borudan su alıyorum. Su almam için kanala vana vurulması gerekiyor ama vurulmuyor. Daha önce tarlalarımızı kuyu suyu ile suluyorduk. Kuyu suyunu da ya elektik ya da traktörle çalıştırıyorduk. Traktörle çalıştırdığımız zaman mazot parası çok gidiyordu. Elektrikle çalıştırdığımız zaman o gider daha fazla oluyordu. Şimdi kanaldan su akıyor ama su alamıyoruz. Bir vana takmıyorlar, bu yüzden su alamıyoruz.” dedi.
“Valimizin buna el atmasını istiyorum”
Sorunlarını dile getirmelerine rağmen yetkililerin konuyla ilgilenmediğini ileri süren Gönülaçar, “200 metre boru aldım. Suyu tarlama veriyorum. Vermesem bütün mısırım kuruyup gidecek. 3 bin TL’ye boru aldım. Günlük 250 TL mazot yakıyorum. 4 gündür sulama yapıyorum, 4 bin TL masrafım oldu. Gece gündüz 2 kişi burada nöbet tutuyor. Sayın Valimizin buna el atmasını istiyorum. Kendi tarlamı kurtardım diyelim, öbür çiftçilerin yüzlerce dönüm tarlaları var, hepsi kurumak üzere. Bir vana vursalar suyu alabileceğiz. Vana vurmadıkları için basınç yapamıyor ve suyumuz gelmiyor. Bu şekilde 10 bin TL’ye kadar zararımız olacak. Yetkililerin buna el atmasını istiyoruz. Daha önce sorunumuzu dile getirdik ama kimse gelmedi.” diye konuştu.
“Su var ama faydalanamıyoruz”
Tarlada su işiyle uğraşan Fırat Hamarat ise şu ifadeleri kullandı: “Normalde su gelse 2 günlük sulamamı yapıp, eve gideceğim. 10 gündür gece gündüz buradayım. Su var ama faydalanamıyoruz. Yetkililerin buna bir el atması lazım. Burada perişan olduk. Gece gündüz burada yatıp kalkıyoruz. Kendi imkânlarımızla boru aldık, 200 metre boru çektik. Traktörle su çekiyoruz, perişan olduk. Sadece bir vana takacaklar o kadar. Yazık günahtır, hepsi kurumuş, gitmiş.”
Yazarlar
- 01Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01YAŞAR KEMAL KENT ORMANI’NA SAHİP ÇIKALIM!
- 02Batman Valiliği Proje Ofisi’nden yenilikçi tarım girişimine destek
- 03BATMAN VALİLİĞİ’NDEN STRATEJİK HAMLE
- 04BELEDİYEDEN TAPU HİSSE ORTAKLARINA ÖZEL ÇAĞRI
- 05MEMUR-SEN’DEN TOPLU SÖZLEŞME ÖNCESİ UYARI
- 06EĞİTİMDE YENİ VİZYON: "MESLEKİ TEKNİK ORTAOKULLAR" MODELİNE VURGU
- 07Ekmen, “Komisyonun gündemi herkes için adalet ve demokrasi olmalı”
- 08“YAŞANABİLİR BİR KENT İÇİN ORMANLAR ŞART”
- 09FEN İŞLERİ EKİPLERİNDE HUMMALI ÇALIŞMA
- 10DOLANDIRICILIK AĞI ÇÖKERTİLDİ
- 1142 KİLOMETRELİK GÜZERGAHTA TEMİZLİK ÇALIŞMASI
- 12600 METRELİK BSK ASFALT ÇALIŞMASI TAMAMLANDI
- 13Kuzeybatı Çevre Yolu’na Erdoğan İsmi Verildi
- 1498 SEYAHAT SEVER AĞIRLANDI
- 15GENÇLİĞİN YÜZME KURSLARINA 5 BİN BAŞVURU
Henüz Yorum yok