
100. YIL MEŞALESİ BATMAN’DA YAKILDI
100. YIL MEŞALESİ BATMAN’DA YAKILDI
Büyük Taarruzun 100. Yıldönümü için yurt genelinde planlanan etkinliklerin ilki olarak düzenlenen ‘Askeri, Siyasi ve Ekonomik Yönleriyle Büyük Zaferin 100. Yılı Uluslararası Sempozyumu’, millî değerlerin ruhunu yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak adına önemli çalışmalar yapan Batman Üniversitesi ev sahipliğinde
başladı.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu, Atatürk Araştırma Merkezi Başkanlığı, Batman Valiliği ve Batman Üniversitesi iş birliğiyle 8-10 Haziran 2022 tarihleri arasında Merkez Kampüs Konferans Salonunda açılışı gerçekleştirilen sempozyuma; Garnizon Komutanı Albay İhsan Kaplan, Başsavcı Ömer Mete, Atatürk Araştırma Merkezi Başkanı Doç. Dr. Yüksel Özgen, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, ilimizin ve Batman Üniversitesinin yöneticileri, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.
REKTÖR DEMİR “MİLLETİMİZİN TARİH SAHNESİNE ÇIKTIĞI ANDAN İTİBAREN BAĞIMSIZLIĞINI, HÜR YAŞAMA ARZUSUNU HER ŞEYİN ÜSTÜNDE TUTTU”
Yurt içinden ve yurt dışından çok sayıda akademisyenin bildirilerini sunacakları sempozyumun açılış konuşmasını yapan Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, milletimizin tarih sahnesine çıktığı andan itibaren bağımsızlığını ve hür yaşama arzusunu her şeyin üstünde tuttuğunu vurguladı. Rektör Demir, tarih boyunca pek çok badire atlatan, her türlü zorluğu sinesinde eritip tevekkül, iman ve kararlılıkla yoluna devam eden şanlı milletimizin, söz konusu bağımsızlık ve kutsal değerleri olduğunda asla geri adım atmadığını, “Ya İstiklal Ya Ölüm” şiarıyla bin kez düşse de bin kez aynı kararlılık ve imanla, ayağa kalkmasını bildiğini söyledi.
Tarih sayfalarına altın harflerle kazınan mücadelelere sahip bir milletin evlatları olduklarının altını çizen Rektör Demir, bunun gururunun ve şerefinin bizim belki de şu fani hayatta ve insanlık tarihinde en büyük, en kıymetli servetimiz olduğunu ifade etti.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01ODUNCU:BU SESSİZLİK KABUL EDİLEMEZ
- 028 YAPI KONTROLLÜ ŞEKİLDE YIKILDI
- 03HASANKEYF’TE GECE IŞIKLARI TARİHLE BULUŞTU
- 04TPAO BULVARININ KALDIRIMLARI YIKANDI
- 05HAVALİMANINDA UYUŞTURUCU OPERASYONU: 1 KİŞİ TUTUKLANDI
- 06BATMAN TIMOKLULAR DERNEĞİ’NDEN FİNAL MAÇI DAVETİ
- 07BELEDİYEDEN ÜCRETSİZ KANSER TARAMASI
- 08VALİLİKTEN ÖĞRENCİLERE MATEMATİK KURSU
- 09HASANKEYF’İN GELECEĞİ İÇİN PROJELER MASAYA YATIRILDI
- 10PETROLSPORLU MİNİKLERDEN 5 MADALYA
- 11BAŞKAN ÇİFTÇİ’DEN BASIN BAYRAMI MESAJI
- 12Fırat: “Basının Susturulması, Bir Ülkenin Geleceğini Karartır”
- 13ÇAMLITEPE MEZRASI MODERN YOLA KAVUŞUYOR
- 14Asma’dan 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı Mesajı
- 15BASIN, DEMOKRASİNİN TEMEL TAŞIDIR
Henüz Yorum yok