
15 FİRMA TEKNOKENT’E BAŞVURDU
Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Dr. Çetin Ali Dönmez, 2021 yılında sadece yüzde 10 oranında tamamlanan ancak 2022 yılında tamamlanma ve proje üretme aşamasına gelinen Batman Teknokent’i ziyaret etti.
Ziyarette Bakan Yardımcısı Dönmez, Batman Valisi Ekrem Canalp, Batman Milletvekili Ziver Özdemir, Üniversite Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, il ve üniversite yöneticileri tarafından karşılandı. Prof. Dr. İdris Demir, Batman Teknokent’te incelemelerde bulunan Bakan Yardımcısı Dr. Çetin Ali Dönmez’e, gelinen aşamalar hakkında bilgi verdi. 15 aday firmanın Teknokent'te yer almak için ön başvuru yaptıklarını belirten Rektör Demir, bu firmalardan 5’inin proje başvurusunu tamamladığı, hakem değerlendirmesinden olumlu sonuç alan 2 firmadan bir tanesiyle sözleşme imzalandığı, 3 firmanın başvurusunun ise değerlendirme aşamasında olduğu bilgisini paylaştı.
Batman Teknokent’te, üniversitenin akademik personelinin danışmanlığında yapılacak projelerin hem bölgenin hem de Türkiye’nin AR-GE potansiyeline önemli katkılar sağlayacağını kaydeden Rektör Demir, Teknokent’in bilimsel çalışmaların ticarileştirmesine de olanak sunacağını dile getirdi. Batman Teknokent sayesinde Batman Üniversitesinin şehirle olan bağlarının da güçleneceğinin altını çizen Rektör Demir, Batman Teknokent’in, üniversite-sanayi iş birliğini sağlamaya, Türkiye için sürdürülebilir kalkınmanın unsurlarından birisi olmaya yönelik de bir girişim olduğunu söyledi.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01HATIRA ORMANINDA AÇILIŞ PROGRAMI GERÇEKLEŞTİRİLECEK
- 02BAŞARILI ÖĞRENCİLERDEN İL MÜDÜRÜ CİĞER’E ZİYARET
- 03SASON’UN ZİRVESİNE GİDEN YOL AÇILIYOR
- 04ÇOCUKLARIN TALEBİ ÜZERİNE PARKA OYUN ALANI KURULDU
- 05“TÜRKİYE YARDIM ULAŞTIRACAK GÜCE SAHİPTİR”
- 06İHSAN TAŞ’TAN SEKTÖRE ÇAĞRI: "BEYAZ PERDE KAPANIYOR"
- 07“KAÇAK YAPILARA GÖZ AÇTIRMIYORUZ”
- 08KALDIRIM İŞGALLERİNE GEÇİT YOK
- 09İŞ İNSANI RAMAZAN TOY, MHP MERKEZ İLÇE BAŞKANI OLDU
- 10EZİDÎ YURTTAŞLARIN MAĞDURİYETİ CEVDET YILMAZ’A SORULDU
- 11EN SICAK İL BATMAN OLACAK
- 12UYUŞTURUCUYA KARŞI TOPLUMSAL SEFERBERLİK ÇAĞRISI
- 13ARSLAN: SUSANLAR DA SORUMLUDUR
- 14ADSM’den çocuklara yönelik örnek uygulama
- 15KAPLAN’DAN MİKRO ESNAFA DESTEK ÇAĞRISI
Henüz Yorum yok