“Batman LGS’deki başarı sıralamasını hak etmiyor”
Batman Valisi Hulusi Şahin başkanlığında ortaöğretim değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.
Valilik toplantı salonunda yapılan toplantıda, Liseye Geçiş Sınavı (LGS) sonrası ilin başarı durumu, sorun ve sıkıntıların giderilmesi konusunda yapılması gerekenler ve 2019-2020 eğitim-öğretim yılında yürütülecek eğitim faaliyetleri değerlendirildi.
Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Şube Müdürlüğü yetkilileri tarafından yapılan bilgilendirme sunumunun ardından ortaöğretim kurumları yöneticilerine hitap eden Vali Şahin, LGS’deki Türkiye sıralamasında Batman’ın başarı sıralamasındaki yeri hak etmediğini ifade etti.
2019-2020 eğitim-öğretim yılında yürütülecek çalışmalara değinen Şahin, “Orta vadede yapılacak işlerde en önemli önceliğimiz daha önce başlatılmış olan anaokulu okullaşma oranını artırmak olacak. Milli eğitim yöneticileri, il merkezinde ve ilçelerde ihtiyaç olan köy ve mahallelerde anaokullarının ve anasınıflarının açılması konusunda gerekli çalışmayı yapsınlar.” dedi.
Okul müdürlerine bazı uyarılarda bulunan Şahin, “İdareci ve öğretmen iletişimi daha sağlıklı bir şekilde yürütülmelidir. Başarı istiyorsanız, okulda öğretmenler arasında pozitif bir iklim oluşturmanız lazım. Öğretmenlerinizi iyi motive etmeniz ve onlara bir aile ortamı tesis etmeniz gerekiyor. Bunu sağlarsanız başarı olur. Okullarda öğrenci başarısını artırmak için öğretmenlerle sıklıkla bir araya gelmelisiniz. Sık sık toplantılar yapıp, öğrencilerin başarı durumunu öğretmenle birlikte takip etmelisiniz.” diye konuştu.
Destekleme kurslarının daha verimli ve etkin bir şekilde yürütülmesini isteyen Şahin, hafta sonları verilen kursların takibi ve denetimlerin etkin bir şekilde yapılması konusunda talimat verdi.
İl genelinde periyodik ölçme ve değerlendirme sınavlarının yapılmasını isteyen Şahin, ayrıca bu sınavlardan çıkan sonuçların analiz edilerek öğrenci performansındaki gelişmelerin takip edilmesini istedi.
Toplantıya; İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, müdür yardımcıları, ilçe milli eğitim müdürleri ve ortaöğretim kurumlarının müdürleri katıldı.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 01''BATMAN EN AZ BORÇLU OLAN BELEDİYELERDEN BİRİ''
- 02KADINLAR ŞİDDETE KARŞI BİR ARAYA GELDİ
- 03OYMATAŞ OSB’DE ALTYAPI ÇALIŞMALARI HIZ KAZANDI
- 04İL BAŞKANI ŞANSİ’DEN DİDİM TEŞKİLATINA NEZAKET ZİYARETİ
- 059 İLDE YASA DIŞI BAHİS OPERASYONU: 38 ŞÜPHELİ YAKALANDI
- 06AİLE HEKİMLİĞİ EMEKÇİLERİNDEN ‘VERGİDE ADALET’ ÇAĞRISI
- 07“TARIM ARAZİLERİNİ VERİMLİ KULLANMAK ZORUNDAYIZ”
- 08AYDINKONAK KÖYÜNDE ÜRETİCİLERLE BULUŞMA
- 0967 BİN 673 YOLCUYA HİZMET VERİLDİ
- 10GARZAN YUMURTA TESİSİNE TAM NOT
- 1118 Kilometrelik güzergâhta çizgi çalışması tamamlandı
- 12BELEDİYESİ ÇAĞRI MERKEZİ’NE GELEN KAYITLAR DİKKAT ÇEKİYOR
- 13TİCARİ ARAÇLARDA KIŞ LASTİĞİ DENETİMLERİ BAŞLADI
- 14ANSİAD Genel Başkanı Şakir Seven’den ORSİAD’a Ziyaret
- 15BÖLGE MİLLETVEKİLLERİNDEN ALMANYA’DAKİ ÊZİDÎLERE ANLAMLI ZİYARET




Henüz Yorum yok