
Esnaftan ‘enflasyonla mücadeleye’ destek
Batman’da halıcıdan mobilyacıya, zücaciyeden kırtasiyeye esnaf, “Enflasyonla Topyekun Mücadele Programı”na destek vermek amacıyla indirime gitti. Dolara ve Trump’a inat eski fiyata satış yaptıklarını ve tüm indirimler dışında yüzde 10 daha indirim uyguladıklarını belirten esnaf, kampanyaya tüm işletmelerin destek vermesini istedi.
Batman’da esnaf, “Enflasyonla Topyekun Mücadele Programı”na sahip çıktı. Kentte, halıcıdan mobilyacıya, zücaciyeden kırtasiyeye birçok esnaf, mevcut indirimlerine ek olarak yüzde 10 daha indirime gitti. Esnaf, duyuruyu da iş yerlerine astığı pankartlarla yaptı. Dolardan dolayı yüksek zamların geldiğini anlatan halı işletmecisi Harun İpekyüz, “Biz o zaman da, ‘dolara ve Trump’a inat eski fiyatlarla satış yapıyoruz’ diye kampanya başlatmıştık. Bu ayda enflasyonla topyekun mücadele kampanyası başladığı için bu mücadeleye destek çıkarak enflasyonla mücadele kampanyası başlattık. Bütün ürünlere normal indirimler dışında ilave olarak yüzde 10 daha indirim yapıyoruz. Enflasyonla bir nebze de olsa katkı sağlayabilirsek ne mutlu bize” dedi.
“Mobilyacılar olarak destekliyoruz”
Hareketliliğin artması için devlete destek olduklarını söyleyen mobilyacı Talha Gucin, “Fiyatlarımızı yüzde 10 indirdik ama biz bundan daha fazlasını yapıyoruz. Tüketicilerin alım güçlerini göz önünde bulundurarak onlara bu ortam da alışveriş ihtiyaçlarını karşılamada çok büyük destekler sağlıyoruz. Bunu yaparken hem kendimiz açısından hem de devletimiz açısından bir hareketliliği oluşturmak enflasyona karşı mücadele vererek içinde bulunduğumuz kriz durumunu daha hızlı bir şekilde atlatmak adına bunları sürdürüyoruz, sürdürmeye de devam edeceğiz. Mobilyacılar olarak bunu destekliyoruz” diye konuştu.
“Elimizi taşın altına koyuyoruz”
Az kazandıklarını dile getiren kırtasiyeci Sidar Savgın, “Türkiye’de yaşanılan bu dolar krizinden dolayı biz zaten kendi ürünlerimiz de yüzde 20 indirim yapmıştık. Şimdi ise enflasyonla mücadele ile tüm ürünlerimiz de yüzde 10’luk ekstra bir indirim yapıyoruz. Bazen az kazanıyoruz, hatta zararına da satış yapıyoruz ama sırf milletimiz için bizde elimizi taşın altına koyuyoruz. Tüm Türkiye genelinde bu kampanya devam ettiği sürece halkımız için iyi olacaktır” ifadelerinde bulundu.
“Türkiye için iyi olacak”
Müşteri Sevda Elgay ise, “Bütün esnafların böyle bir kampanya yapmasını istiyoruz. Bu kampanya Türkiye için çok iyi olacak. Tüm esnaf bu kampanya ile el ele vererek Türkiye’deki krizi ortadan kaldırabilirler” dedi.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01İLUH DERESİ’NDE TEMİZLİK ÇALIŞMALARINA BAŞLANDI
- 02SUÇ ORANLARI DÜŞTÜ, UYUŞTURUCUYLA MÜCADELE SÜRÜYOR
- 03YAZ OKULLARI BİTTİ, GELSİN KIŞ OKULLARI
- 04BALIK AVCILIĞINA SIKI DENETİM
- 05BATSO’DAN RECEBANLILAR DERNEĞİ’NE ZİYARET
- 06KUVEYT TÜRK’TEN BESO’YA ANLAŞMA ZİYARETİ
- 07HASANKEYF’TE DEPREM TATBİKATI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 08“SASON BALI İLE GURUR DUYUYORUZ”
- 09SGK’DAN ÜST ÜSTE ZİRVE BAŞARISI
- 105375 PAKET SİGARA ELE GEÇİRİLDİ
- 11BATMAN’DA 3 BİN YILLIK SIR GÜN YÜZÜNE ÇIKTI
- 12MİNİK ÖĞRENCİLERE VALİ’DEN SÜRPRİZ HEDİYE
- 13“ÇOCUKLARIMIZ İÇİN EN BÜYÜK KALKAN AİLEDİR”
- 14PETROLSPOR'DA LİDERLİK KEYFİ 2-0
- 15NASIROĞLU “KAOS VE RANT ANLAYIŞINA PRİM YOK”
Henüz Yorum yok