
Kuşlar Aç Kalmadı
Soğukta aç kalan kuşlara yem takviyesi yapıldı
Çevre gönüllüleri, kar yağışı nedeniyle karnını doyuramayan kuşlara sahip çıkarak doğaya yem bıraktı.
Batman çevre gönüllüleri kar yağışı nedeniyle yem bulmakta zorluk çeken kuş türlerine sahip çıkmak için harekete geçti. Çevre gönüllüleri Recep Kavuş, Hasan Argünağa ve beraberindekiler park ve bahçeler gibi kanatlı hayvanların sıklıkla görüldüğü bölgeye giderek, hayvanların rahatça ulaşabilmesi için karton, naylon üstüne ve tel örgülere yem bıraktı.
"AZ DA OLSA HAYVANLARA BU HAVADA KATKI SUNUYORUZ"
Çalışmalarla ilgili bilgi veren Batman çevre gönüllüleri Recep Kavuş ve Hasan Argünağa, "Batman ve çevresine yağan kar ile birlikte yaban hayvanlarının yaşam alanı karla kaplandı. Bu alanlarda yaban hayvanları ve kuşlar kardan dolayı beslenmekte ciddi sıkıntılar çekiyor. Biz de ekip olarak harekete geçip marul, ekmek ve lahana gibi malzemelerden oluşan yemleri alarak, doğal ortama bırakıp yaban hayvanlarının ve kuş türlerinin beslenmeleri için az da olsa katkı sunuyoruz" dedi.
Kavuş ve Argünağa, avcılara da uyarılarda bulunarak, "Batman merkez ve ilçelerindeki kar yağışının ardından toprak karla kaplandı. Bu nedenle kent merkezinde ve özellikle Batman çevresinde beslenmeye çalışan yaban hayvanlarının olduğunu bilen bilinçsiz avcılar bu durumu fırsata çevirip avlanmaya çalışıyor. Biz çevre gönüllüleri olarak yaban hayvanlarını düşünüp yem veriyoruz, onlar ise tersini yapıp avlıyorlar, bu duruma son vermelerini ve aynı hassasiyeti göstermelerini istiyoruz" ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BAŞKAN ÇİFTÇİ’DEN BASIN BAYRAMI MESAJI
- 02Fırat: “Basının Susturulması, Bir Ülkenin Geleceğini Karartır”
- 03ÇAMLITEPE MEZRASI MODERN YOLA KAVUŞUYOR
- 04Asma’dan 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı Mesajı
- 05BASIN, DEMOKRASİNİN TEMEL TAŞIDIR
- 06“BASIN, HAKİKATİ ULAŞTIRMA VAZİFESİNİ ÜSTLENİYOR”
- 0724 Temmuz Basın Bayramı Kutlu Olsun
- 08BAMMED: GAZETECİLİK HALKIN SESİ, VİCDANIN KALEMİDİR
- 09“BATMAN BASINI KIYMETLİ BİR GÖREV ÜSTLENİYOR”
- 10ÖĞRENEN MAHALLELER, BİLİNÇLİ AİLELER PROJESİ SÜRÜYOR
- 1160 SU KUYUSUNDA BAKIM VE VERİMLİLİK ÇALIŞMASI
- 12SEMT PAZARLARI DENETLENİYOR
- 13“TARAFSIZ VE ÖZGÜR BASIN, GÜÇLÜ DEMOKRASİLERİN TEMELİDİR”
- 14GENÇ ASKON’DAN BASIN BAYRAMI BULUŞMASI
- 15BGYC’DEN 24 TEMMUZ MESAJI
Henüz Yorum yok