"KADINLARI DESTEKLİYORUZ"
Vali Canalp “Kadınları destekliyoruz”
Batman’da kadınların aile ekonomilerine katkı sağlamaları ve meslek öğrenmeleri amacıyla Vali Ekrem Canalp’in katılımıyla Aile Destek Merkezi’nin (ADEM) açılışı yapıldı.
Batman’da kadınların aile ekonomilerine katkı sağlamaları ve meslek öğrenmeleri amacıyla Batman Valiliği koordinesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı bünyesinde Petrolkent Mahallesi’nde Aile Destek Merkezi (ADEM) açıldı. Açılan merkezde kadınlara aşçılık, güzel sanatlar, pastacılık, el işi gibi farklı alanlarda eğitim verilerek, iş hayatına katılmaları desteklenecek.
“58 KURSİYER KENDİ İŞİNİ KURDU”
Kursa gelen kadınların kendi işlerini kurduklarını ifade eden Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, “Kadınlarımızı bir defa ekonomik hayatın içerisine çekmek için onlara ihtiyaç duydukları bilgi beceri ne gerekiyorsa kabiliyet kadınlarımıza bunları vermeye amaçlıyor. Siz öyle birkaç örnek vereyim. Bizim bu benzeri Ademlerimizden eğitim gören 65 kursiyerimiz güzel sanatlar fakültesine girmeye hak kazandı. Neden? Çünkü burada o sanatlarla ilgili kendi becerilerini, kabiliyetlerini geliştirdiler ve güzel sanatlar fakültesine girmeye hak kazandılar. Bir başkası, aşçılık ve pastacılık kurslarımız var. Ademlerin bünyesinde 58 kursiyerimiz kendi işini kurdu. Burada öğrenmiş olduğu aşçılıkla, pastacılıkla ilgili becerilerin kabiliyetlerini gitti kendi iş yerini kurmak suretiyle kendi işinin patronu olmayı başardı. Bir başkası 32 kursiyerimiz kendileri daha sonra buradan edinmiş oldukları bilgiyi, beceriyi, kabiliyeti, halk eğitimden almış oldukları sertifikalarla geliştirdiler ve kendileri 32 kurs yerimizden bizzat kendisi usta öğretici oldu ve kendileri gibi diğer kadınlarımıza da aynı becerileri, kabiliyetleri öğreten kişiler haline geldi. Bugün bu mahallemizde petrol kentimizde de açmış olduğumuz bu merkez önümüzdeki yıllar, 10 yıllar içerisinde binlerce, onbinlerce kadınımıza benzer nitelikteki kabiliyetleri, becerileri kazanacaktır. Biz Batman’da kadınların ekonomik hayatın içerisine girmelerini destekliyoruz. Bunu önceliyoruz” dedi.
Etiketler : #KADINLARI,#DESTEKLİYORUZ,
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 08DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BAKAN ERSOY, BATMAN’A GELİYOR
- 02Batman, ramazan ayını dolu dolu geçirecek
- 03TOKİ BÖLGESİNE YENİ İÇME SUYU HATTI
- 04Batman, TÜBİTAK’tan 15 ödül aldı
- 05
- 06ELMA SOKAĞI 24 SAAT AYDINLATILDI
- 07AĞAR: 30 YILLIK ESNAFIM, OYLARINIZA TALİBİM
- 0811 ARAÇTA BİNLERCE KAÇAK ÜRÜN ELE GEÇİRİLDİ
- 09MADDE BAĞIMLILIĞI İLE MÜCADELE KURULU TOPLANDI
- 10BAŞKAN AKSOY’DAN ANLAMLI HEDİYE
- 11BAB-GED Başkanı Demir: Radyolar hak ettikleri destek ve değeri görmüyor!
- 12KADINLARA DESTEK ÇALIŞMALARI MAHALLEDE ELE ALINDI
- 13MUHTARLAR TOPLANTISI STM’DE YAPILDI
- 14YEŞİLÇAM VE NOSTALJİ GECESİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
- 15BATSO, TRC3 BÖLGESİ İÇİN DİKA MASASINDA




Henüz Yorum yok