VALİ CANALP “GÜÇLÜ AİLE SAĞLIKLI TOPLUMUN TEMELİDİR”
VALİ CANALP “GÜÇLÜ AİLE SAĞLIKLI TOPLUMUN TEMELİDİR”
Ailenin Korunması ve Güçlendirilmesi konulu Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ile Ailenin Korunması ve Güçlendirilmesi Vizyon Belgesi ve Eylem Planı (2024-2028) kapsamında gerçekleştirilen Ailenin Korunması ve Güçlendirilmesi İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Ekrem Canalp başkanlığında Valilik toplantı salonunda gerçekleştirildi.
“AİLEYİ KORUMAK İÇİN BÜTÜNCÜL ÇÖZÜM ARAYIŞLARI MASAYA YATIRILDI”
Aile kurumunu her türlü tehdide karşı korumak için bütüncül ve sistematik çalışmalar yürütülmesinin hedeflendiği toplantıda; ailenin yapısı ve işlevini etkileyen sorunlar, aileleri tehdit eden her türlü zararlı alışkanlık ve eğilimlere yönelik alınacak tedbirler ele alınarak görüşüldü.
‘AİLE KURUMU SAĞLIKLI TOPLUMUN TEMELİDİR’
Toplantıda, Aile yapısının güçlendirilmesine yönelik kapsamlı bir yol haritasının oluşturulması noktasında tüm paydaşların koordineli çalışmasının önemine vurgu yapan Vali Canalp, medeniyetimizin temel kurumu olan aile, milli kültürümüzü ve değerlerimizi geçmişten geleceğe aktaran bir köprü olduğunu ve çağın tehdit ve riskleri karşısında da çocuklarımız ve gençlerimizi koruduğunu belirterek “Sağlam temeller üzerinde inşa olan bir aile kurumu, sağlıklı bir toplumun da teminatıdır. Toplumsal yapının ve sosyal kalkınmanın sağlıklı bir şekilde devamlılığının sağlanmasında aile kurumunun korunması ve güçlendirilmesi önem arz etmektedir” dedi.
“DOĞURGANLIK HIZI GERİLİYOR”
Ülkemizde doğurganlık hızının gittikçe gerilediğini ifade eden Vali Canalp, “Bu durum genç nüfusun azalması ve yaşlı nüfusun artması demek. Bakıma ihtiyaç duyan çocukların sayısı azalırken, yaşlı bakımına bağlı ihtiyaçların artması demek. Sosyal ve sağlık hizmetlerindeki ihtiyaçların daha da artması demek. Tüm bu veriler bize aile odağında bir eylem planı hazırlamamız gerektiğini gösterdi” diye konuştu. Konuşmanın ardından ilimizde Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü uzmanları tarafından aile kurumunun güçlendirilmesi konusunda aile odaklı verilen eğitim çalışmalarına ilişkin yapılan sunumun ardında toplantı sona erdi.
Toplantıya; Beşiri Kaymakamı/Belediye Başkan Yardımcısı Muhammed Yılmaz, İl Emniyet Müdürü İbrahim Kaba ve kamu kurum müdürleri katıldı.


Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 06Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Ekmen, "Emekliler toplumun yükü değil, vicdanıdır"
- 02GELECEĞE ATILAN EN BÜYÜK YATIRIM: ALTYAPI MASTER PLANI
- 03Batman’da emekçilerden ortak çağrı : “Sefalete alışmayacağız”
- 04BELEDİYE’DEN BUZLANMAYA KARŞI 24 SAATLİK SEFERBERLİK
- 05BESO Başkanı Çiftçi, “Esnaf için konut, dijital pazar ve sosyal projeler hayata geçiyor”
- 06ŞİKÂYETLERİN YÜZDE 98’İ ÇÖZÜME KAVUŞTURULDU
- 07TARIM PERSONELİNE SINAV MÜJDESİ
- 08BAŞKAN KAPLAN “ESNAFIN DEVLETE OLAN BORÇLARINA YAPILANDIRMA ŞART”
- 09BAŞKAN ŞANSİ, “BATMAN’DA AK PARTİ ÜYE SAYISI 68 BİNİ AŞTI”
- 10“FİLO İNDİRİMLİ ARAÇLAR TESLİMATA HAZIR”
- 11ÖNLÜ “KAMUDA HUZUR ADALETSİZ ÜCRETLE SAĞLANAMAZ”
- 12Batman’da Okullar Pazartesi Gününe Hazır
- 13YEMEK MİKTARI YÜZDE 50 ARTIRILDI
- 14504 PERSONEL İLE MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRÜYORUZ
- 15ESNAF72.COM – BATMAN ALIŞVERİŞ PLATFORMU




Henüz Yorum yok