Büyümüş geniz etine karşı uyarı
Batman’da özel bir hastanede görev yapan Kulak Burun Boğaz (KBB) Uzmanı Op. Dr. Muzaffer Öger, büyümüş bir geniz etinin nelere yol açabileceğini açıkladı.
Geniz etinin büyümesinin solunum sisteminde bozulmalara yol açtığını belirten Öger, “Burundan gelen hava yolunun tıkanmasına bağlı olarak bu çocuklar uyurken ağzı açık uyurlar, yemek yerken zorlanırlar, oturdukları yerde ağızları açıktır, bazen ağızlarından salya akıtırlar. Çocuk huzursuz uyur. Bazısı ileri derecede terler. Bazısı sık uyanır. Uykusunu iyi alamayan bu çocuk gündüz ya aşırı derecede huzursuz, hatta hiperaktif olur.” dedi.
Çocuklarda geniz etinin büyümesi halinde gelişim geriliği oluşabileceği uyarısında bulunan Öger, “Büyüme-gelişme geriliği bu çocuklarda görülebilir. Uyku kalitesinin bozulması, sık uyanmalar sonucu, uykudaki büyüme hormonu salınması azalır ve sonuçta bu çocukların büyüme ve gelişme hızlarında azalma gözlenebilir. Üst çene ve alt çenede gelişimsel bozulmalar görülür.” diye konuştu.
Geniz eti büyümesinin tedavisini de açıklayan Öger, “Koruyucu çözümler seçeneğinde, çocuğun hastalanmasını engellemek (kreşten almak), ilaç kullanmak (buruna kortizonlu sprey kullanımı) veya zamana bırakmak gibi uygulamalar sayılabilir. Kökten çözüm ise geniz etinin alınmasıdır. Bu da genel anestezi altında ameliyat demektir. Geniz etinin alınmasını gerektiren ana koşullar, çocuğun geniz etinden ötürü çok sık hastalanması ve/veya ağır tıkanıklık belirtileri yaşamasıdır.” ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02Murat Çiçek ile röportaj:
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Ziver Özdemir ile Röportaj
- 09Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BAKAN BAK “BARIŞ İÇİNDE YAŞAMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
- 02YAZ SPOR OKULLARINDA YÜZME HEYECANI
- 03DEM PARTİ'DEN ŞİDDETE KARŞI YÜRÜYÜŞ”
- 04AK PARTİ’DEN COŞKULU DANIŞMA MECLİSİ TOPLANTISI
- 05HÜDA PAR’DAN KARMA EĞİTİME İLİŞKİN KANUN TEKLİFİ
- 06BAĞIMSIZ BATMAN GAZETESİ 2. YILINI KUTLADI
- 07FİRARİ HÜKÜMLÜ YOLCU MİNİBÜSÜNDE YAKALANDI
- 08ŞEYH HEVİNDA ZİYARETGÂHI RESTORE EDİLİYOR
- 09Bakan Bak, Batman'da Külliye ve Kütüphanede İncelemelerde Bulundu
- 10Kardelen Mahallesi'nde Korkutan Yangın
- 11Batman'da Motosiklet ile Bisiklet Çarpıştı: 2 Yaralı
- 12BAKAN BAK, BATMAN’A GELİYOR
- 13“BATMAN ŞEHİR HASTANESİ’NE DE ÖDENEK BULUNMALIDIR”
- 14EKİNCİ “SORUNLARIMIZIN ÇÖZÜM İÇİN KÖPRÜ OLACAĞIZ”
- 15235 ASANSÖR MÜHÜRLENEREK KULLANIMA KAPATILDI




Henüz Yorum yok