SÖNÜK, HALKIMIZIN OLANI, HALKIMIZLA ALDIK
Seçimden zaferle çıkan Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM) Belediye Eşbaşkanı Gülistan Sönük, mazbatasını aldı.
DEM Batman Milletvekili Zeynep Oduncu, İl Eşbaşkanları Mustafa Tekik, Songül Korkmaz, parti yöneticileri ve kalabalık toplulukla birlikte Batman Adliyesi’ne giden Sönük, mazbatasını İl Seçim Kurulu’ndan aldı. Kadınların zılgıtları eşliğinde mazbatasını alan Sönük: “Belediyemizi bizimle direnişi bırakmayan arkadaşlarımızla, halklarımızla birlikte geri aldık. Buruk bir sevinç yaşıyoruz. Başta Van Büyükşehir Belediyemiz olmak üzere Hilvan, Şırnak ve birçok yerde gasp süreci başlatılmış. Zaten çok demokratik bir seçim de atlatmadık. Gercüş ve Hasankeyf olmak üzere birçok ilçemizde taşıma seçmenle Belediyelerimiz çok farklı bir şekilde gasp edildi. Bu açıdan buruk bir sevinç yaşıyoruz ama umutluyuz” dedi.

“TECRÜBEMİZ ORTADA”
Sönük, şöyle devam etti: “Başta Van büyükşehir belediyemiz olmak üzere şu an darbe girişimi yapılan bütün belediyelerimizi, haklarımızı olumlu sonuçlanacağının da umudunu taşıyoruz. Buradan başta Van halkı olmak üzere direnişte olan bütün halkımızı selamlıyoruz. Direnişlerinin direnişlerimiz olduğunu da buradan belirtmek istiyoruz. Elbetteki bu belediyeler halklarımızındır biz buraları seçimle aldık. Batman Belediyesi’ni başta kadınla olmak üzere gençlerimiz ve bütün halklarımıza hediye ediyoruz. Biliyoruz işimiz zor ama biz bir kişi değil, bin kişiyiz. Bizlerin bir günlük siyasi mücadelesi yok bizler 25 yıllık bir yerel yönetimle mücadelemizin tecrübeleriyle belediyelerimizi devraldık. Biz bu tecrübe ve deneyimle talan edilmiş kentimizi yeniden inşaa edeceğiz. Soykırımdan geçirilmek istenen kürt bedenimizi yaşamasallaştıracağımızı da buradan herkese bildirmek istiyoruz. Kadınlarımızın yolu açık”

Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02Murat Çiçek ile röportaj:
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Ziver Özdemir ile Röportaj
- 09Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BAKAN BAK “BARIŞ İÇİNDE YAŞAMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
- 02YAZ SPOR OKULLARINDA YÜZME HEYECANI
- 03DEM PARTİ'DEN ŞİDDETE KARŞI YÜRÜYÜŞ”
- 04AK PARTİ’DEN COŞKULU DANIŞMA MECLİSİ TOPLANTISI
- 05HÜDA PAR’DAN KARMA EĞİTİME İLİŞKİN KANUN TEKLİFİ
- 06BAĞIMSIZ BATMAN GAZETESİ 2. YILINI KUTLADI
- 07FİRARİ HÜKÜMLÜ YOLCU MİNİBÜSÜNDE YAKALANDI
- 08ŞEYH HEVİNDA ZİYARETGÂHI RESTORE EDİLİYOR
- 09Bakan Bak, Batman'da Külliye ve Kütüphanede İncelemelerde Bulundu
- 10Kardelen Mahallesi'nde Korkutan Yangın
- 11Batman'da Motosiklet ile Bisiklet Çarpıştı: 2 Yaralı
- 12BAKAN BAK, BATMAN’A GELİYOR
- 13“BATMAN ŞEHİR HASTANESİ’NE DE ÖDENEK BULUNMALIDIR”
- 14EKİNCİ “SORUNLARIMIZIN ÇÖZÜM İÇİN KÖPRÜ OLACAĞIZ”
- 15235 ASANSÖR MÜHÜRLENEREK KULLANIMA KAPATILDI




Henüz Yorum yok