
Bankalar Fırsatçılık Yapıyor
TÜMSİAD Batman şube Başkanı Kamil Biçici yaptığı basın açıklamasında Bankaların Hükümetin açıkladığı ‘’Enflasyonla Topyekûn Mücadele’’ programına destek vereceğini taahhüt etmesine rağmen taahhütlerine yerine getirmediğini ifade etti.
Biçici; 9 Ekim’de Türkiye Bankalar Birliği'nden (TBB) tarafından yapılan açıklamada, "Bankaların firmalara 1 Ağustos'tan sonra yüksek faizle kullandırılmış olan kredilerin faiz oranlarında 10 Ekim'den itibaren vade sonunu beklemeden yüzde 10 indirim yapacaklar." Sözünün havada kaldığı ifade ederek, mevcut durumda zorlu günler geçiren firmaların bankaların keyfi uygulamalarıyla daha da zorlandığını belirtti. Deyim yerindeyse bankalar faiz oranlarını aşağı çekmek yerine daha da yükselttiler. Bu durum yereldeki firmalarımızı daha fazla etkiliyor.
Biçici; Ticari kredilerin faiz oranlarının yüzde 40’lara varması kurumsal şirketleri ve esnafı iflasın eşiğine getirirken, ayakta kalabilenleri ise ne yazık ki süründürüyor!
TÜMSİAD Şube Başkanı Kamil Biçici; Bankalar Ekonomimizin güçlü olduğu günlerde şirketlerin ayağına kadar gidip kredi vermeye çalışırken, şimdi ise finansal zorluklarla boğuşan, üretime devam etme gayretinde olan, istihdam konusunda elini her zaman taşın altına koyan üreticilerimize darbe vurmaya çalışıyor. Birçok şirket, iş yapmak için finansal ihtiyaçlarını öz sermayelerinin yanında bankalardan aldıkları kredilerle karşılıyor. Mevcut kredilerini ödeyemeyen şirketlere ödemede kolaylık sağlanması gerekir. İlimizde reel sektörde iş yapan firmalara tolerans sağlanması dileğimizdir. Sonuçta Bankaların sıkıştırdığı işletme iş yaptığı diğer firmalara para ödeyemiyor. Piyasa kendiliğinden tıkanıyor.
Bizler topyekûn mücadele ederken bankaların kalkıp kendi menfaatlerini toplum menfaatlerinin üstünde görmesi kabul edilebilir değil. Bankaların bu durumu fırsata çevirmelerini tasvip etmiyoruz. Bu konuda Devletin denetim mekanizmalarını göreve davet ediyoruz
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01ŞAMPİYONLAR LİGİ GİBİ BAL GRUBU
- 02DEVA İL BAŞKANI YILMAZ " İSRAİL İŞGALİ BÜYÜTÜYOR
- 03Hasankeyf, su ve doğa sporları festivaline hazırlanıyor
- 04ZABITADAN GENEL KANTİN DENETİMİ
- 05BATMAN’A MOBİL AŞEVİ KAZANDIRILDI
- 06ACILI AİLEYE TAZİYE ZİYARETİ
- 07YARALI PEÇELİ BAYKUŞ DOĞAYA EMANET
- 08BATMANLI KARATECİLERDEN ULUSLARARASI BAŞARILAR
- 09KOZLUK TEŞKİLATINDAN İLÇE MÜDÜRÜNE ZİYARET
- 10ÖZVERİLİ ÖĞRETMENLERE BAŞARI BELGESİ
- 11Batmanlı Çocuklar TEKNOFEST’te gurur verdi
- 12BATMAN, TÜRKİYE’YE MODEL OLUYOR
- 13BATMAN’DA JÎNA EMÎNÎ ANMASI
- 14VALİ CANALP, ESNAF ZİYARETİNDE BULUNDU
- 152025 FESTİVAL TAKVİMİ
Henüz Yorum yok