
165 BİN ADET FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU
165 Bin Adet Fidan toprakla buluştu
Bu yıl “Geleceğe nefes, cumhuriyete nefes” temasıyla gerçekleştirilen Milli Ağaçlandırma Günü etkinlikleri kapsamında ilimiz genelinde 165 bin adet fidan toprakla buluştu.
Fidan dikimi, Vali Ekrem Canalp ve Eşi Dr. Ayten Canalp, Balpınar Belediye Başkanı Hüseyin Geylani, ve kurum müdürlerinin katılımıyla Batman Çevre yolu kenarında gerçekleştirildi.
YOL GÜZERGAHLARINA AĞAÇ
Fidan dikimi öncesi bir konuşma yapan Vali Canalp, “Yol güzergahları boyunca kuşak ağaçlandırma projesini başlatıyoruz. Bu projenin ikinci etabı olarak Batman’a bir taraftan Siirt’ten bağlanan yollar, bir tarafından Kozluk istikametinde bağlanan yollar, Hasankeyf ve Diyarbakır istikametinde bağlanan bütün yollar yol güzergahları boyunca da kuşak ağaçlandırma projesi yapacağız. Batman’a nereden girerseniz girin bu yeşil kuşak içerisinde yolculuk yapmış olacaksınız” diye konuştu.

30 KM’LİK YOL AĞAÇLANDIRILACAK
Projede bir aksaklığın yaşanmaması için Valilik koordinesinde ilgili bütün kurumların koordineli bir şekilde çalışacaklarını ifade eden Vali Canalp, İlimizin çevre illere bağlantısını sağlayan karayolları kenarında toplam 30 km’lik hat boyunca; Batman Belediyesi, İl Özel İdaresi ve Orman işletme Müdürlüğü’nün işbirliğiyle 30 bin adet fidan dikilerek, yeşil bir koridor oluşturulacağını belirtti. Konuşmanın ardından yüzlerce fidan toprakla buluşturularak, can suyu verildi.

Yazarlar
- 01Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Batman’da Kamu Yönetimine ‘Sabahın Bereketi’ damgası
- 02KÖYLERİN ULAŞIM KONFORU ARTIYOR
- 03BATMAN’IN TURİZM DEĞERLERİ, TUR OPERATÖRLERİNE TANITILDI
- 04MASA TENİSİNDE BATMAN RÜZGÂRI
- 05HASANKEYF’TE GENÇLİK BULUŞMASI
- 06HOBİ BAHÇELERİNE YIKIM GÜNÜ: KÖYLÜLERDEN TEPKİ VE ATEŞLİ PROTESTO
- 07YENİ YERLEŞİM ALANLARININ SU SORUNUNA KALICI ÇÖZÜM
- 08BATMAN’DA 282 DEV PROJE TAKİPTE
- 09Tasarruf Bilinci Kırsala Yayılıyor
- 10GENÇ HASTAYA ÇENE AMELİYATI BAŞARIYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 11TPAO’DAN BATMAN’DA 5 MİLYON 280 BİN VARİLLİK PETROL ÜRETİMİ
- 127 AYDA 4 BİN 560 İŞLEM!
- 13HÜDA PAR, GENÇLİK POLİTİKALARINI MASAYA YATIRDI
- 14“GENÇLERİMİZE SAHİP ÇIKMAK ZORUNDAYIZ”
- 15Batman’da Kavurucu Sıcaklara Karşı Soğuk Limonata ve Su Dağıtımı
Henüz Yorum yok