
ŞAH-MAR'DAN ÜRETİM ATAĞI
ŞAH-MAR'dan üretime dönük dev proje
Batman’ın yerli markası Şah-Mar Marketler Zinciri, 150 bin metre kare alan üzerinde üretime başladı.
.jpg)
60 MİLYON TL'LİK YATIRIM
Devasa üretim tesisindeki çalışmaları hakkında basın mensuplarına bilgi veren Şah-Mar yetkilileri, toplamda 60 Milyon TL’yi bulacak üretime dayalı bu yatırımla, 150 personeli daha istihdam edecek.
Batmanlıların yoğun ilgi gösterdiği Şah-Mar Marketler Zinciri, 9 şubede 650’in üzerinde istihdamıyla kent ekonomisine önemli bir katkı sağlarken, şimdi de marketlerine ve piyasaya sebze, yeşillik, süt, yumurta ve et ürünleri sağlamak için çalışmalarına start verdi.
Batman’a 20 kilometre uzaklıkta Kurtalan yolu üzerinde 150 bin metre kare alanın bir bölümünde açık ve kapalı serada sebze ile yeşillik ekiminde ilk mahsul alınırken, bu alanda kapasite her geçen gün artırılıyor.
.jpg)
"KENDİ ÜRÜNLERİMİZİ YETİŞTİRECEĞİZ"
Seracılık ile birlikte hayvancılık için de temel attıklarını belirten Şah-Mar Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Şah Taşkıran, “Şah-Mar olarak yeni bir sürece geçiyoruz. Bu süreç bizim sektörümüz adına tamamen üretim odaklı. Artık birçok sebze çeşidimizi burada kendimiz üreteceğiz. Biber, marul, maydanoz ve salatalık gibi ürünleri 16 dönümlük kapalı alanda yetiştiriyoruz.
Tarımı tamamen damlama sistemiyle gerçekleştiriyoruz. Son sistem üretim modeliyle hem tarımda hem de hayvancılık alanında faaliyetlerimiz olacak. Bu alanda toplamda 7 projemiz hayata geçecek.
Bununla birlikte büyükbaş, küçükbaş ve kümes hayvancılığa da yaparak; et, süt ve yumurta tedariğini sağlayacağız. Yedi aşamalı projemizin ilkini devreye aldık. Şuana kadar 6 Milyon TL harcama yaptık. 2 yıl içerisinde de tüm aşamaları bitirmiş olacağız. Sistemi tam anlamıyla kurmamız 60 Milyon TL’ye mal olacak ve bu alanda 150 kardeşimizi istihdam ağımıza dahil etmiş olacağız” ifadelerini kullandı.
.jpg)
Yapılan açıklamaların ardından Taşkıran ve yönetim kurulu üyeleri, daha sonra basın mensuplarını iftarda ağırladı. (Veysel Çiftçi)
.jpg)
.jpg)
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BATI ÇEVREYOLUNDA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
- 02AYDINKONAK TRAFO MERKEZİ İNCELENDİ
- 03BATMAN TEKNOKENT’TEN 3 MİLYON DOLARLIK İHRACAT
- 04BANKA MÜDÜRLERİYLE NEFES KREDİSİ TOPLANTISI
- 05TARIMA DAYALI SERA OSB’NİN KURULUŞ SÜRECİ TAMAMLANMAK ÜZERE
- 06Başkan Kaplan’dan barış sürecine destek çağrısı
- 07KUZEYBATI ÇEVRE YOLUNA MODERN DOKUNUŞ
- 08KAÇAK TELEFON VE SİGARALARA EL KONULDU
- 09BAYINDIR’A ALTERNATİF YOLLAR!
- 10“İSLAM ÜLKELERİ DERHAL HAREKETE GEÇMELİ”
- 11160 Kur’an Kursu öğrencisine teknoloji bağımlılığı eğitimi
- 12“20 Serakent kurulmazsa ahım üstünüzde”
- 13BATMAN BAĞIMSIZ GAZETESİ'NİN 1. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLANDI
- 14İREM YİĞİT BALKAN İKİNCİSİ OLDU
- 15GAZETECİ UĞUR KAPUCİ BEŞTEPE VE TBMM'DEYDİ
Henüz Yorum yok