Kozluk İmam Hatip Ortaokulunda Kutlu Doğum etkinliği
Kozluk (Hazo) İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinin düzenlediği Kutlu Doğum etkinliğine okul öğrencilerinin yanı sıra öğrenci velilerinin de iştirak etti.
Ömer Tunç’un adlı öğrencinin Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, okul Müdürü Özkan Kılınc’ın açılış konuşması ile devam etti.
Daha sonra İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinin seslendirdikleri şiir ve ilahilerin ardından, mevlidi-i şerif okundu. Etkinlik boyunca sık sık tekbir ve salâvatlar getirildi.
Okul öğretmenlerinden Mehmet Çelik, günün anlam ve önemine binaen yaptığı konuşmada, Hz. Muhammed’in (sav) alemlere rahmet olarak gönderildiğine ve Allah’u Teala’nın Kur’an’ı Kerim’de Resulullah’ı ‘Andolsun ki size içinizden öyle bir Peygamber gönderilmiştir ki sizin sıkıntıya uğramanız O’na çok ağır gelir. O, Müminlere karşı çok şefkatli ve merhametlidir. (Tevbe Suresi 128)’ ayetinde tarif ettiğine dikkat çekti.
Çelik Konuşmasının devamında: “Mekke dönemine bakıyoruz…Peygamber Efendimiz (sav) insanlara İslam’ı anlatmaya başladığı zaman Müşriklerin eziyetlerine karşı göğüs geriyor. Ve din-i mübini yeni seçen insanlar da aynı şekilde göğüs geriyor ve sabrediyorlardı, öldürülüyorlardı, işkence ediliyorlardı, sövülüyorlardı, aklınıza gelebilecek veya gelemeyecek hakaretlere uğruyorlardı. Peygamber (sav) bütün eziyet ve sıkıntılara karşı sonuna kadar sabretti. Medine’ye hicretten sonra her şey çok farklı bir hal aldı. Müslümanlar Allah’ın yardımıyla güçlendiler. Ve öyle bir hal aldı ki, Müslümanlar Mekke’yi fethettiler. Resulullah (sav) Mekke’nin fethinde toplanan kalabalığa şöyle seslendi; ‘Bugün sizin için hiçbir başa kakma yoktur, sizin için hiçbir kötü söz yoktur.’ Bunca işkence ve eziyetlerine rağmen, bunca sıkıntılarına rağmen Peygamber Efendimiz bunu söylüyor. İşte biz böyle bir Peygamberin Ümmetiyiz.’’ İfadelerini kullandı.
Etkinlik tekrar seslendirilen ilahilerin ardından, Kur’an’ı Kerim, Hadis ve şiir yarışmalarında dereceye giren okul öğrencilerine ödülleri takdim edildi.
Program Muhammed Çetinkaya’nın yaptığı dua ile son buldu.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01ANKARA'DA BATMAN İÇİN KRİTİK BÜTÇE ZİRVESİ
- 02İLAÇ ERİŞİMİNDE SORUNLAR YAŞANIYOR
- 03MAVİ-YEŞİL’DE ÇALIŞMALAR HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR
- 04YILMAZ’DAN ÇİFTÇİLER GÜNÜ MESAJI
- 05KOCALAR’DA 9,5 KİLOMETRELİK ASFALT ONARIMI TAMAMLANDI
- 06MİLLETVEKİLİ RAMANLI “BANKALARIN POS KOMİSYONLARINA ÜST SINIR GETİRİLSİN”
- 07KENTİN YEŞİL ALANLARI BAŞTAN SONA ELDEN GEÇİRİLİYOR
- 08HEM İL BİRİNCİSİ HEM TÜRKİYE 9’UNCUSU!
- 09BATMAN GÜÇLÜ AİLE YAPISINDA İLK 3'TE
- 10BATMAN-ŞIRNAK ROTASI DÜNYAYA AÇILIYOR
- 11GENÇ ASKON’DAN GARNİZON KOMUTANINA ZİYARET
- 12AK PARTİ İL BAŞKANI ŞANSİ’DEN ZEYNEP ODUNCU’YA YANIT
- 13BATMAN’DA ÜRETİYOR, AMERİKA VE AVRUPA’YA İHRAÇ EDİYOR
- 14LEYLA KASIM İÇİN ANMA PROGRAMI DÜZENLENDİ
- 15BATMAN’IN TALEPLERİ BAKAN BAYRAKTAR’A İLETİLDİ




Henüz Yorum yok