
"Babamın yarım kalan hizmetlerini tamamlamaya talibim"
HÜDA PAR'ın desteklediği Batman Bağımsız Milletvekili Adayı Aydın Gök'ün çarşı bölgesindeki seçim lokali salavatlarla açıldı.
Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Gök, kavgaya, savaşa değil seçime girdiklerini belirtti. Gök, "İnşallah halkımız kendine gerçek anlamda vekillik edecek Batman adayını seçecektir. İstiyoruz ki halkımız bizi meclise göndersin ve biz de inşallah mecliste gerçek manada Batman'ın vekili olalım. Rahmetli babam Salih Gök'ün yarım bıraktığı hizmetleri tamamlamak için halkımızın hizmetine talibiz." dedi.
Seçimleri basit görmemek gerektiğini vurgulayan Gök, "Biz evimize bir kilo domates götürmek için dahi poşetimize bir tek çürük domates girmesin diye itinayla seçmeye çalışıyoruz, hatta tablacı kardeşlerimizle kavgaya tutuşuyoruz. Peki, neslimizin, Batman'ımızın, ülkemizin geleceği için ve belki de ümmetin geleceği için seçeceğimiz insanları seçerken bir kilo domates veya patates kadar da buna ehemmiyet göstermeyecek miyiz?" ifadelerini kullandı.
"Doğrularımızı, ideolojimizi dayatmak için halkı kamplara böldük"
Yıllarca Türkiye'de sağcı-solcu, Türk-Kürd diyerek halkın bölmeye çalışıldığını kaydeden Gök, şunları söyledi:
"Bundan dolayı acınacak duruma gelmişiz. Sırf bu yüzden biz kendi doğrularımızı, ideolojimizi dayatmak için halkı kamplara böldük. Emperyalistlerin bizleri bölmeye çalıştığı yetmiyormuş gibi biz de burada birbirimizi kamplara bölmeye çalıştık. Netice belli. Bakın Suriye ne halde. Suriye virane bir memlekete dönüştü. Milyonlarca insanımız katledildi, muhacir oldu. Biz buna 'Yeter!' diyoruz ve emin olun bunun reçetesi çok basittir. Tarih boyunca hangi ırk İslam'a sarıldıysa Allah onları aziz kıldı, hangi millet ve ırk İslam'dan uzaklaştıysalar rezil oldular."
"HÜDA PAR'ı tanımak istiyorsanız hizmetlerine bakacaksınız"
HÜDA PAR camiasının kadınından erkeğine, yaşlısından gencine kadar halka hizmet için seferber olduğunu dile getiren Gök, "Bu camia, memleketin en zor süreçlerinde dik durmayı bilmiş. Yakın zamanda 15 Temmuz darbe girişimini yaşadık. O dönemde bu camia meydanlara çıkmadıkça devletin polisi bile sokaklara çıkmaktan çekiniyordu. Biz sırf halkımızın menfaati için sokaklara çıktık. HÜDA PAR'ı tanımak istiyorsanız hizmetlerine bakacaksınız. Bu camia yıllarca dernek ve yardım kuruluşlarıyla her ay binlerce koli yardımı fakir ve mazlum halkımıza dağıttı ve bu konuda hiç fark gözetmedi." şeklinde konuştu.
"Bu camianın fertleri itfaiye erleri gibidir"
Hem maddi hem de manevi doktor gibi olduklarını belirten Gök, "Nasıl ki bir yerde yangın olduğu zaman itfaiye eri hiçbir şekilde fark gözetmeksizin o ateşi söndürmeye gidiyorsa emin olun bu camianın fertleri de itfaiye erleri gibidir, fark gözetmeksizin nerede bir yangın varsa o yangını söndürmek için oradadır. Biz yine hem maddi hem manevi doktor gibiyiz. Nasıl ki doktor; hastasının ırkına, cinsiyetine bakmaksızın ona faydalı olmaya çalışıyorsa HÜDA PAR'ın fertleri de aynı bu şekilde bu hizmet anlayışıyla halka hizmet vermeye çalışıyor." dedi.
"İngilizceye verdiğiniz kıymetin daha büyüğünü Kürd diline vermeniz lazımdı"
Kürd meselesine değinen Gök, konuşmasına şöyle devam etti: "Kürdistan'ın dört parçasında dahi on binlerce insanın kanı döküldü. Kürd meselesi şayet İslami değerlerimizle adalet temelinde çözülmüş olsaydı bugünlere gelmesine gerek kalmazdı. 24 Haziran sonrasında gelecek iktidara şimdiden sesleniyorum: Allah kısmet ederse ve halkımız bizi meclise gönderirse yine de bunun takipçisi olacağız. Sadece anadilde eğitim hakkını bile versek emin olun bu toplum rahatlar. Bu haklı, masum bir taleptir. Bu ülkeyi parçalamaya, ayırmaya yönelik bir talep değildir. Her insanın anadili ana sütü gibi helaldir. O yüzden siz de 'Bismillah.' deyin ve gelin buradan başlayalım. Sizin İngilizceye, Fransızcaya, Almancaya vermiş olduğunuz kıymetin çok daha büyüğünü Kürdçeye, Kürd diline vermeniz lazımdı. 15-20 milyon vatandaşınızın dili olan bu dili eğitim dili yapmak zorundasınız."
"Bir tek aşiretin, ırkın, kesimin vekili olmayacağım"
Batman'ın birçok probleminin olduğuna dikkati çeken Gök, "Şayet kıymetli halkım beni desteklerse ve meclise gönderirse sizlere söz veriyorum ki bir tek aşiretin, ırkın, kesimin vekili olmayacağım. Ben Batman'ın vekili olacağım. Söz veriyorum, o mecliste sürekli Batman'ın sıkıntıları konuşulacak. Nasıl ki ev ev, esnaf esnaf, ilçe ilçe, köy köy dolaşıyorsak Allah kısmet ederse milletvekili olduğumuz dönemde de Batman'ımızı karış karış gezeceğiz ve sorunları dinleyeceğiz. O sorunların çözümü için mecliste Batman'ımızın en güçlü sesi olacağız." ifadelerini kullandı.
İttihadul Ulema Üyesi Molla Abdurrahman İçlek'in yaptığı duanın ardından Gök, HÜDA PAR İl Başkanı Davut Şahin ve İttihadul Ulema üyeleri, salâvat eşliğinde açılış için kurdeleyi kesti.
Açılışın ardından seçim lokalinde tebrikler kabul edildi.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01HATIRA ORMANINDA AÇILIŞ PROGRAMI GERÇEKLEŞTİRİLECEK
- 02BAŞARILI ÖĞRENCİLERDEN İL MÜDÜRÜ CİĞER’E ZİYARET
- 03SASON’UN ZİRVESİNE GİDEN YOL AÇILIYOR
- 04ÇOCUKLARIN TALEBİ ÜZERİNE PARKA OYUN ALANI KURULDU
- 05“TÜRKİYE YARDIM ULAŞTIRACAK GÜCE SAHİPTİR”
- 06İHSAN TAŞ’TAN SEKTÖRE ÇAĞRI: "BEYAZ PERDE KAPANIYOR"
- 07“KAÇAK YAPILARA GÖZ AÇTIRMIYORUZ”
- 08KALDIRIM İŞGALLERİNE GEÇİT YOK
- 09İŞ İNSANI RAMAZAN TOY, MHP MERKEZ İLÇE BAŞKANI OLDU
- 10EZİDÎ YURTTAŞLARIN MAĞDURİYETİ CEVDET YILMAZ’A SORULDU
- 11EN SICAK İL BATMAN OLACAK
- 12UYUŞTURUCUYA KARŞI TOPLUMSAL SEFERBERLİK ÇAĞRISI
- 13ARSLAN: SUSANLAR DA SORUMLUDUR
- 14ADSM’den çocuklara yönelik örnek uygulama
- 15KAPLAN’DAN MİKRO ESNAFA DESTEK ÇAĞRISI
Henüz Yorum yok