BATMAN’A VİZYON KATACAK DEV İMAR PLANI
21.09.2020 Batman’ın doğusu ve kuzeydoğusunda bulunan Bayındır, Çamlıtepe, Korik, Petrol ve Tilmerç mahallelerini kapsayan Korik İlave ve Revizyon İmar Planı Valimiz Hulusi Şahin tarafından tanıtıldı. 11 yıldır imar planı düzenlemesi yapılmayan Batman’da büyük heyecanla beklenen Korik İlave ve Revizyon İmar Planı Belediyemizin detaylı çalışmaları sonucu tamamlandı.
Belediye konferans salonunda gerçekleşen tanıtım toplantısında imar planının her detayı Valimiz tarafından rakamlarla anlatıldı.
İmar Planı tanıtım toplantısında konuşan Vali Şahin şunları söyledi; “ Korik İlave ve Revizyon İmar Planı toplam 1142,53 hektarlık alanı kapsıyor. Bu alanın 565,65 hektarlık bölümü revizyon imar planı, 576,88 hektarlık bölümü ise ilave imar planı kapsamında yürütülecek.
Batman’ın imar planı alanı yaklaşık 3 bin 500 hektar. Yeni imar planı ile Batman kentinin yaklaşık üçte birlik bir kesiminin hem mevcut imar planları yenilendi, hem de yeni imar planı hazırlandı.”
140 Bin Kişinin Yaşayabileceği Konut Alanlari 2040 yılına gelindiğinde toplam nüfusun yaklaşık 140 bin kişi olarak hesaplandığı Korik İlave ve Revizyon İmar Planı’nda yaklaşık 75 bin kişinin, İlave İmar Planı’nda ise yaklaşık 65 bin kişinin yaşayacağı konut alanları tasarlandı. İmar Planı kapsamında konut alanları ile birlikte kentsel çalışma alanları, turizm alanları, açık ve yeşil alanlar, planlama bölgesinin ihtiyaçlarına cevap verebilecek nitelikte yaşayacak nüfus büyüklüğü ve yapısı da dikkate alınarak uygun konumlarda sosyal ve teknik altyapı alanları planlandı.
Öneri Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi Eski Aydınkonak Köyü’nün de içerisinde olduğu mevcut yerleşim merkezinin bulunduğu bölge “ Öneri Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı” olarak belirlenen bölge planlama alanı kent bütününe hizmet verecek bir merkez olarak planlandı. Bu alanlarda ticaret alanları ile birlikte ticaret-konut alanları, konut alanları, eğitim alanı, belediye hizmet alanı, sosyal tesis alanı, dini tesis alanı, açık spor alanı, meydan ile kanal çevresinde park alanları ile bisiklet yolu ve bisiklet parkları planlandı. Yeni İmar Planıyla Taşıt Ulaşımı Kolaylaşacak Korik İlave ve Revizyon İmar Planında; Batman kent bütününün ihtiyacını karşılamaya, kentin kuzeyi ile güneyini birbirine bağlamaya ve mevcut taşıt akslarındaki trafik yoğunluğunu azaltmaya yönelik kuşak yolu niteliğinde 40 metre genişliğinde bir trafik aksı belirlendi. 40 metrelik taşıt yolu, planlama alanının kuzeydoğusundan geçerek güneyde TPAO Bulvarı ile Batman–Siirt Karayolu kavşağına kadar ulaşacak.
Söz konusu yol, kentin kuzey-güney doğrultusunda ulaşımını sağlayan Demokrasi, Turgut Özal ve TPAO Bulvarlarına alternatif olarak kullanılacak ve kent bütünündeki taşıt ulaşımını kolaylaştıracak. Konut Alanları En Fazla 6 Katlı Olacak Revizyon İmar Planı sınırları içerisinde 128,64 hektarlık konut alanı, İlave İmar Planı sınırları içerisinde ise toplam 147,58 hektar büyüklüğünde konut alanı bulunuyor. Revizyon İmar Planı’na konu olan bölgede ve TPAO Bulvarının doğusunda kalan ve Korik Caddesi çevresindeki mevcut imar planı bulunan bölgede konut alanları ile konut ve ticaret alanlarında yapılaşma koşulları Ayrık Nizam 4 Kat TAKS=0.30 E=1.20 olarak belirlendi. Batman – Siirt karayolu ile TPAO Bulvarına cepheli konut ve ticaret-konut alanlarında ise mevcut uygulama imar planında belirlenmiş olan yapılaşma koşulları korundu. Özgürlük bulvarına cepheli konut ve ticaret- konut alanlarında ise yapılaşma koşulları Blok Nizam 5 Kat olarak belirlendi. İlave İmar Planı kapsamında kalan konut alanlarında yapılaşma koşulları E=1.30 Yen çok=6 Kat olarak belirlendi.
Yeni yapılacak konutların tümüne, her bölgeye aynı kat yüksekliği ve yapı inşaat alanı önerildi. İhtiyaçlara Cevap Veren İmar Planı Korik İlave ve Revizyon İmar Planında planlama alanının ihtiyaçlarına cevap verebilecek nitelikte. Bu kapsamda 10 adet anaokulu alanı, 31 adet ilkokul alanı, 12 adet ortaokul alanı, 14 adet lise alanı, 11 adet belediye hizmet alanı, 5 adet resmi kurum alanı, 12 adet sağlık tesis alanı, 27 adet cami alanı, 12 adet sosyal tesis alanı, 7 adet kültürel tesis alanı, 5 adet pazar yeri alanı, 250 adet park ve çocuk bahçesi alanı, 3 adet rekreasyon alanı, 6 adet açık ve kapalı spor tesisi alanı planlandı.
.jpg)
.jpg)
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Kültür Anaokulu’nda “Gazete ve Radyo Söyleşisi” Düzenleniyor
- 02VALİ CANALP: BATMAN HER ALANDA BÜYÜK GELİŞİM GÖSTERDİ
- 03BATMAN GELECEĞE UMUTLA YÜRÜYOR
- 04TRAFİK POLİSLERİNE BAŞARI BELGESİ
- 05ÖZEL ÖĞRENCİLERE MORAL ETKİNLİĞİ
- 06ÇETİN'DEN BAŞARILI ÖĞRENCİLERE ZİYARET
- 07MÜSİAD Batman Van Zirvesinde
- 08TÜZÜN'DEN 16 MAYIS KUTLAMASI
- 09101 YAŞINDAKİ HACI MİRZA DEMİR BURSA’DA VEFAT ETTİ
- 10BATMAN'DA YILDIRIM ÇARPAN KİŞİ AĞIR YARALANDI
- 11Batman’da 830 ibadethane temizleniyor
- 12UMRE ÖDÜLLÜ BÜYÜK BAŞARI
- 13OKUL VE PARKLARA YENİ OYUN GRUPLARI
- 14KABLO HIRSIZLARINA SUÇÜSTÜ!
- 15SAFRAN KADIN KOROSU'NDAN BAHAR KONSERİ




Henüz Yorum yok