BATMAN’DA İLK KEZ NASA SPACE APPS CHALLENGE HACKATHONU DÜZENLENDİ
Batman Ticaret ve Sanayi Odası (BATSO) ev sahipliğinde, dünya genelinde aynı anda 145 ülkede gerçekleştirilen NASA Space Apps Challenge Hackathonu, Batman’da ilk kez düzenlendi.
Küresel ölçekteki en büyük bilim ve teknoloji etkinliklerinden biri olan yarışma, 4-5 Ekim 2025 tarihlerinde gerçekleştirildi.
Etkinlikte öğrenciler, NASA’nın gerçek verilerini kullanarak uzay, çevre ve sürdürülebilirlik temalarında yenilikçi projeler geliştirdi. Etkinliğin amacı, Batman’da proje üretme kültürünü geliştirmek ve gençleri bilim ile teknolojiye teşvik etmek olarak belirtildi.
“GENÇLERİMİZİN ÖNÜNÜ AÇMALIYIZ”
BATSO Başkanı Abdulkadir Demir, etkinlikte yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi: “Bugün, dünya genelinde 145 ülkede ve Türkiye’de 20 ilde yapılan bu uluslararası bilim ve teknoloji etkinliğine Batman olarak ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Proje stantlarını gezdim, çok güzel çalışmalar gördüm. Bu bir ilk adım. Düşünmek bile birçok şeyi başarmaktır. Batman bilişim alanında önemli bir seviyeye geldi. Gençlerimizin teknolojiye yönelmesi kötü alışkanlıklardan uzaklaşmalarını da sağlar. Onları eğitimle, bilişimle ve üretimle desteklemeliyiz. BATSO olarak her zaman gençlerimizin yanındayım. Bugünün gençleri yarının mucitleri olacaktır.” Demir, etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçen öğretmen Gülistan Akçara ve ekibine teşekkür ederek, projelerin devamı için destek sözü verdi.
“BATMAN’DA BİLİM KÜLTÜRÜ YAYILIYOR”
Etkinlik koordinatörü Gülistan Akçara ise yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Etkinliğe verdiği destekten dolayı Batman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sayın Abdulkadir Demir’e, İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Yaşar Ciğer’e ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi’ne teşekkür ediyorum. Batman’da ilk kez gerçekleştirilen bu etkinlik, gençlerimizin bilime olan ilgisini artırdı. Bundan sonra da bu tür uluslararası projelerin şehrimizde yer alması için çabalamaya devam edeceğiz.” Program sonunda, BATSO Başkanı Abdulkadir Demir, proje yarışmasında dereceye giren öğrencilere madalya ve ödüllerini takdim etti.
Yazarlar
- 01YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 08DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01FATMA ŞAHİN’DEN AK PARTİ İL BAŞKANLIĞI’NA ZİYARET
- 02PARK AYDINLATMA SİSTEMLERİ GENEL BAKIMDAN GEÇİYOR
- 0335 FİRARİ HÜKÜMLÜ YAKALANDI
- 04TEMİZLİK KAMPANYASI 3 MAHALLEDE DEVAM ETTİ
- 05Beşiri’de 14 Engelliye Akülü Sandalye Desteği
- 06CANSUYU DERNEĞİ’NDEN RAMAZAN ÖNCESİ 400 AİLEYE YARDIM
- 07HABİZBİNİLİLER DERNEĞİ DUALARLA AÇILDI
- 08NASIROĞLU’NDAN ZİYARET TURU
- 09Gazeteciler Derneği’nde Hatice Türkan dönemi başladı
- 10KAHVECİLER VE KIRAATHANECİLER ODASINDA YENİ DÖNEM
- 11BATMAN'A 301 MİLYON TL'LİK YATIRIM DESTEĞİ
- 12Esnafa ramazan çağrısı
- 13Murat Soner ile “Dizimde Oynar Mısın?” 17 Şubat’ta Batman’da Seyirciyle Buluşuyor!
- 14BOĞAZİÇİ TEKNOPARK’TAN BATMAN’DA İLK DEMO DAY
- 15EKREMOĞLU, ''ESNAFA YÜZ MİLYONLARCA KREDİ VERDİK''




Henüz Yorum yok