Çiftçilere “Mazrone Üzüm Fidanı” dağıtıldı
Batman’ın Gercüş İlçe Kaymakamlığı koordinatörlüğünde, Batman İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğinin finanse ettiği ve Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile beraber yürütülen yüzde 80 hibeli 21 bin adet Amerikan asma anacı üzerine aşılı yerli mazrone üzüm fidanı düzenlenen törenle çiftçilere dağıtıldı.
Gercüş ilçesinde yapılan dağıtım törenine; Gercüş Kaymakamı Mevlüt Şekerci, Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Demir, Gercüş Belediye Başkanı Gündüz Günaydın, Gercüş İlçe Tarım ve Orman Müdürü Metin Kaplan ve çiftçiler katıldı.
Dağıtılan fidanlarla Gercüş’te üzüm üretiminin daha da artacağını belirten Gercüş Kaymakamı Mevlüt Şekerci, “Biliyorsunuz ki, İl Özel İdaresi yüzde 80 hibeli finansmanını karşıladı. Çok az da çiftçilerimizden katkı sağlamasını talep ettik. Gercüş'ün temel üretimlerin den bir tanesi bağcılık. Gercüş deyince mazrone üzümü her zaman ön plana çıkıyor. 21 bin adet mazrone fidanı gerçekten kayda değer bir rakam. Gercüş'te üretimin çok daha fazla artacağını inanıyorum.” dedi.
Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Demir ise şunları söyledi: “Bugün burada mazrone çeşidinin korunması ve yaygınlaştırılması amacıyla çiftçilerimize 21 bin adet aşılı asma fidanı dağıttık. Düzenli olarak bağ alanlarımızda gençleştirme çalışmaları yapıyoruz. Bu önemli üzüm çeşidimizin kaybolmaması için bu tür çalışmalarımız devam ediyor."
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 01CUMHURİYETİN 102. YILI KUTLANDI
- 02VALİ CANALP’TEN 29 EKİM MESAJI
- 03ŞANSİ’DEN ÖĞRENCİLERE KAYNAK KİTAP DESTEĞİ
- 04NARKO TIR BATMAN’DA VATANDAŞLARI BİLİNÇLENDİRDİ
- 05VALİ CANALP “DAHA TEMİZ BİR GELECEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”
- 06ODA SEÇİMLERİ İÇİN HEYECAN BAŞLADI
- 078. BATMAN KİTAP FUARI BAŞLADI
- 08TAZİYE SAATLERİNDE YENİ DÜZENLEME
- 09BATMAN’A 3 BİN 810 YENİ SOSYAL KONUT GELİYOR
- 10DSİ KANALI’NDA KAPSAMLI TEMİZLİK ÇALIŞMASI
- 11“En iyi film” ödülünü alan “Ben iyi biri olmadan önce” Batman’da gösterimde
- 12ALTYAPI ÇALIŞMALARI HIZ KAZANDI
- 13TEKSTİL FUARINA REKOR İLGİ!
- 14Kırşan, TOBB Madencilik Meclisi Başkanlığı’na yeniden seçildi
- 15SES, “İŞLETİLEN ÜCRETLERİMİZDEN KÂR PAYIMIZI İSTİYORUZ”




Henüz Yorum yok