ÇOCUK HASTALARA FONKSİYONEL HASTA YATAĞI DESTEĞİ
Batman’da, Türkiye’de ilk kez yatağa tam bağımlı çocuk hastalara yönelik fonksiyonel hasta yatağı desteği hayata geçirildi.
Vali Ekrem Canalp’in eşi Dr. Ayten Canalp’in himayesinde, Batman Valiliği, Batman Belediyesi ve İl Sağlık Müdürlüğü iş birliğiyle yürütülen ‘Evde Sağlık Hastaları ile El Ele Projesi’ kapsamında 100 çocuk için fonksiyonel hasta yatağı temin edildi.
Dr. Ayten Canalp, proje kapsamında düzenlenen evde sağlık hizmetleri ve hasta yatağı kullanımı eğitim programına katılarak hasta yakınlarıyla bir araya geldi.
EVDE SAĞLIK HİZMETLERİ GENİŞLETİLİYOR
Evde Sağlık Hastaları ile El Ele Projesi hareket kısıtlılığı bulunan ve yatağa bağımlı bireylerin ev ortamında uygun koşullarda sağlık ve rehabilitasyon hizmeti alabilmesini hedefliyor. Proje ile hastaların günlük ihtiyaçlarının karşılanması, hasta yakınlarının enfeksiyon riskinden korunması ve bakım yükünden kaynaklanan tükenmişlik hissinin azaltılması amaçlanıyor. Ayrıca hareket kısıtlılığı nedeniyle oluşan dekübit ülserlerinin önüne geçilmesi hedefleniyor.
ÇOCUK HASTALARA ÖZEL FONKSİYONEL YATAK
Türkiye’de çocuklar için ilk kez Batman’da uygulanan proje kapsamında, bu yıl 100 adet çocuk fonksiyonel hasta yatağı ile 20 adet yetişkin hasta yatağı temin edildi. Böylece Batman’da hasta yatağı kapasitesi 340’a yükseldi.
Evde sağlık ekiplerinin saha ziyaretleri ve proje koordinatörünün değerlendirmeleri sonucunda, il merkezinde 40 çocuk hastaya fonksiyonel yatak sağlandı. İlçe ve köylerde gerçekleştirilen ziyaretlerde ise 60 engelli çocuğun daha benzer yatağa ihtiyaç duyduğu belirlendi.
Proje kapsamında bugüne kadar 1.800 hane ziyaret edilirken, 741 hasta ücretsiz evde sağlık hizmetinden yararlandı. Yıl sonuna kadar 60 çocuk hastaya daha fonksiyonel yatak ulaştırılması planlanıyor. Projenin Ocak 2026’ya kadar en az 801 hastaya ücretsiz fonksiyonel hasta yatağı sağlaması hedefleniyor.
Açılış konuşmalarının ardından gerçekleştirilen eğitim sunumlarıyla program sona erdi.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01“BATMAN’IN YÜZYILLIK GELECEĞİNİ PLANLIYORUZ”
- 02CENAZE HİZMETLERİNDE KESİNTİSİZ DESTEK
- 03BAŞKAN ÇETİN “BATMAN’IN GELECEĞİNİ ORTAK AKILLA İNŞA EDECEĞİZ”
- 04BİR ZEHİR TACİRİ DAHA YAKALANDI
- 05İLUH DERESİ’NDE KAPSAMLI TEMİZLİK SEFERBERLİĞİ
- 06BEL VE BOYUN FITIĞINDA AMELİYATSIZ VE KAPALI TEDAVİ DÖNEMİ
- 07VALİ CANALP, KOORDİNASYON TOPLANTISINA KATILDI
- 08Batman Engelliler Spor Kulübü Başkanı Kaya’dan sezon sonu değerlendirmesi
- 09ADLİYE ÖNÜNDE ''ADALET'' ÇAĞRISI''
- 10“KÖYLERİMİZİN HER İHTİYACI BİZİM SORUMLULUĞUMUZDUR”
- 11PETROLCITY AVM’DEN 2 OTOMOBİL KAMPANYASI BAŞLADI
- 12SAADET’TEN EĞİTİM HAMLESİ
- 13BATMAN CEZAEVİ’NDEKİ ŞÜPHELİ ÖLÜMLER MECLİS GÜNDEMİNDE
- 14Şehir İçi Trafikte Süper Mario Oyunu
- 15TPAO PETROLSPOR’DAN NAMAĞLUP ŞAMPİYONLUK




Henüz Yorum yok