
Halk Kütüphanesine Büyük İlgi
Batman Kültür ve Turizm Müdürlüğü bünyesindeki Halk Kütüphanesinden yılda 40 bin öğrenci faydalanıyor.
Batman’da öğrenciler ve vatandaşlar, Halk Kütüphanesine yoğun ilgi gösteriyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesindeki Halk Kütüphanesinden yılda 40 bin öğrenci faydalanıyor. İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet İhsan Aslanlı, kütüphanenin 08.00-22.00 arasında hizmet verdiğini belirterek, “İnternet erişim merkezi bireysel ve çocukların bölümü olmak üzere 3 ana salonda hizmet vermekteyiz. Günde 800 öğrenci geliyor. 55 bin kitap mevcut. Yaz mevsimi ve hafta sonları da açıktır” dedi.
Önümüzdeki günlerde Batman Model Kütüphanesinin ihalesini yapacaklarını anlatan Aslanlı, “Ayın 27’sinde ihalesi yapılacaktır. Önümüzdeki günlerde okuyucularımız çok daha güzel, rahat ve nezih ortama sahip olacak” diye konuştu.
“Oturmak için sıraya giriyoruz”
Kütüphanenin çok yoğun olduğunu anlatan öğrenci Bilal Eren ise, “Yer bulabilmek için sabah erkenden burada oluyoruz. Yoğunluk buranın verimliliğinin göstergesidir. Oturmak için sıraya giriyoruz bazen yer de bulamayıp eve dönüyoruz. Ailelerimiz neden eve geldin yer yok muydu diyor. Bende yer yok dediğim zaman inanmıyorlar. Bundan dolayı her semte bir kütüphanenin olmasını talep ediyoruz” ifadelerinde bulundu.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BAŞKAN ÇİFTÇİ’DEN BASIN BAYRAMI MESAJI
- 02Fırat: “Basının Susturulması, Bir Ülkenin Geleceğini Karartır”
- 03ÇAMLITEPE MEZRASI MODERN YOLA KAVUŞUYOR
- 04Asma’dan 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı Mesajı
- 05BASIN, DEMOKRASİNİN TEMEL TAŞIDIR
- 06“BASIN, HAKİKATİ ULAŞTIRMA VAZİFESİNİ ÜSTLENİYOR”
- 0724 Temmuz Basın Bayramı Kutlu Olsun
- 08BAMMED: GAZETECİLİK HALKIN SESİ, VİCDANIN KALEMİDİR
- 09“BATMAN BASINI KIYMETLİ BİR GÖREV ÜSTLENİYOR”
- 10ÖĞRENEN MAHALLELER, BİLİNÇLİ AİLELER PROJESİ SÜRÜYOR
- 1160 SU KUYUSUNDA BAKIM VE VERİMLİLİK ÇALIŞMASI
- 12SEMT PAZARLARI DENETLENİYOR
- 13“TARAFSIZ VE ÖZGÜR BASIN, GÜÇLÜ DEMOKRASİLERİN TEMELİDİR”
- 14GENÇ ASKON’DAN BASIN BAYRAMI BULUŞMASI
- 15BGYC’DEN 24 TEMMUZ MESAJI
Henüz Yorum yok