RAMANLI "SAĞLIKTA KÜRTÇE'YE YER VERİLMELİ"
“E-Reçetem sisteminde Kürtçe’ye yer verilmeli”
HÜDA PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı Ehmedê Xanî Derneği’ni ziyaretinde, Sağlık Bakanlığı E-Reçetem sisteminde Kürtçe’ye de yer verilmesi gerektiğini kaydetti.
Batman’da yoğun program ve ziyaretlerine devam eden Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, Ehmedê Xanî Komala Çand û Bawerî / İnanç ve Kültür Derneği’ni ziyaret ederek, Yazar Said Temel ile bir araya geldi ve gündemle ilgili fikir alışverişinde bulundu. Gündemi değerlendiren Ramanlı ve Temel, Sağlık Bakanlığı’nın aldığı yeni kararla E-Reçetem sistemine beş dilin daha eklenmesi ve bu dillerin ülke genelinde büyük bir çoğunluğa hitap etmediğine vurgu yapıldı. Konuşan kişi sayısı dikkate alındığında Kürtçe’nin de sistemde tanınması gerekliliği konuşuldu. Geçtiğimiz günlerde E-Reçetem sistemine İngilizce, Almanca, Arapça, Fransızca ve Rusça eklenmişti. Sağlık Bakanlığı’nın yaptığı uygulama ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Ramanlı, “Türkiye de yaşayan ve Türkiye’nin asli kurucuları arasında olan Kürtlerin dili olan Kürtçe’nin sisteme dahil edilmemesi büyük bir eksikliktir. Özellikle Kürtçe’nin yoğun bir şekilde konuşulduğu ülkemizde Kürtlerin daha kolay ve rahat bir hizmet almalarının sağlanması lazım” ifadelerini kullandı.
“KÜRT DİLİ OKULLARDA ÖĞRETİLMELİ”
Kürt Dili ve Edebiyatı mezunlarının atanmaması sebebiyle bölümün tercih sıralamasında en altlara düştüğünü belirten Temel, “Kürt dilinin okullarda öğretilmesi lazım. Çocuklarımızın seçmeli Kürtçe dersi konusunda teşvik edilmesini istiyoruz. Bunlar olmadığı için Kürt Dili ve Edebiyatı bölümü tercih edilmiyor. Böyle giderse bölüm yeterli başvuru sayısı elde edemediği için kapanabilir” şeklinde konuştu. Dil, Kültür ve edebiyat konularında yapılan fikir alışverişinden sonra yeni dönemde yapılabileceklerin istişare edilmesini isteyen Ramanlı, Ehmedê Xanî İnanç ve Kültür Derneği başkan ve üyeleri ile hatıra fotoğrafı çektirdi. Ziyarete HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı Şerif Durmaz ve parti üyeleri katıldı.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 06Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01ÖZGÜRLÜK BULVARI’NDA ZİNCİRLEME KAZA
- 023.810 SOSYAL KONUT KURASI BUGÜN ÇEKİLECEK
- 03BEYAZ ESARETTE CAN KURTARAN MÜCADELE
- 04BAŞKAN ÇİFTÇİ, “İSTİHDAM ÖNCELİĞİMİZDİR”
- 05472 GRAM METAMFETAMİN ELE GEÇİRİLDİ
- 0619 İLİN VALİSİ DEĞİŞTİ
- 07VALİ CANALP’TAN HAYVAN BAKIM MERKEZİNE ZİYARET
- 08300 AİLEYE MONT VE BOT YARDIMI
- 09KAYMAKAM İMRAK’TAN SALI PAZARI ZİYARETİ
- 10“İstikrarın Adı Batman: Ekrem Canalp ile Yola Devam”
- 11BATMAN BELEDİYESİ’NİN 2026 BÜTÇESİ 12 MİLYAR 300 MİLYON TL
- 12“Son 54 yılın en sert kışı yaşanıyor”
- 13Ruhsatlandırma çalışmalarında rekor
- 14Çiftçi, esnafın talepleri için Ankara yolcusu
- 15Aranan 23 şahıs yakalandı




Henüz Yorum yok