
NARİN İÇİN YÜRÜDÜLER
NARİN İÇİN YÜRÜDÜLER
Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi, Çûlî (Tavşantepe) kırsalında katledilen 8 yaşındaki Narin Güran için Türkiye'nin bir çok İl'inde protesto ve yürüyüşler yapılırken DEM Parti Batman İl Örgütü'de Narin için protesto eyleminde bulundu.
Diyarbakır Caddesi, Yılmaz Güney buluşma alanında bir araya gelen protesto eylemine Batman Milletvekilli Zeynep Oduncu, Batman Belediyesi Eşbaşakanı Gülistan Sönük, (TJA), Barış Anneleri Meclisi, DBP, DEM Parti Batman İl Örgütleri, Batman Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri ve çok sayıda yurttaşın bulunduğu kalabalık bir kitle katıldı. Protesto eyleminde bir araya gelen kitle, “Destên xwe yên qirêj ji ser jiyana zarokan rakın” pankartının açıldığı eylemde Narin Güran, Cemile Çağırga, Ceylan Önkol, Leyla Aydemir’in fotoğrafları taşındı. Yoğun yağmura rağmen gerçekleştirilen açıklamada konuşan DEM Parti Batman İl Örgütü Eşbaşkanı Songül Korkmaz, ilk günden buyana olayın üstünün örtülmeye çalışıldığını belirterek, çocuk katillerinin peşini bırakmayacaklarını söyledi.
“SİSTEMATİK BİR ŞEKİLDE KATLEDİLDİ”
DEM Parti Batman Milletvekili Zeynep Oduncu, iktidarın olayın başında bu yana ortaya koyduğu pratiğine değinerek, “Tüm güvenlik önlemlerin aldığı köyde 8 yaşındaki çocuk bulunamadı. Biz buna inanmıyoruz. Sistematik bir şekilde katledilen bir çocuktan bahsediyoruz. Daha öncede çocuklar kayıp denilerek katledildi ve üstleri örtüldü. Bu katliamlar iktidarın cezasızlık politikasından kaynaklanıyor. Tecavüz, taciz, çocuk katileri yerine düşüncesini yerine getirenler tutuklanıyor. Düşüncesini söyledi diye evine aynı günde baskın yapılıp tutuklananlar varken 19 gündür bir çocuğun bulunmaması aslında olayın ne olduğunu gösteriyor. İktidar çocuklara yapılanları unutmamızı istiyor. Biz bunu unutmayacağız ve hesabını soracağız” dedi. AKP Milletvekilli Galip Ensarioğlu’nun sözlerini hatırlatan Oduncu, “Kadınların, çocukların, doğanın, canlının katledildiği bir düzene izin vermeyeceğiz. Dün AKP Milletvekilli Galip Ensarioğlu ‘Bildiklerimiz var, aile tanıdık, susuyoruz’ diyor. 8 yaşındaki çocuk katledilip çuvala koyuluyorsa susamasın. Narin davasında Ensarioğlu’nun bildiklerini anlatması gerekiyor. Savcıların ifadesine başvurması gerekir” dedi.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01ODUNCU:BU SESSİZLİK KABUL EDİLEMEZ
- 028 YAPI KONTROLLÜ ŞEKİLDE YIKILDI
- 03HASANKEYF’TE GECE IŞIKLARI TARİHLE BULUŞTU
- 04TPAO BULVARININ KALDIRIMLARI YIKANDI
- 05HAVALİMANINDA UYUŞTURUCU OPERASYONU: 1 KİŞİ TUTUKLANDI
- 06BATMAN TIMOKLULAR DERNEĞİ’NDEN FİNAL MAÇI DAVETİ
- 07BELEDİYEDEN ÜCRETSİZ KANSER TARAMASI
- 08VALİLİKTEN ÖĞRENCİLERE MATEMATİK KURSU
- 09HASANKEYF’İN GELECEĞİ İÇİN PROJELER MASAYA YATIRILDI
- 10PETROLSPORLU MİNİKLERDEN 5 MADALYA
- 11BAŞKAN ÇİFTÇİ’DEN BASIN BAYRAMI MESAJI
- 12Fırat: “Basının Susturulması, Bir Ülkenin Geleceğini Karartır”
- 13ÇAMLITEPE MEZRASI MODERN YOLA KAVUŞUYOR
- 14Asma’dan 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı Mesajı
- 15BASIN, DEMOKRASİNİN TEMEL TAŞIDIR
Henüz Yorum yok