Furkan vakfı ile ilgili önerge verdi
Furkan vakfı ile ilgili önerge verdi
Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan, yöneticileri gözaltına alınan ve kayyum atanan Furkan Vakfı ile ilgili Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’e soru önergesi verdi.
Aslan, önergesinde, şunları belirtti; “Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı Başkanı Alparslan Kuytul düşünce hürriyeti kapsamında Türkiyedeki gündeme ilişkin yaptığı açıklamalarından ötürü; Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca, "Vakıf faaliyeti adı altında kuruluş amacı dışında anayasal düzene karşı fikir ve eylem birliği içerisinde hareket ederek kamu güvenliğine karşı faaliyet yürütme ve suç örgütü" iddiasıyla Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı'na yönelik 30 Ocak 2018 Salı günü düzenlenen operasyonda yönetici ve sorumluların aralarında bulunduğu 25 kişi gözaltına alınmıştır. Alparslan Kuytul ile birlikte diğer vakıf yöneticilerinin emniyetteki sorgusu sürürken, Adana Asliye Hukuk Mahkemesince Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı'na kayyum atandı.” Aslan, Bakan Gül’e verdiği önergede, şu soruları yöneltti; “Son 3 yılda ülkemizde, düşünce ve kanaatini ifade ettiği için tutuklananların sayısı kaçtır? Türkiye’de bu ve buna benzer yaşanan olaylar, düşünce, ifade ve basın özgürlüğünün ihlali değil midir?
Son 3 yılda Türkiye’de kaç kişi düşüncesini ifade etmekten dolayı gözaltına alınmıştır?
Alparslan Kuytul yaptığı konuşmalarda ağırlıklı olarak hükümetin politikalarını eleştirmektedir. Gözaltına alınıp tutuklanması da yaptığı bu konuşmalar ile doğrudan ilgilidir. Hükümetin politikalarını eleştirmek hangi gerekçeler ile suç sayılmaktadır? Savaşa karşı; Vessulhu Xeyrun (Barış daha hayırlıdır. Nisa 128) barışı emreden Kuran-ı Kerimin ayetini dillendirmek, savunmak suç mudur? Yine çatışmaya karşı, diyaloğu ve uzlaşmayı emreden Hucurat 10’daki ‘O halde kardeşlerinizin arasını düzeltin’ ayetini savunup gündeme ilişkin tefsir etmek suç mudur?”
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 05Murat Çiçek ile röportaj:
- 06 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01İş İnsanı Ferdi Kurt’tan Petrolspor tribünlerine 500 bayrak desteği
- 02TÜZÜN'DEN PETROLSPOR'A DESTEK ÇAĞRISI
- 03BASKİ’DEN YOĞUN MESAİ
- 04TPAO PETROLSPOR MİNDERDE FIRTINA GİBİ!
- 05İLUH DERESİ’NDEKİ KİRLİLİĞE TEPKİ; “SUSMAK ÇÖZÜM DEĞİL”
- 06KAYAPINAR’A 917 MİLYON TL’LİK ENERJİ YATIRIMI
- 07400 DÖNÜMLÜK MEYVE FİDANLIĞI KURULACAK
- 08Batman’da 1005 Ağaçlık Yeşil Koridor
- 09KAYMAKAM ÖZTAŞ’A VEDA YEMEĞİ
- 10“ALTYAPI SORUNLARI GÖRMEZDEN GELİNİYOR”
- 1113 MADALYA İLE ZİRVEDE!
- 12BAĞIMLILIKLA MÜCADELEDE AİLE ODAKLI YENİ DÖNEM
- 13YAĞMUR SUYU SORUNUNA KALICI MÜDAHALE
- 14SAADET’TEN İL DİVAN TOPLANTISI
- 15MART AYI KAYMAKAMLAR TOPLANTISI YAPILDI




Henüz Yorum yok