İki odalı evde kalan Suriyeli aile yardım bekliyor
Ülkelerindeki savaştan kaçarak Batman’a sığınan 7 nüfuslu Suriyeli aile, derme çatma iki göz odalı bir evde yaşam mücadelesi veriyor. Zor şartlarda hayatlarını idame ettiren Suriyeli aile, kendilerine uzanacak bir yardım elini bekliyor.
Suriye’nin Kamışlo kentinden gelerek Batman’ın Beşevler Mahallesi 1306 Sokakta bir eve yerleşen Suriyeli Abbas ailesi, insani temel ihtiyaçlarını karşılamakta dahi zorluk çekiyor.
7 nüfuslu ailenin geçimini ise kentteki bir lokantada aylık 600 liraya çalışan 16 yaşındaki Ali Abbas isimli çocukları sağlamaya çalışıyor.
2 yıl önce geldikleri Batman'da verdikleri yaşam mücadelelerini İLKHA’ya anlatan Abbas ailesi, hayırseverler ve yetkililerden uzanacak yardım elini bekliyorlar.
Eşi Muhammed Abbas’ın (55), Sara hastalığından dolayı çalışamadığını söyleyen Şemse Abbas (45), şu ana kadar yetkililerden, sadece bayramlarda cüzi bir para ve kömür yardımı alabildiklerini belirtti.
Evde tek çalışanın 16 yaşındaki oğlu Ali Abbas olduğunu, diğer çocuklarının da okula gittiğini ifade eden Abbas, oğlunun aylık aldığı 600 lira maaşının neredeyse 3’te ikisinin kira, elektrik ve suya gittiğini aktardı.
"Zor bir hayat yaşıyoruz"
Başka hiçbir gelirlerinin olmadığını ve yardım almadıklarını dile getiren Abbas, şöyle dedi: "2 yıl önce Suriye’deki savaştan kaçarak Batman’a yerleştik. İki göz odalı bir evde kalıyoruz, bize yetmiyor. Bir çocuğumdan başka çalışanımız yok. Oğlumun aylık aldığı 600 lira bize yetmiyor. Eşim hastadır. Zor bir hayat yaşıyoruz. Bize yardım yapılmasını istiyoruz. 3 çocuğum okula gidiyor. Çok eksiğimiz var, bize ev eşyaları lazım. Burada her şey çok pahalıdır. Çocuğumun aldığı maaş bize yetmiyor. Bize yardım yapılırsa çok seviniriz."
Çoğu yakınlarını Suriye’deki savaşta kaybettiğini vurgulayan aile reisi Muhammed Abbas, sara hastası olduğu için kendisinin çalışamadığını belirterek, kendilerine uzanacak bir yardım elini beklediklerini kaydetti.
Yazarlar
- 01YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 08DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01“Ramazan, paylaşmanın ve dayanışmanın en güzel zamanıdır”
- 02Ramazan ayında kırmızı ete zam gelir mi?
- 03TOPRAKLA BULUŞAN YÜZLERCE FİDAN…
- 04ZABITA'DAN 12 İŞLETMEYE CEZA
- 05KIZARTMA YAĞINDAN UYUŞTRURUCU ÇIKTI
- 06HASANKEYF’TE TUR REHBERLERİNE TANITIM PROGRAMI
- 07“VATANDAŞIN OMZUNDAKİ BÜYÜK YÜKÜ HAFİFLETİYORUZ”
- 08BAŞKAN DEMİR’DEN RAMAZAN AYI MESAJI
- 09Diyetisyen Bağcı’dan Ramazan’da Gece Atıştırmalarına Dikkat Uyarısı
- 1045 KİLOGRAM METAMFETAMİN ELE GEÇİRİLDİ
- 11BATMANLI SİYASİLERDEN RAMAZAN-I ŞERİF MESAJLARI
- 127 ALANDA 6 İL BİRİNCİLİĞİ
- 13REAL KONAK HOTEL GOTÜRKİYE PLATFORMUNDA
- 14NASIROĞLU’NDAN İLUH DEVLET HASTANESİ’NE ZİYARET
- 15“RAMAZAN, PAYLAŞMA AYIDIR”




Henüz Yorum yok