KAÇAK YAPILAŞMAYA GEÇİT YOK
Batman Belediyesi, kent estetiğini bozan ve güvenli yapılaşmayı tehdit eden kaçak yapılarla mücadelesini kararlılıkla sürdürüyor.
Belediye Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri, Bayındır Mahallesi Özgürlük Bulvarı ile Hasankeyf Yolu kesişiminde bulunan ruhsatsız bir baraka yapının yıkımını gerçekleştirdi.
Belediye, “Kaçak yapılaşmaya asla taviz yok”
Söz konusu yapı için daha önce Yapı Tatil Zaptı düzenlenmiş ve encümen kararıyla yıkım süreci başlatılmıştı. Yapı sahibine yapılan resmi tebligatla tahliye süresi tanınmasına rağmen, yapı zamanında boşaltılmadı. Bunun üzerine belediye ekipleri, yasal sürecin tamamlanmasının ardından güvenlik önlemleri altında yıkımı gerçekleştirdi.Yıkım sırasında yapı içerisinde bulunan eşyalar tek tek kayıt altına alınarak dışarı çıkarıldı. Sac malzemelerle örtülü çatı kısmı ise ekskavatör yardımıyla kontrollü şekilde yıkıldı. Yıkım esnasında kısa süreli gerginlikler yaşansa da olay büyümeden güvenlik birimlerinin müdahalesiyle kontrol altına alındı. Belediye yetkilileri, tüm sürecin mevzuata uygun şekilde yürütüldüğünü ve vatandaş haklarının gözetildiğini belirtti. Belediyeden yapılan açıklamada, kaçak yapılara yönelik mücadelede taviz verilmeyeceği ifade edildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi : “Kentimizin düzenli gelişimi ve vatandaşlarımızın can güvenliği için ruhsatsız yapılaşmaya karşı mücadelemiz devam ediyor. Ekiplerimiz 7/24 sahada denetimlerini sürdürüyor. Çarpık kentleşmeye neden olan kişi ve yapılara karşı geçmişte olduğu gibi bugün de kararlıyız.”
Batman Belediyesinden yapılan açıklamada, “Ruhsatsız yapılaşmalar hem yasal yaptırımlara tabiidir hem de can ve mal güvenliğini tehdit eder. Vatandaşlarımızdan ricamız, imar planlarına uygun hareket etmeleri ve gerekli ruhsatları almadan yapılaşmaya gitmemeleridir. Sağlıklı ve güvenli şehirleşme hepimizin sorumluluğudur” denildi.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 08DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BATMANLI SEMA YILMAZ KOSOVA’DA MİLLİ FORMA GİYECEK
- 02KUYUMCU SOYGUNUNDA 8 ŞÜPHELİ YAKALANDI
- 03DEVA PARTİSİ HEYETİİNDEN ZİYARET ETAĞI
- 04PETROLSPORLU ATLETLERDEN BURSA’DA BÜYÜK BAŞARI
- 05PETROLSPOR’DAN ŞAMPİYONLUK YÜRÜYÜŞÜ 2-0
- 06KATAR VE HOLLANDA’DAN SERA OTB’YE STRATEJİK İLGİ
- 071,5 MİLYONLUK DOLANDIRICILIK ÇÖKERTİLDİ
- 08BAĞIMLILIĞA KARŞI İŞ BİRLİĞİ ÇAĞRISI
- 09Belediyeden çölyak hastası çocuklara özel sinema etkinliği
- 101955 Batman Belediyespor’dan 5 Gollü Galibiyet
- 11FEN İŞLERİ EKİPLERİ SAHADA!
- 12ANAVATAN PARTİSİ MYK TOPLANTISI TAMAMLANDI
- 13ADALET TALEBİ 723 HAFTADIR SÜRÜYOR
- 14JANDARMADAN KAÇAK SİGARA ÜRETİMİNE BÜYÜK DARBE
- 15EMNİYET’TEN ÇEVRE YOLU’NDA GECE DENETİMİ




Henüz Yorum yok