Batman'daki Balıklı Göl turizme kazandırılıyor
İlke Haber Ajansı'nın, "Batman'daki Balıklı Göl turizme kazandırılmayı bekliyor" başlığıyla gündeme taşıdığı tarihi Balıklı Göl'ün turizme kazandırılması için çalışma başlatıldı.
Oyuktaş Köyü, Yeşilyurt Mezrası'nda bulunan Balıklı Göl, Şanlıurfa'daki Balıklı Göl'e benzerliğiyle dikkat çekiyor. Turizme kazandırılması için defalarca haber konusu olan "Balıklı Göl" ve çevresinde çevre düzenlemesi çalışmasının başlatılması vatandaşları sevindirdi.
2008'de keşfedilen Erzen Antik Kenti'nin sınırlarında kalan tarihi Balıklı Göl'ün, Kültür Tabiatlarını Koruma Bölge Müdürlüğü tarafından sit alanı olarak tescillenmesi sebebiyle bireysel olarak gölde temizleme veya iyileştirme çalışmaları yapılamıyordu.
Batman Valiliğinin öncülüğünde Kozluk Kaymakamlığınca yürütülen proje kapsamında göl ve çevresinde çevre düzenlemesi çalışması başlatıldı.
Köylüler iş fırsatı buluyor
Söz konusu çalışmalar için 6 aylığına istihdam edilen ve Haziran ayının başından itibaren alımı gerçekleştirilen 12 İŞ-KUR personeli, göl çevresinde ilk etapta çevre temizliğinde bulunuyor. Personeller, sit alanı içinde ve dışında Diyarbakır Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğünce uygun görülen çevre düzenlemesi işinde çalışmalarına devam edecek.
"Yer altındaki kültür varlıkları ortaya çıkarılsın"
Köylerindeki gölün turizme kazandırılması için yürütülen projenin kendilerini memnun ettiğini belirten köylüler, yer altında kalan kültür varlıklarının çıkarılması için kazı çalışmalarının da yapılmasının büyük önem arz ettiğini dile getirdiler. Yetkili makamlarca kazı çalışmalarının başlatılması için gerekli mercilere başvuru yapıldığını aktaran köylüler, burada yapılacak her türlü faaliyetin kendilerince destekleneceğini ifade ettiler.
Balıklı Göl ve çevresinde yapılacak çevre düzenlemesinin ardından birçok yerli ve yabancı turistin geleceği beklentisi hâkim iken, yer altında kalan kültür varlıklarının ortaya çıkarılmasının ise bölge turizmine önemli bir katkı sunacağı dile getiriliyor.
Sedef hastaları için şifa kaynağı
Tarihi çok eskilere dayanan göl, "Şifalı kaplıca" olarak da kullanılıyor. Suyun dipten kaynaklı olduğu gölde bulunan balıklara kimse dokunmazken, gölet, yazın soğuk, kışın ise ılık su yapısına sahip. Bu gölün suyunun romatizma ve sedef hastaları için şifa kaynağı olduğu savunuluyor.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Kültür Anaokulu’nda “Gazete ve Radyo Söyleşisi” Düzenleniyor
- 02VALİ CANALP: BATMAN HER ALANDA BÜYÜK GELİŞİM GÖSTERDİ
- 03BATMAN GELECEĞE UMUTLA YÜRÜYOR
- 04TRAFİK POLİSLERİNE BAŞARI BELGESİ
- 05ÖZEL ÖĞRENCİLERE MORAL ETKİNLİĞİ
- 06ÇETİN'DEN BAŞARILI ÖĞRENCİLERE ZİYARET
- 07MÜSİAD Batman Van Zirvesinde
- 08TÜZÜN'DEN 16 MAYIS KUTLAMASI
- 09101 YAŞINDAKİ HACI MİRZA DEMİR BURSA’DA VEFAT ETTİ
- 10BATMAN'DA YILDIRIM ÇARPAN KİŞİ AĞIR YARALANDI
- 11Batman’da 830 ibadethane temizleniyor
- 12UMRE ÖDÜLLÜ BÜYÜK BAŞARI
- 13OKUL VE PARKLARA YENİ OYUN GRUPLARI
- 14KABLO HIRSIZLARINA SUÇÜSTÜ!
- 15SAFRAN KADIN KOROSU'NDAN BAHAR KONSERİ




Henüz Yorum yok