BATMANLI GENÇLERDEN DÜNYA ÇAPINDA TARİHİ BAŞARI!
Batman Türk Telekom Anadolu Lisesi öğrencileri, üniversite öncesi eğitimde dünyanın en büyük ve en prestijli bilim yarışması kabul edilen Regeneron ISEF 2026 (Uluslararası Bilim ve Mühendislik Yarışması) finallerinde hem Grand Award (Büyük Ödül) hem de Special Award (Özel Ödül) kazanarak Türkiye’ye tarihi bir gurur yaşattı.
Danışman Öğretmen Emre Arslan rehberliğinde ABD’deki finallerde ülkemizi temsil eden öğrencilerimiz Sinan Güneş, Eren Aygün ve Eyüp Bilir, Yazılım Tasarımı (Software Design) kategorisinde dünya devlerini geride bıraktı.
YAPAY ZEKÂ İLE ENGELSİZ İLETİŞİM
Ekibin geliştirdiği ‘Accessible AI Eye-Tracking AAC App for SSMI” isimli proje; ileri evre ALS gibi konuşma ve hareket yetisini kaybetmiş hastaların hayatını değiştiriyor. On binlerce dolarlık pahalı donanımlar yerine, yalnızca standart bir akıllı telefon kamerası ve cihaz içi yerel yapay zekâ (Local LLM) kullanarak hastaların sadece göz hareketleriyle 10 farklı dilde iletişim kurmasını sağlıyor. Proje, test edildiği hastalar üzerinde %96.3 gibi muazzam bir doğruluk oranına ulaştı.
Yaklaşık 80 ülkeden, milyonlarca öğrenci arasından seçilerek gelen 1.800’ü aşkın dahi gencin yarıştığı bu dev platformda Batman ekibi; hem yenilikçi ve insani çözümüyle uluslararası kuruluşların Özel Ödülü’nü hem de ana jürinin değerlendirmesiyle kendi kategorisinde dünyanın en iyileri arasına girerek Büyük Ödül’ü (Grand Award) kazandı.

Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01ŞAFAK’TA BAZALT YAMA ÇALIŞMASI
- 02EKMEN : "KENTLER RANTA TESLİM EDİLİYOR"
- 03BAYAM-BİR'DEN GÜÇ BİRLİĞİ MESAJI
- 04ANIZ TEDBİRLERİ GÖRÜŞÜLDÜ
- 05VALİ CANALP: “ÇOCUKLARIMIZIN GÜVENLİĞİ KONUSUNDA HİÇBİR İHMALE İZİN VERMEYECEĞİZ”
- 06470 BİN 720 KİLOGRAM ATIK LASTİK GERİ DÖNÜŞÜME KAZANDIRILDI
- 07SİVRİSİNEK VE HAŞERE SORUNUNA ACİL ÇÖZÜM ÇAĞRISI
- 0876.362 KİŞİ UÇTU!
- 09“YAŞAR KEMAL KENT ORMANI KADERİNE TERK EDİLMEMELİ”
- 10ÇOCUK GASTROENTEROLOJİ UZMANI GÖREVE BAŞLADI
- 11ANAVATAN PARTİSİ’NDEN “KAYYUM VE MUTLAK BUTLAN” İDDİALARINA AÇIKLAMA
- 12MEVSİMLİK ÇİÇEKLERLE BATMAN RENKLENİYOR
- 13OBJEKTİF GAZETESİ'NDEN BİK İSTANBUL'A ZİYARET
- 14ESNAF ODASI ÜYELERİNE VE AİLELERİNE SAĞLIK HİZMETLERİNDE YÜZDE 15 İNDİRİM
- 15Uluslararası Ekokırım Paneline Davet!..




Henüz Yorum yok